Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator 1.7MHz

Postări Recomandate

• Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan_b11

6

• QQme

4

• ghostbuster

3

• gsabac

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

trebuia sa dati repede cu parul :aplauze , daca tot o luam logic... un ultrasonic fogger functioneaza cum am spus mai sus,la 1.7mhz piezzo transforma apa in abur, chiar nuu inteleg care este problema cu clasa si cu messengerul?si daca nu este asa rog ca cineva sa explice cum trebuie.

Link spre comentariu
  • 8 ani mai târziu...

Am simulat schema din poza atasata si cel putin in multisim vad ca genereaza semnal la aprox 1.7 MHz dar in realitate nu vrea sa faca nimic(adica nu face abur). Acuma intrebarile mele sunt:

1. Este vreo problema daca am facut montajul pe o placuta de test din textolit?(citeam pe ceva forumuri straine ca pe breabord nu merge si din acest motiv intreb).

2. Pe schema tranzistorul este TIP31A, in montaj am pus BD243C(dinala au avut la magazin). Este ok si cu BD243C?

3. Montajul l-am alimentat la 12V dintr-un alimentator de genul celor de telefon(12v si 1A, scrie pe el). E posibil sa nu fie suficient amperajul? Cam cat consum un montaj de acest gen?

Daca a mai facut cineva vreun montaj de acest gen va rog sa-mi dati mai multe detalii(schema, tip piezo, tensiune alimentare).

Traductorul piezo a fost cumparat de la chinezi. Am schimbat si traductorul si tot nu vrea.

Multumesc anticipat.post-179494-0-10460100-1498033608_thumb.gif

Link spre comentariu

Diametrul este de 25 mm, capacitatea sincer nu am avut timp sa o masor dar sper ca spre seara sa apuc(si sa pun si niste poze). Oricum datele puse de leoncris sunt foarte asemanatoare.

Si apropo de link-urile puse de leoncris schema din primul link este chiar cea pe care am facut-o dar la simulare semnalul nu avea decat 800 kHz(pe langa faptul ca nu am gasit nicaieri sa cumpar bobina de 0.1 uH) si am modificat valorile astfel incat sa am la iesire frecventa de 1.7 MHz(dupa ce bobine am gasit pe acasa).

Link spre comentariu

Cu o impedanta asa mica,cred ca merge si la o tens. redusa(12V) dar montarea sa intre colector si baza nu cred ca este eficienta energetic.(ati masurat curentul consumat din sursa?)

Link spre comentariu

Capacitatea este 1,45 nF. Curentul consumat cu alimentare la 12 V este aprox 250 mA. Daca alimentez la 24 V curentul creste la aprox 500 mA, dar se incalzeste mai repede tranzistorul. Traductorul piezo este montat in fundul unei cutii de inghetata(gaurit si lipit cu silicon).

Atasez si niste poze cu montajul.

20170622_204752.jpg

20170622_204803.jpg

20170622_204820.jpg

20170622_204833.jpg

20170622_204902.jpg

Link spre comentariu

Puterea consumata ar fi suficienta,pt. un film suptire de apa,dar cita ajunge in piezo, vedeti cu un osc. ce tens este pe piezo(o baie cu US de aceste dim. consuma cam 20W cu un piezo ceva mai mare)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări