validae Postat August 24, 2015 Partajează Postat August 24, 2015 Poți folosi acel transformator cu condiția de a nu depăși 2-3 mm la bornele descărcătorului (spark gap) corespunzător unei tensiuni de 2-3kV. Funcționarea în apropierea tensiunii maxime poate duce la apariția de descărcări interne în secundarul transformatorului, deci e bine să lucrezi sub 4kV pentru siguranță. Link spre comentariu
bogdan666 Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 Am inteles. Care scheme dintre cele de mai sus o recomanzi ? Pentru condensatori am vreo 10 bucati de 10kv 100pF. Link spre comentariu
validae Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 Uite un exemplu clasic de bobină Tesla, principiul fiind folosit și la electroșocuri (stun gun): https://www.google.ro/url?sa=i&rct=j&q=&esrc=s&source=images&cd=&cad=rja&uact=8&ved=0CAcQjRxqFQoTCJyI0ZnExMcCFck_GgodJOUHJQ&url=http%3A%2F%2Fwww.twotowers.com%2Ftesla%2Ftessie_1_tesla_coil.html&ei=g4fcVcW8GYy6ap_ZszA&psig=AFQjCNGc4HPPFd41dT8Q_hbfe5jsyFZaag&ust=1440602377572432 Restul schemelor, cu tranzistoare ce comandă primarul transformatorului ridicător, sunt simple invertoare ridicătoare de tensiune.Sunt impropriu denumite ,,bobine Tesla,,..... La bobinele Tesla contează mult acordarea primarului cu secundarul pentru obținerea unui randament cât mai mare. Deși par relativ simplu de făcut, nefiind necesare materiale greu de obținut, au nevoie de atenție și răbdare pentru a obține efectele scontate. Link spre comentariu
bogdan666 Postat August 25, 2015 Partajează Postat August 25, 2015 foarte interesant acel site, mersi fain. Inca o intrebare, am vazut ca sunt o gramada de "modele" pentru primar(plat, parabolic etc.) este vreo diferenta majora intre ele ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum