Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla Coil

radhoo

Postări Recomandate

• 6 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 588
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

162

• teslina

147

• radhoo

71

• lorik199

22

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 3 luni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Salut tuturor. Am o intrebare catre toti, as dori sa fac o astfel de bobina. Nu prea inteleg caracteristica bobinelor (lungimea , grosimea spirelor, diametrul) si vreau sa gasesc un circuit concret de alimentare a acestora... Puteti sa ma ajutati?

Link spre comentariu

Bobina nu e critica, practic cu cat mai mare cu atat mai binePoti cauta o teava de pvc de 50 sau 100mm diametru, lungime 40-50cm si o bobinezi pe toata lungimea spira langa spira cu fir de 0,2-0,3 mm diametru

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator Mircea 23-32

Salut, Si eu sunt un pasionat de TC, am construit de curand o bobina "maricica" pe care am de gand sa o alimentez cu un traf de inalta tensiune la care lucrez, transformatorul are tole I dispuse sub forma unui patrat...suprafata sectiunii pachetului are 78cm3(recuperat dintr-un traf de sudura). voi pastra primarul, in continuare mi-am propus sa bobinez secundarul cu sarma de 0.5, pt o tensiune de 10KV, voi face 2 bobine inseriate(cum a facut Misa). Nu ma pot decide asupra izolatiei dintre straturi...(traful va fi scufundat in ulei) Cine a testat mai multe tipuri de izolatie(sau le cunoaste) il rog sa ma ajute ! banda teflon? prespan? hostaphan? Scuzati daca am postat gresit e prima data cand postez pe forum

Link spre comentariu

Toate sint bune ... n-ati precizat grosimea . Cel mai gros e cel mai bun . Eu totusi as elimina prespanul , nu cred ca e o combinatie buna cu uleiul , e gandit pentru izolatii " uscate " .

Link spre comentariu
Vizitator Mircea 23-32

Toate sint bune ... n-ati precizat grosimea . Cel mai gros e cel mai bun . Eu totusi as elimina prespanul , nu cred ca e o combinatie buna cu uleiul , e gandit pentru izolatii " uscate " .

Multumesc pt sfaturi, banda de teflon am gasit doar de latime mica(pt instalatii sanitare), iar hostaphan nu gasesc...credeti ca as putea folosi folia de plastic de la retroproiector?? sau unde as putea gasi hostaphan?
Link spre comentariu

Banda de teflon pentru instalatii nu e o solutie , e prea moale si spirele se vor " ingropa " in ea , nu sta bine nici cu tensiunea de strapungere si nici cu rigiditatea dielectrica . Cea pentru izolare electrica e mai greu accesibila si destul de scumpa ... desi e idealul , fiind subtire si destul de tenace , are un aspect semitransparent si e lucioasa . Hostafan , probabil pe la vreun atelier serios de bobinaj , sau de cumparat , cu bani se gaseste orice . La nevoie , si folie de retroproiector , cat mai subtire . Daca folositi ulei , cautati de transformator ... s-a mai scris cum se elimina aerul din el , imbunatateste mult proprietatile . Acesta pe la electricienii de la statii de transformare ...

Link spre comentariu
Vizitator Mircea 23-32

Am sa mai incerc sa caut hostafan la ateliere daca nu, voi izola cu folie de retroproiector. am citi topicu` de la inceput... sfaturi extraordinare si constructii geniale! voi posta maine cateva poze bobina, condensatori....transformator Multumesc inca o dat!

Link spre comentariu

Pe vremuri cand aveam posibilitatea am facut un test de strapungere cu banda scotch transparent si a rezistat la 6KV. Depinde insa de producator si de grosime. Nu ma pricep la tesline, daca ar fi suficient.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări