negru_voda Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 salut.... am 3 lcd'uri de laptop si ma gandeam ca poate se poate face o adaptare sa le pot conecta la un calculator normal. are cineva vreo idee cum sa pot face chestia asta? momentan ma chinui cu o tastatura de laptop sa o conectez la calculatorul normal. cine are o idee despre ce vreau sa fac sa iasa la interval cu niste sfaturi. va multumesc Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 periodic, reapare topicul ?sta!! în primul rând, trebuie s? identifici controllerul folosit pe LCD-uri, ?i s? descarci datasheetul, dac? e disponibil. noteaz? cuvântul-cheie: DAC?!!!! în al doilea rând, sunt risipite topicuri pe tema asta la diy ?i la microcontrollere, ba chiar exist? cel pu?in un user aici care a reu?it ce vrei tu... a fost nevoie îns?, de un microcontroller! în al treilea rând, anumite controllere de LCD se pot conecta la o placa video ce are un conector numit "VESA Feature Connector", ?i care... ERA comun vechilor pl?ci video pe ISA ?i PCI (nu pciexpress, nici AGP!!!). dac? o s? cau?i, ?i în forum, ?i cu gogu, o s? g?se?ti ceva am?nunte... în orice caz, f?r? datasheetul controllerului folosit de LCD-urile tale nu faci nimic: pinouturile sunt foarte diverse, ba chiar incompatibile între ele!!! vezi ce scrie pe cipuri, caut?, ?i apoi mai vedem... cu tastatura problema e conectorul-panglic?... de?i este vorba de protocolul PS/2, se folosesc conectori smd... se cam repet? povestea: identificare pini, ?i lipit muf?, chestii... dac?, cu pu?in noroc, g?se?ti pe net manualele de service ale laptopurilor, o parte din am?nuntele ce te intereseaz? sunt date acolo... deci, pune-te pe c?utat!!! succes!! Link spre comentariu
negru_voda Postat Decembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2008 mersi mult nenea ... asta inseamna ca taaare oi ave' de cautat. anyway... sper sa reusesc pentru tastatura ai putea sa imi dai mai multe sfaturi? ar fi binevenite.... ca macar asa n'ar mai auzi ai mei noaptea cand butonez Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 vezi care e gnd si care e +5vdaca e ps2,mai ai 2 fire,din maxim 2 incercari reusesti! Link spre comentariu
negru_voda Postat Decembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2008 vezi care e gnd si care e +5vdaca e ps2,mai ai 2 fire,din maxim 2 incercari reusesti!NU AI CUM ... o tastatura de laptop se conecteaza la placa lui de baza printr'o folie de policarbonat, in cazul meu cu 22 de contacte active care merg de la taste pana in laptop si inca 4 din care 2 fac legatura cu 2 contacte din placa de baza si 2 sunt nule... deci.... nu e ps 2 ... alte idei? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 atunic ia de munca:scoti schema tataturii(cum vin toate firele) si o compari cu schema unei tastaturi normale,daca ai noroc se potrivesc si poti folosi controllerul dintr-o tasta banala Link spre comentariu
negru_voda Postat Decembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2008 nu se poate fiule.... nu de'alta da' nu prea corespunde numaru' de "fire" ... mai tarziu cand ajung acasa ii voi face niste poze si o sa le pun online sa vezi. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 chiar azi am desfacut o tastatura normala,da chiar n-am numarat contactele oricum erau in jur de 10-15treaba cu schemele ramen valabila,paote poti sa faci cevasau cumpara-ti o tastatura slim,astea de obicei sunt si silentioase Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 nu se poate fiule.... nu de'alta da' nu prea corespunde numaru' de "fire" ... mai tarziu cand ajung acasa ii voi face niste poze si o sa le pun online sa vezi.fiule????am pus-o, avem un pop? printre noi!!!! în alt? ordine de idei... ideea cu tastatura slim, sau în general cu schimbarea tastaturii e mai productiv?: laptoapele includ pe placa de baz? ?i asta!!! spre deosebire de tastaturile normale, care includ cipul cu pricina... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum