Dr.L Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 am scos dintr-un ups 2 acumulatori cu plumb(cu gel,sigilati) de 12v 12Ah http://www.batterywholesale.com/battery ... prodID=412 ups-ul ii declarase ca find prea prosti,sa mai mearga eu i-am testat individual si unul dintre ei e in stare buna,dar celalat are niste probleme(de unde si refuzul ups-ului) problema e ca daca pun voltmetrul pe el,imi indica 12v(ca e cat de cat incarcat),dar cand pun un bec de 500mA,tensiunea scade pe la 4v si pana la urma urca la 12v(de vede si pe bec,iar cateodata becul mai clipoceste) cu un bec de 2A,cam aceeasi poveste in acest timp,am observat ca borna de + se incalzeste(proportional cu consumul) apoi am pus acumulatorul la incarcat,la 1A--dar merge incarcat imediat dupa ce tensiunea a crescut cu becul in sarcina,altfel trage un curent mic de la sursa de la sursa-ninclusiv cu 20v) daca se incarca(adica ampermetrul surei indica 1A stabilit) si pun becul de 0,5A in paralel si apoi il indepartez,iara nu se mai incarca acumulatorul... pana la urma am reusit sa-l fac sa s incarce,cam 1h,in timp de 2 supape(de la 2 elementi) au sarit,si borna d + era calda(cam 40-50gr) precizez ca am indepartat plasticul care apasa pe supape inainte ca sa sara supapele ca borna se incalzeste,banuiesc ca un contact prost e de vina acum,stie cineva cum pot sa repar acumulatorul? si de ce era atata prsiune in cele 2 celule? http://i37.tinypic.com/10cj2th.jpg Link spre comentariu
cirip Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 acum,stie cineva cum pot sa repar acumulatorul? si de ce era atata prsiune in cele 2 celule? Nu cred ca ai ce-i face. Cele doua celule erau supraincarcate. Cand incarcarea s-a terminat, celula cu plumb incepe sa degaje hidrogen, daca se continua incarcarea. Au facut presiune si a sarit dopul la sampanie. Probabil ca alea doua erau singurele celule care mai functionau. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 7, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 7, 2008 da,la asta ma gandeam si eu,ca celulele merg inegal -nu degaja si oxigen? ca am citit ca face electroliza dupa ce e supraincarcata(de pe wikipedia,asa ca nimic nu e sigur)in cazul asta,la valorificat cu el ms de raspuns Link spre comentariu
mișa Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Acumulatorii de genul asta nu au o viata mai lunga de 2 ani daca lucreaza in tampon, adica exact cum lucreaza in UPS. Trebuie sa-i schimbi pe amindoi, altfel e posibil (dar nu e sigur) sa distrugi prematur si acumulatorul nou. Daca vrei sa iesi foarte ieftin pune acumulatori de 7Ah pentru ca se folosesc in sistemele electronice de paza si au un pret absolut rezonabil. (nu trebuie sa faci nici o modificare)Ia legatura cu o firma care instaleaza sisteme de paza si vei fi surprins de pretul acumulatorilor de 12V/7Ah. Asta ar fi singura varianta de reparare, altfel mai bine iti cumperi un UPS nou. Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 8, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 8, 2008 pai in ups,acumulatorii in mare doar stau,ei sunt folositi doar cand nu mai e tensiune la retea(sau e inafara anumitor limite) daca ar fi fost amandoi buni,i-as fi pus in ups(sunt din ups-ul altcuiva,al meu nici n-are acumulatori ) acumulatorul bun a tinut un bec de 2A timp de 4,5h,deci eu zic ca e in forma(cei 12Ah fiind pt un consum de 0,5C,adica 0,6A) ms pt ideea cu acumulatorii de la firmele de de paza,o sa vad ce gasesc si un ups nou nu merita,ca ce am eu scoate 400W fara probleme,o adevarata uzina inauntru+ca le-am luat la pret de defecte(am 2 de 24v si 1 de 12v-asta e o chinezarie,da scoate 100-150w--toate sunt facute pt acumulatori de 7Ah) ups 24V Link spre comentariu
yo6ial Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Acumulatorii astia "sigilati" crapa in urmatoarele feluri: Se usuca electrolitul, de la utilizarea la temperaturi mari si supraincarcare. Simptom: tensiunea in gol este nominala dar la incarcare creste foarte mult peste 13.8V La consum mic tensiunea pica brusc si ramane mica. Se repara desfacand capacul de plastic care acopera doapele, de dau dopurile laoparte, pe rand si se pun inapoi dupa ce se injecteaza 10-20ml de apa distilata, de uz auto in fiecare celula. Trebuie urmarit ca completarea cu electrolit sa nu depaseasca partea superioara a electrozilor. Risc mare de spumegare si curgere la incarcare. Acumulatorul "reparat" nu mai poate fi utilizat in alta pozitie afara de verticala Se corodeaza eletrozii si sa sfarama. Tensiunea si curentul fluctueaza brusc, ba se incarca la curentul nominal ba creste brusc ori scade consumul la fel de brusc, urcand tensiunea pe borne pana la zeci de volti, cat debiteaza in gol incarcatorul. Nu se mai repara decat prin reconstructia electrozilor. Lucru absurd de incercat, dat fiind pretul mic de cumparare si mare de reparare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum