ghostbuster Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 vreau sa fac si eu un ultrasonic fogger, am piezzo dela o alarma chinezeasca, dar ami trebuie un program pentru pc sa genereze sunet la 1.7MHz sau o schema, Multumesc Link spre comentariu
gaby Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Citesc si ma crucesc. Mai stati fratilor si prin clase lasati calculatorul. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Mai ?tiu un tîmpit care vroia s?-?i trag? muzica de pe vinil pe PC ?i era disperat c? nu g?se?te drivere pentru pick-up. Messengeru' proste?te. Link spre comentariu
ghostbuster Postat Decembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2008 trebuia sa dati repede cu parul , daca tot o luam logic... un ultrasonic fogger functioneaza cum am spus mai sus,la 1.7mhz piezzo transforma apa in abur, chiar nuu inteleg care este problema cu clasa si cu messengerul?si daca nu este asa rog ca cineva sa explice cum trebuie. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 problema e ca placa de sunet nu scoate mai mult de 16-20kHzinsa exista generatoare electronice Link spre comentariu
ghostbuster Postat Decembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2008 problema e ca placa de sunet nu scoate mai mult de 16-20kHzinsa exista generatoare electroniceah ok merci, puteti sa-mi dati si mie o schema mai simpla? Link spre comentariu
dan_b11 Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 Am simulat schema din poza atasata si cel putin in multisim vad ca genereaza semnal la aprox 1.7 MHz dar in realitate nu vrea sa faca nimic(adica nu face abur). Acuma intrebarile mele sunt: 1. Este vreo problema daca am facut montajul pe o placuta de test din textolit?(citeam pe ceva forumuri straine ca pe breabord nu merge si din acest motiv intreb). 2. Pe schema tranzistorul este TIP31A, in montaj am pus BD243C(dinala au avut la magazin). Este ok si cu BD243C? 3. Montajul l-am alimentat la 12V dintr-un alimentator de genul celor de telefon(12v si 1A, scrie pe el). E posibil sa nu fie suficient amperajul? Cam cat consum un montaj de acest gen? Daca a mai facut cineva vreun montaj de acest gen va rog sa-mi dati mai multe detalii(schema, tip piezo, tensiune alimentare). Traductorul piezo a fost cumparat de la chinezi. Am schimbat si traductorul si tot nu vrea. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
QQme Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 Un trad. piezo. se alimenteaza pe frec. sa de rezonanta,cu o tensiune mare( de la 100V in sus,depinde de piezo) Link spre comentariu
dan_b11 Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 Partea cu frecventa o stiam. La chinezi pe site asa zice ca frecventa de rezonanta este 1.7 MHz si tensiune 12V Link spre comentariu
QQme Postat Iunie 21, 2017 Partajează Postat Iunie 21, 2017 (editat) Ce dimensiuni, si ce capacitate are piezo.? Editat Iunie 21, 2017 de QQme Link spre comentariu
leoncris Postat Iunie 22, 2017 Partajează Postat Iunie 22, 2017 (editat) http://blog.novaeletronica.com.br/en/circuito-umidificador-de-ar-ultrasonico-caseiro/ http://www.avrfreaks.net/forum/simple-oscillator-17mhz-piezo http://www.audiowell.com/en/product-detail.aspx?id=17 Editat Iunie 22, 2017 de leoncris Link spre comentariu
dan_b11 Postat Iunie 22, 2017 Partajează Postat Iunie 22, 2017 Diametrul este de 25 mm, capacitatea sincer nu am avut timp sa o masor dar sper ca spre seara sa apuc(si sa pun si niste poze). Oricum datele puse de leoncris sunt foarte asemanatoare. Si apropo de link-urile puse de leoncris schema din primul link este chiar cea pe care am facut-o dar la simulare semnalul nu avea decat 800 kHz(pe langa faptul ca nu am gasit nicaieri sa cumpar bobina de 0.1 uH) si am modificat valorile astfel incat sa am la iesire frecventa de 1.7 MHz(dupa ce bobine am gasit pe acasa). Link spre comentariu
QQme Postat Iunie 22, 2017 Partajează Postat Iunie 22, 2017 Cu o impedanta asa mica,cred ca merge si la o tens. redusa(12V) dar montarea sa intre colector si baza nu cred ca este eficienta energetic.(ati masurat curentul consumat din sursa?) Link spre comentariu
dan_b11 Postat Iunie 22, 2017 Partajează Postat Iunie 22, 2017 Capacitatea este 1,45 nF. Curentul consumat cu alimentare la 12 V este aprox 250 mA. Daca alimentez la 24 V curentul creste la aprox 500 mA, dar se incalzeste mai repede tranzistorul. Traductorul piezo este montat in fundul unei cutii de inghetata(gaurit si lipit cu silicon). Atasez si niste poze cu montajul. Link spre comentariu
QQme Postat Iunie 23, 2017 Partajează Postat Iunie 23, 2017 Puterea consumata ar fi suficienta,pt. un film suptire de apa,dar cita ajunge in piezo, vedeti cu un osc. ce tens este pe piezo(o baie cu US de aceste dim. consuma cam 20W cu un piezo ceva mai mare) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum