C0B Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Va salut! Am un difuzor FOCAL Access 30 A1 intr-o incinta BR facuta de fabricant si nu prea imi place cum suna. As vrea sa experimentez cu acest difuzor intr-o incita sealed sa vad cum suna.Am o masina hatchback si ma gandesc ca ar suna mai bine in cazul acesta intr-o incinta sealed. Incinta actuala este aceasta http://www.feuvert.fr/Site/Applications ... uct=723993 Aveti aici si parametri completi ai difului.Vreau doar sa imi spuneti daca incintele de la producator sunt OK( au acolo cateva exemple de incinte inchise si BR) http://www.focal.tm.fr/catalogue-docs/E ... s/1233.pdf Link spre comentariu
baga Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Astupa gaura bassreflex si vezi daca iti place cum suna. Link spre comentariu
adircf Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Vreau doar sa imi spuneti daca incintele de la producator sunt OK( au acolo cateva exemple de incinte inchise si BR)http://www.focal.tm.fr/catalogue-docs/E ... s/1233.pdfPoi din moment ce Focal e o firma ce vrea sa se respecte, nu cred ca ar posta proiecte netestate. :a:Sincer as merge pe varianta sealed de 40. Graficul arata ok. Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 eu nu vad nici o incinta inchisa in pdf-u ala,toate 3 sunt br,si e si de inteles,in compresie diful are f3 ridicat,va trebuie procesare pt subbas,chiar si cu gainul dat de portbagajDiful este entry de la focal,deci mai mult ca sigur ca nu e gandit pt compresie.Eu as face br,45-50L acordat la 40hz.Si nu din pal de mobila de bucatarie.Fata dubla si niste ransorsari intre pereti ar fi binevenite.Totusi,cam ce volum are incinta originala?In ziua de azi cam toti producatorii dau cutia cat mai mica din motivul spatiu si aspect,asa ca degeaba se respecta,conteaza mai mult ce cere piata.In caz ca nu prea intrii pe forumuri cu profil audio auto,ai sa observi ca multi se vaita ca suiera aerul prin port,ca incintele sugerate de fabricant sunt mici (ca si portul de altfel) Link spre comentariu
VTP Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Nu te-ai gandit bine!Lasa magaoaia asa cum este, nu este pentru incinta inchisa. Volumul liber din masina influenteaza si ce se aude, pana in final. Link spre comentariu
C0B Postat Decembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Nu am probleme cu suieratul protului .Incinta originala este micuta: dimensiuni: 360 x 390 x 527 mm dar partea nasoala este costructia ei ( in opinia mea ) din MDF de 16 mm, fara ranforsari.De sunat a inceput sa sune mai OK ca am impresia ca a inceput sa se rodeze difuzorul.Oricum pe unele melodii suna usor bubuit si parca necontrolat pe unele pasaje, de aici a plecat toata nemultumirea mea. In rest scutura prin masina destul de tare si coboara destul de jos.Ramane de vazut ce am sa fac, poate pana la urma cand o sa am timp am sa incerc o incinta sealed recomandata de producator in acel PDF de mai sus. Link spre comentariu
adircf Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 eu nu vad nici o incinta inchisa in pdf-u ala Presupun ca esti mai batran ca mine. :fart: Link spre comentariu
CBI Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 mai mult ca sigur ca este greseala acolo,pt ca daca te uiti jos in dreapta in acel chenar o sa vezi ca acele volume sunt toate cu port!O simulare rapida deasemea arata ca cu acei parametrii nu ai cum sa obtii f3 sub 60hz in inchisaDaca faci legaura intre ce scrie in poza si ce scrie in chenar o sa vezi ca se potrivesc.Port eu ochelari,dar nu m-am rablagit de acum @COBdupa dim. date de tine incinta aceea are mai bine de 50L,deci mica in nici un caz nu esteEu as zice sa o lasi asaTotusi,banuiesc ca acordul este relativ sus si de aceea mai bubuie.Portul pare bun ca diametru,dar tinand cont ca incinta este scurta in spate,este posibil sa fie acordata mai sus.(cumva portul este curbat?).Da dimensiunile exacte ale cutiei si portului Link spre comentariu
adircf Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Am vazut 3 incinte la Sealed enclosures si alte 3 la Vented enclosures in chenarul ala. Oricum C0B eperimenteaza si tu. Noi nu-ti putem spune cum o sa se aufa mai bine. Toti avem alte gusturi. In principiu tie trebuie sa-ti placa. Fa o cutie mai mare, mai astupa un port, mai acordeaza mai sus, mai jos pana iti convine tie ;) Link spre comentariu
C0B Postat Decembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Dap, portul este curbat .Incinta are interiorul captusit si cu material fonoabsorbant care mai fura din litraj.55 litri eu zic ca NU are.Maine pe zi am sa o masor( incinta efectiva pt ca dupa cum vedeti din poze are si un fel de rama in fata pt protectia difului probabil cand au dat masurile, au masurat si acea rama) si am sa postez rezultatele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum