Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

desulfator

Reynolds

Postări Recomandate

Irf9530 merge exccelent la aceasta schema (probat de mine) . Faptul ca bazaie bobina inseamna ca montajul functioneaza corect insa nu obtii un puls de ampliudine suficenta => ce dioda ai folosit ( e necesara una "ultrafast ") ? Vad ca ai pus si o siguranta .Nu e bine intrucat ea o sa scada foarte mult din amplitudinea pulsului .Deasemeni si firele de conexiune ar trebui sa fie "litz wire" si ceva mai groase .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 118
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• junior

20

• Reynolds

11

• FlorinPTM

9

• shakalu_76

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 4 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
Vizitator adaniel69

am construit si eu un desulfator si as vrea sa stiu ce tensiune ar trebui sa bage in baterie?am pus o dioda si un condensator pe bornele bateriei si am undeva la 26 de volti! e ok sau trebuie mai mult?multumesc!

Link spre comentariu

Ar fi de preferat undeva la peste 30-34V . Scurteaza firele catre baterie eventual pune fire litz adica mai multe fire subtiri (de exemplu 0.1mm ) izolate intre ele .Astfel scade tensiunea pe fire .

Link spre comentariu
Vizitator adaniel69

pe placa de montaj am putin peste 40 de volti! dar pe bornele bateriei numai 26! oricum bobinele nu sunt ok ca imi consuma undeva pe la 700 de miliamperi! :Dm-am jucat cu condensatorul de la 555!condensatorul de pe iesire se incinge ca naiba!

Link spre comentariu
Vizitator adaniel69

m-am gandit acum la o chestie. e mai greu cu calculatul bobinelor, nu e mai usor sa ii dam bateriei impulsuri foarte scurte direct dintr-o sursa externa dc de ~40 de volti?

Link spre comentariu
Vizitator adaniel69

m-am mai jucat putin cu cateva piese si am ajuns la urmatorile valori:

- rezistenta dintre + si pinut 7al lui 555 e de 330k

- rezistenta dintre pinul 7 si pinul 6(2) este de 22k

- condensatorul de la pinul 2(6) e format din 2 condensatori de 8.2nf in serie(pe multimetru arata 3.7nf).

Conform acestui calculator http://www.ohmslawcalculator.com/555_astable.php am:

Frequency: 1.043 KHz Cycle Time: 958.973 μs

Duty Cycle: 94.12 %

Time High: 902.563 μs Time Low: 56.410 μs

Imi consuma ~300ma. Pe placa am ~43V iar pe bornele bateriei ~27v!(masurat prin metoda cu dioda si condensator de 0.47mf)

Nu ma pricep la bobine, bobinele le-am recuperat dintr-o sursa pc! Una a avut vreo 4 infasurari, am dat la o parte 3 dintre ele!

Sa vedem daca face treaba!

Testez pe o baterie de moto Caranda(BSB) de 7 amperi care statea pe un scuter de mai bine de 1 an, am completat cu apa distilata in toti elementii!(era aproape seaca). Cand am pus aparatul de masura prima data pe baterie avea ~2 volti!

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Va salut.Am facut si eu schema din pagina precedenta si nu imi functioneaza.Bobinele sunt masurate,tranzistorul este IRF9540N,dioda FR605,problema lui este ca se incinge tare bobina de 1000uH,si nici nu urca tensiunea,am urmarit toate traseele si nu exista erori.Stie cineva din ce cauza nu ar functiona?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări