toni69ro Postat Noiembrie 25, 2014 Partajează Postat Noiembrie 25, 2014 (editat) Doresc sa stiu daca aceasta schema este buna ptr un desulfator. Atasez poze, o zi buna. DOresc sa stiu de la cei care a folosit un desulfator, daca intradevar invie o baterie sulfatata, desulfatorpcb.pdf Editat Noiembrie 25, 2014 de toni69ro Link spre comentariu
Vizitator marianspy Postat Decembrie 25, 2014 Partajează Postat Decembrie 25, 2014 Din cate am inteles se pare ca merge aceasta schema si s-a facut si un update la ea si anume s-a pus IRF9Z34N cu pinul SOURCE la plusul bateriei in loc de DRAIN . Eu am facut un PCB cu posibilitatea de a pune Mosfetul in ambele variante fara a mai face modificari pe placa si am lasat un spatiu destul de mare pentru a putea pune bobine de toate marimile . Am vrut sa am spatiu de joaca pentru cele doua bobine . PPTC ul nu este pus dar este usor montat , sper sa va fie de folos . La multi ani si sarbatori fericite ! Cat mai putine baterii sulfatate Desulfator.rar Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Pentru cei care nu stiu valoarea inductantelor bobinelor pentru desulfator .... este si cazul meu (nu am avut inca bani pentru un LC-metru si nu sunt convins ca ar merita pentru cateva bobine/an, poate doar pentru orgoliu) am gasit un link interesant:http://www.rcl-meter.strobbe.eu/RCL-metru folosind placa de sunet a calculatorului, bineinteles, cu limitarile ei. Dupa ce voi face cateva teste, inclusiv pe harburi de calculatoare vin si cu rezultate. Imi place ca merge de la Pentium 200/W98. ... are cineva softuleţul ăla?că de clicăit am clicăit eu pe link, dar nu mai există... decât o "copie pe jumate funcţională" pe webarchive: http://archive.today/CR3Q3evident, linkul de descărcare al softului nu merge! Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 Respectivul soft il gasesti aici http://www.electronicstefan.ro/wp-content/uploads/2015/01/RCL-meter-1_10.zip (si clona articolului). Sa ne anunti daca iti vede placa de sunet. Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 4, 2015 Partajează Postat Ianuarie 4, 2015 pe desktopul ăsta, pe care am win7 nu merge.dar am un Toshiba amărât, pe care scrie "designed for windows 98"!!! şi apropo, mulţumesc pentru softuleţ! Link spre comentariu
Vizitator marianspy Postat Ianuarie 24, 2015 Partajează Postat Ianuarie 24, 2015 Am o rugaminte celor care se pricep mai bine , ce curent trebuie sa suporte bobina de 1000uh si cea de 220uh . Am fost la un magazin sa fac comanda pentru cele doua bobine dar am fost intrebat la ce amperaj si m-a blocat , asa ca apelez la voi . Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 ce irf pot folosi ca si echivalent cu cel din schema ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 Incearca asa, nu cred ca stie cineva atatea echivalente. Sau intri pe site-urile producatorilor importanti. Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 am gasit sa inlocuiesc cu irf 640 2 buc in paralel Link spre comentariu
leo 17 Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 am facut si eu montajul ..se aude un tiuit in bobine ..tensiunea pe acumulator cand pun si desulfatorul e aceiasi ca si pe baterie ..eu l am incercat pe un acumulator de 72 am..consumul e de 3 amp ..si normal 100 ma ..dioda se incalzeste cat si condesatorul la fel ..? Link spre comentariu
yo6pir Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Am facut si eu desulfatorul asta. Vreau sa va intreb si pe voi daca aveti aceleasi simptome: - condensatorul se incalzeste excesiv; am montat cond. la 100uF/250V din acela din SMTP - bobina de 1mH se incalzeste excesiv si ea - consumul din baterie este de 1,05A - tensiunea intre catodul diodei 1N4148 si (- BAT) este de 48V Am inlocuit condensatorul cu unul de 10uF/400V si se incalzeste mai putin dar si curentul a scazut la 120mA din baterie.Dar tot se incalzeste si asta. Voi ati patit asa ceva ? Cei care l-au facut si testat ma refer. Sunt putin dezamagit... Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Ați pus un osciloscop să vedeți ce oscilații se produc pe acolo ? Link spre comentariu
yo6pir Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Nu am pus osciloscopul deoarece oscilatiile par in reula atata vreme cat le aud in bobine (aprox.1KHz), genereaza tensiune suprapusa peste cea de la baterie, de vreo 40V dar nu prea imi place de ce se incalzesc asa de tare componentele. Ce nu e bine? La toate desulfatoarele pe care le-am vazut pe net nu apar sa fie cu radiatoare pe tranzistorul P-MOS si bobinele sunt cu sarma destul de goasa facute pe toruri. Ca si ale mele. Nu mai inteleg ?! Link spre comentariu
leo 17 Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 si la mine se incalzeau dar am ''umblat ''la c de langa 555 am mai pus in paralel si a fost ok dupa Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Păi eu cred că doar pe osciloscop se poate vedea ce amplitudine au acele vârfuri de autoinducţie, doar ascultând zgomotul nu se poate măsura nimic. Poate bobinele mai trebuie ajustate... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum