Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla Coil

radhoo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 588
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

162

• teslina

147

• radhoo

71

• lorik199

22

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Oricum totul e chimic. Oxigenul reactioneaza cu azotul (daca discutam de aer) si se formeaza dioxidul de azot. Simplificat cam asa vine: N2+2O2=2NO2. (practic au loc de fapt 3 reactii dar rezultatul final e acelasi) Reactiile se produc datorita ionizarii produse de cimpul electric variabil.Electrozii nu participa la reactii.

Link spre comentariu

Nu am mai facut nimic nou. Caldurile astea ma dau gata si imi petrec timpul liber intr-o letargie somnoroasa, nici sa gandesc nu imi mai vine. Mi-am luat totusi inima in dinti si am desfacut vreo 2 tesle care ocupau prea mult spatiu in camera (un DRSSTC si una cu eclator). Probabil in viitor ma voi restrange doar la montaje mici si nezgomotoase (cu tuburi sau tranzistorizate).

La Lenard nu m-am gandit prea mult, mai mult la descarcari electrice la presiuni scazute. Intentionam sa purjez tubul de sticla cu CO2 ca sa dezlocuiesc aerul din interior si apoi sa il racordez printr-un robinet la o incinta in care se gasea NaOH sau KOH in stare topita. As fi putut obtine vidul in mod automat, fara sa am nevoie de pompe de difuzie.

Chestia cu unde scalare este trasa de par. Practic tipul are un circuit oscilant cum este cel din figura, in care secundarul lipseste iar primarul este redus la o singura spira:

http://www.sciencezero.org/vasil/l_vasiliu/arsonval.jpg

De fapt, el culege tensiunea din diverse puncte ale spirei, montajul comportandu-se ca un autotransformator coborator de tensiune (voltajul este destul de ridicat totusi pentru a ioniza gazul din tubul de neon). Licaririle din tub sunt datorate ratei de aprindere din eclator si nu undelor scalare.

Succes cu noul TC pe care vrei sa il construiesti!

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Dupa o pauza lunga era si timpul sa mai miscam ceva in acest thread. Iata primul meu VTTC (tesla coil cu tuburi), de putere mica, folosind tetroda GI-30 . Multumiri lui teslina pentru sfaturile deosebit de bune. Acesta e si primul meu montaj cu tuburi, si am fost placut surprins de usurinta utilizarii lor. L-am realizat in scop didactic.

KcnVhbGNGPg

Iata schema utilizata:

Posted Image

Cateva poze:

Posted ImagePosted ImagePosted Image

Detalii complete pe blogul meu: http://www.pocketmagic.net/?p=2044

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări