radhoo Postat Februarie 16, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2012 Conteaza grosimea sarmei pt feedback?Nu doar numarul de spire. Poti folosi sarma mai subtire pt feedback cat sa reziste la curentul care trece prin ea. Link spre comentariu
radhoo Postat Septembrie 5, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2012 Mi-am amintit de transformatorul facut de Misa, cand am vazut filmuletul asta:M3z4RpyM5Hc Link spre comentariu
H Robert Postat Septembrie 9, 2012 Partajează Postat Septembrie 9, 2012 Multi dintre noi suntem curiosi ce a facut Misa cu acel trafo daca a mai continuat bobina Tesla, dar se pare ca nu mai da nici un semn in legatura cu asta. Link spre comentariu
radhoo Postat Ianuarie 4, 2013 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Frumoasa constructie , teslina! LpP-YAjO09Y Link spre comentariu
teslina Postat Ianuarie 4, 2013 Partajează Postat Ianuarie 4, 2013 Multumesc radhoo! Am avut cateva zile libere de Craciun si "microbul" si-a spus cuvantul... Link spre comentariu
MaesTTro Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Salut tuturor. Am o intrebare catre toti, as dori sa fac o astfel de bobina. Nu prea inteleg caracteristica bobinelor (lungimea , grosimea spirelor, diametrul) si vreau sa gasesc un circuit concret de alimentare a acestora... Puteti sa ma ajutati? Link spre comentariu
lorik199 Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Bobina nu e critica, practic cu cat mai mare cu atat mai binePoti cauta o teava de pvc de 50 sau 100mm diametru, lungime 40-50cm si o bobinezi pe toata lungimea spira langa spira cu fir de 0,2-0,3 mm diametru Link spre comentariu
MaesTTro Postat Martie 17, 2013 Partajează Postat Martie 17, 2013 Interesant, dar bobina primara, care este lungimea ei, grosimea spirelor, diametrul etc.. Link spre comentariu
Vizitator Mircea 23-32 Postat Aprilie 19, 2013 Partajează Postat Aprilie 19, 2013 Salut, Si eu sunt un pasionat de TC, am construit de curand o bobina "maricica" pe care am de gand sa o alimentez cu un traf de inalta tensiune la care lucrez, transformatorul are tole I dispuse sub forma unui patrat...suprafata sectiunii pachetului are 78cm3(recuperat dintr-un traf de sudura). voi pastra primarul, in continuare mi-am propus sa bobinez secundarul cu sarma de 0.5, pt o tensiune de 10KV, voi face 2 bobine inseriate(cum a facut Misa). Nu ma pot decide asupra izolatiei dintre straturi...(traful va fi scufundat in ulei) Cine a testat mai multe tipuri de izolatie(sau le cunoaste) il rog sa ma ajute ! banda teflon? prespan? hostaphan? Scuzati daca am postat gresit e prima data cand postez pe forum Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Toate sint bune ... n-ati precizat grosimea . Cel mai gros e cel mai bun . Eu totusi as elimina prespanul , nu cred ca e o combinatie buna cu uleiul , e gandit pentru izolatii " uscate " . Link spre comentariu
Vizitator Mircea 23-32 Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Toate sint bune ... n-ati precizat grosimea . Cel mai gros e cel mai bun . Eu totusi as elimina prespanul , nu cred ca e o combinatie buna cu uleiul , e gandit pentru izolatii " uscate " . Multumesc pt sfaturi, banda de teflon am gasit doar de latime mica(pt instalatii sanitare), iar hostaphan nu gasesc...credeti ca as putea folosi folia de plastic de la retroproiector?? sau unde as putea gasi hostaphan? Link spre comentariu
gauss Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Banda de teflon pentru instalatii nu e o solutie , e prea moale si spirele se vor " ingropa " in ea , nu sta bine nici cu tensiunea de strapungere si nici cu rigiditatea dielectrica . Cea pentru izolare electrica e mai greu accesibila si destul de scumpa ... desi e idealul , fiind subtire si destul de tenace , are un aspect semitransparent si e lucioasa . Hostafan , probabil pe la vreun atelier serios de bobinaj , sau de cumparat , cu bani se gaseste orice . La nevoie , si folie de retroproiector , cat mai subtire . Daca folositi ulei , cautati de transformator ... s-a mai scris cum se elimina aerul din el , imbunatateste mult proprietatile . Acesta pe la electricienii de la statii de transformare ... Link spre comentariu
Vizitator Mircea 23-32 Postat Aprilie 20, 2013 Partajează Postat Aprilie 20, 2013 Am sa mai incerc sa caut hostafan la ateliere daca nu, voi izola cu folie de retroproiector. am citi topicu` de la inceput... sfaturi extraordinare si constructii geniale! voi posta maine cateva poze bobina, condensatori....transformator Multumesc inca o dat! Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 21, 2013 Partajează Postat Aprilie 21, 2013 Pe vremuri cand aveam posibilitatea am facut un test de strapungere cu banda scotch transparent si a rezistat la 6KV. Depinde insa de producator si de grosime. Nu ma pricep la tesline, daca ar fi suficient. Link spre comentariu
Vizitator Mircea 23-32 Postat Mai 6, 2013 Partajează Postat Mai 6, 2013 Câteva poze.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum