Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

proiectarea si implementarea unui receptor radio

Vizitator adrianac

Postări Recomandate

Vizitator adrianac

am si eu o mare rugaminte. imi poate cineva recomanda site-uri sau carti in care sa gasesc informatii cu privire la :"Analiza, proiectarea si implementarea unui receptor radio pentru banda de frecvente 4.9GHz-5.4GHz"in particular informatii despre Etaje de amplificare pentru semnalul de joasa frecventa.Filtre: SAW, LPF.Imbinarea etajului de inalta frecventa, oscilator local, mixer si a etajului de joasa frecventa pentru realizarea intregului sistem de receptie.Proiectarea circuitului imprimat.Masuratori si teste de sistem.multumesc anticipat tuturor celor care ma pot ajuta

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

2

• Badman

1

• ratza

1

• Eugenn

1

Top autori în acest subiect

Asta pare a fi un proiect de licenta sau chiar mai mult :speriat

Ai licenta pentru aceasta banda de frecventa, ca nu este alocata radioamatorilor !!!! Pare un proiect pentru o firma!

Ce tip de modulatie se foloseste?

Se receptioneaza semnal audio sau e un receptor cu conversie directa/ cu FI mica si image reject mixer urmat de DSP pentru modulatii digitale?

in particular informatii despre

Etaje de amplificare pentru semnalul de joasa frecventa.

Din moment ce ai cunostinte de proiectare RF&MW, partea de joasa frecventa este o joaca...

Trebuie proiectat un circuit integrat cu zgomot redus?

Imbinarea etajului de inalta frecventa, oscilator local, mixer si a etajului de joasa frecventa pentru realizarea intregului sistem de receptie.

Aceste blocuri sunt deja realizate si trebuie puse cap la cap, adica doar proiectare de sistem?

Realizarea de la 0, pentru o singura persoana e mult, mai ales daca se face si cu sinteza de frecventa, de obicei e o echipa intreaga. Pentru o persoana ar dura cateva luni... 1 an.

Filtre: SAW, LPF.
Filtrele SAW se cumpara gata facute. LPF se pot proiecta cu soft-uri pt microunde sau clasic la frecvente mici.

Proiectarea circuitului imprimat.

Presupunand ca este licentiat: soft-ul de proiectare genereaza si layout, se poate importa si in alte soft-uri. Minim 2000-20000E pt soft :)), mai exista si chestii free...

Masuratori si teste de sistem.

Presupunand ca este licentiat: minim 20000-100000E pt aparate, daca nu ramai cu simularile, asta daca ai un soft pt simulare...

Imbinarea etajului de inalta frecventa, oscilator local, mixer si a etajului de joasa frecventa pentru realizarea intregului sistem de receptie.

Poti sa incepi de aici:

http://www.circuitsage.com

http://www.rfcafe.com

http://www.rfic.co.uk

Link spre comentariu

"Biblia" pt ce ai nevoie e "Proiectarea radioreceptoarelor" de Silisteanu si Gazdaru...A aparut prin anii '75, dar explica fundamentele si la un nivel matematic mediu. Asa ca dupa lectura aplici teoria la frecventele de 2GHz...Dar cum intrebi si de proiectarea cablajului, iti sugerez sa aloci ceva mai mult timp, macar cativa ani acolo...Nu incetez sa ma ma mir de unele intrebari....

Link spre comentariu
Vizitator adrianac

Va multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre. da, asta e tema mea de licenta . eu la facultate sunt la elecronica profil retele si software in telecomunicatii iar tema nu se prea potiveste, dar asta am mai gasit. multumesc inca o data

Link spre comentariu

Am senzatia ca am fost prea caustic sau chiar rau...Nu vreau sa fiu cotat doar ca mistocar ..Imi aduc aminte ca atunci cand eram si eu tanar s-au gasit unii care sa faca misto de ideile mele, dar fara sa ofere solutii concrete..Pe vremea mea te puteai duce la un conducator de proiect si sa ii spui: "dnule prof asta vreau sa fac ca proiect de stat. Tema ma pasioneaza si voi depune toate eforturile sa o realizez..."Si chiar daca nu era in lista oficiala, vazand ca esti decis, respectivul va aranja sa ti se aprobe. Crede-ma, in seria mea am fost multi beneficiari ai aceste legi nescrise, dar in esenta logica.Ideea e ca atunci cand ajungi la interviu sa ai suficiente cunostiinte de baza ca sa il convingi pe respectivului ca merita sa se zbata pt tine...Daca nu accepta, cauti un alt indrumator.Metoda se foloseste si azi. Cunosc un student in IV, tot la El@Tc ce isi realizeaza visul ca proiect de stat. Nu uita ca la o adica tu iei diploma si la un interviu de angajare vei fi intrebat si ce ai avut la stat. Si o lucrare facuta asa...ca trebuie... sau cumparata se va simtii imediat...La final iti doresc SUCCES si incredere in tine. Impreuna cu spor la munca, ca nu mai ai mult timp de pierdut...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări