Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Oscilator 8Mhz

Vizitator icounter

Postări Recomandate

Vizitator icounter

Salutare tuturor.

Sunt destul de nou in electronica, dar mai invat.

Ma pasioneaza microcontroller-ele (avand in vedere ca sunt programator) si dupa ce am citit destul de mult pe internet tutoriale mi-am cumparat 2 atmega8 si 2 oscilatoare de 8Mhz.

Problema mea (sper sa nu radeti) ... este ca din toate schemele pe care le-am vazut oscilatoarele au 2 picioruse, ce mi-au dat mie astia la magazin are 4 picioruse (sa nu mai zic ca au fost si mult mai scumpe decat stiam eu).

La microcontroller am doar XTAL1 si XTAL2. Ma poate lamuri si pe mine cineva care e diferenta intre cele cu 2 si 4 picioruse, si cum il pot folosi pe acesta cu 4 ?

Oscilatorul este luat de aici, numarul articolului este 158119.

http://www.conrad.de

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Laci

3

• ghimpe--

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Cele cu 4 picioare contin si quartz si amplificator, se foloseste ca clock extern trebuie alimentat de la 5V si are iesire de CLK, aceasta conectezi la MCU(microcontroler) la pinul de clock in (vezi in pdf).Cel cu 2 picioare este numai quartzul care este defapt un filtru trece banda cu raspuns in frecventa f.abrubt, aici conectezi cele 2 condi respectiv la MCU clock in, clk out.

Link spre comentariu
Vizitator icounter

multumesc, dar am si eu un robotel RP6, cu atmega32, cu bootloader, conectare pe usb. L-am cumparat acum ceva timp, m-am jucat putin cu el, ca nu prea am avut timp. Momentan nu sunt in tara, dar cand ajung vreau sa vad daca pot cumva folosi modulul de programare pe usb al robotelului pentru a programa si alte ATMEL-uri.(cum nu ma pricep prea bine ... sper sa nu fac vreo prostie :) )Am atasat schema placii de interfata usb, crezi ca o pot folosi sa programez un atmega8 nou noutz ?( ma gandesc ca robotelul merge pentru ca are deja un bootloader pe el).

Link spre comentariu
Vizitator icounter

multumesc frumos ghimpe. Da, schemele pe portul paralel le-am gasit si eu pe net. Asa ma gandeam sa incerc, dar eram curios daca pot folosi pe acela pe usb pentru ca sunt plecat in general, si la laptop nu am LPT.Laci, dar mi se pare curios, pentru ca pe schema robotului, acest programator pe usb se conecteaza direct la microcontroller, sau poate nu imi dau eu seama.aaa ... acum am vazut, ghimpe esti din ploiesti, si eu.Daca blochez atmel-urile, poate ma ajuti si pe mine :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări