Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tesla Coil

radhoo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 588
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

162

• teslina

147

• radhoo

71

• lorik199

22

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc.Stiu ca suna a face din cc bici dar... vreau sa evit folosirea acelor condensatori din motive materiale :jytuiyu ,dar nu este rau sa studiez acea "jucarie"Multumesc

Link spre comentariu

Scinteie de 4 cm obtii direct de la bobina de inductie cu dimmer. Pentru ce crezi ca ti-am recomandat chestia cu tubul de plastic? Tensiunea e suficient de mare incit apare arc direct din borna de inalta tensiune a bobinei pina la borna comuna. Acest arc va carboniza superficial izolatia bornei de inalta tensiune si din acest moment poti sa arunci bobina.

Link spre comentariu

Da inteleg.Facand comparatie cu acest sistem de aprindere la autoturisme,presupun ca bobina nu cedeaza datorita tensiunii mai mici,in comparatie cu tensiunea aplicata de mine.MultumescP.S.Ai putea te rog sa imi lasi un PM cu un link valid pentru cartea de chimie postata de tine in acest subiect?

Link spre comentariu

offtopic, e hazliu autorul: pag.130 "Lenevia sau neglijenta la ungerea si frecarea prafului conductibil se razbuna, de o suta de ori, in procesul urmator..."

Link spre comentariu

Chestia cu ozonul produs cu ajutorul tensiunilor ridicate e cu 2 taisuri daca vrei sa-l folosasti in incaperi. In mod normal, simultan cu ozonul pot sa apara si oxizi de azot, toxici. Bineinteles, cantitatile sunt mici si probabil inofensive dar trebuie sa sti asta. Aparatele de ozon sunt optimizate (habar n-am cum) sa produca cit mai putini oxizi de azot.Pentru un ozonizator din ala, ideea e sa folosesti o sursa mult mai simplu si mai ieftin de realizat decit TC.

Link spre comentariu

Pe mine ma intereseaza pentru apa.Ideea ar fi sa realizez ceva,sa fac un document bine pus la punct si sa ma prezint cu el la unul din profesori,sigur ma va ajuta cineva cu eventualele teste si masurarea calitatii apei.

Link spre comentariu

Chestia cu ozonul produs cu ajutorul tensiunilor ridicate e cu 2 taisuri daca vrei sa-l folosasti in incaperi. In mod normal, simultan cu ozonul pot sa apara si oxizi de azot, toxici. Bineinteles, cantitatile sunt mici si probabil inofensive dar trebuie sa sti asta. Aparatele de ozon sunt optimizate (habar n-am cum) sa produca cit mai putini oxizi de azot.Pentru un ozonizator din ala, ideea e sa folosesti o sursa mult mai simplu si mai ieftin de realizat decit TC.

Din cate am vazut, ca sa apara oxizi de azot, curentul prin arcul electric trebuie sa fie mai mare.In cazul unui transofrmator de linii, schema clasica cu un singur 2n3055 va produce niste descarcari subtiri, in timp ce un circuit push-pull va produce arcuri groase, albe. In al doilea caz am observat formarea oxizilor de azot.Concluzia e ca un ozonificator cat de cat sigur ar trebui sa foloseasca o sursa HV de tensiune mare si curent mic. De asemenea in loc de arcuri directe sunt de preferat "scanteile intunecate":electrod<->izolator rezistent la temp, dar subtire<->electrod
Link spre comentariu

Exact. Dioxidul de azot (NO2) e prezent, dar in cantitate mica. Un tip de generatoare de ozon de laborator constau in principial dintr-un tub de sticla in care e unul din electrozi.(o sirma subtire) Tubul e scufundat in solutie conductoare de exemplu solutie de NaCl, care reprezinta celalalt electrod. Intre electrozi se aplica inalta tensiune AC. Prin tubul de sticla se sufla aer sau preferabil oxigen. Daca tubul e suficient de lung, la iesire, procentul de ozon (O3) va fi destul de mare, din cite tin eu minte maxim 10% (?) in cazul in care lucram cu O2. Practic, in tub au loc descarcari intunecoase capacitiv prin dielectric sticla. Merge numai in AC.Prezenta oxizilor de azot poate fi determinata numai prin analiza. Desi au un miros specific puternic, el va fi acoperit de mirosul ozonului care e si mai puternic, in plus, ozonul e in cantitate mai mare. (oricum, pentru cine nu stie, si ozonul e foarte toxic dar instabil, adica se descompune in oxigen in scurt timp in contact cu diverse materiale)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări