Vizitator Akun Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Uite aici un link pentru transformatoare de genul: http://www.okazii.ro/catalog/33768862/T ... -2000.html Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Mi-am tot propus sa nu mai pun poze pina nu am un arc electric produs de traful de alimentare dar nu ma pot abtine. Capacul e gata si el, urmeaza o scurta vidare pentru scoaterea aerului dintre spire...(totul e in ulei deja) Link spre comentariu
blue Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Felicitari Misa, frumoasa lucratura, acuratete, rabdare si precizie, asa da! Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 DOMNILOR! Transformatorul functioneaza exact asa cum l-am proiectat si realizat. Dupa 30 de minute in sarcina, adica cu arc electric la borne, temperatura transformatorului a crescut de la 20 de grade la 46 grade. In gol, nu apar strapungeri dupa 10 minute. Ca electrozi am folosit spite de bicicleta. Se consuma destul de repede. O singura problema mai trebuie sa rezolv: in gol, transformatorul nu scoate absolut nici un sunet. Poti gresi si sa te apropi periculos de electrozi. Trebuie sa-i pun un bec rosu.Deci se poate face.Puterea consumata, masurata in primar e 6.7KW in sarcina.(cu arc in secundar)E fantastic cum suna arcul la puterea asta.... Nu e un sunet puternic dar e deosebit.... Iata niste poze: Link spre comentariu
Vizitator Akun Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Felicitari! A iesit foarte frumos. Link spre comentariu
teslina Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Arata bine Misa!Totusi, aia nu e scanteie de 6,7 kW. Nu ai pierderi pe undeva? Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Nu trebuie sa te iei dupa pozele si filmele trucate de pe net. Pozele si realizarile mele sunt reale. Calculeaza cam ce curent poate fi prin arc. Stralucirea arcului e data de curent. La sudura am sute de amperi. Aici am maxim 0.5A in scurt. Am sa masor.Arcul e ceva mai luminos decit apare in poze. Aparatul foto nu stiu cum face reglajul. Link spre comentariu
teslina Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Filme trucate? Uite aici 2 MOT-uri in serie, balastate pentru 750 W, tensiune de iesire 4200 V: http://www.youtube.com/user/teslina#p/u/50/bLcMBSyXog4 Nu e nimic trucat, filmuletul eu l-am facut. Ma gandesc ca scanteia va deveni mai energica daca reduci defazajul in primar cu un condensator in paralel cu primarul. Link spre comentariu
Dr.L Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Felicitari pentru reusita! Pentru cati kW ai proiectat traful? Nu erau mai multi de 7? Link spre comentariu
radhoo Postat Octombrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2009 felicitari pentru transformator si pentru meticulozitate.in ce priveste rezultatul, ma asteptam la o descarcare mult mai spectaculoasa ce vad in poze se face si cu un ZVS+flyback la 100-200W. ceva nu e in regula Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Nu pentru 7KW era proiectat traful. Era de 55cm2.Teslina, am facut si eu ca in filmele tale. Poate ca aveti dreptate... Mai verific. Tensiunea e buna pentru ca arcul se aprinde de la mai mult de 20mm. Referitor la putere...nu stiu inca ce sa zic. Mai masor si vorbim. Link spre comentariu
radhoo Postat Octombrie 16, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 16, 2009 cat la ce distanta se poate intinde arcul pana sa se stinga? (cu un electrod mobil) Link spre comentariu
teslina Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 Masoara curentul de scurtcircuit in secundar.Alimenteaza-l invers (cu secundarul la 220 V) si vezi daca raportul de transformare corespunde cu calculele tale. Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 16, 2009 Partajează Postat Octombrie 16, 2009 OK, mai verific odata raportul de transformare.(poate am legat invers in serie infasurarile din primar...)La maxim, arcul atinge mai mult de 10cm si virfurile electrozilor se inrosesc si se consuma. Pozele le-am facut cu lumina ambientala foarte puternica (lampa cu halogenuri metalice - asta e lumina de lucru la mine).Oricum refac toate masuratorile si experimentele. Prima masuratoare va fi cea a curentului din secundar in timpul arcului electric.Trebuie sa precizez ca testele si pozele le-am facut alimentind traful cu 230V pe infasurarea de 400V. Oricum, asta nu ar trebui sa influienteze prea mult puterea ci numai tensiunea.Inca nu am tras o concluzie clara. Traful e bobinat pentru 20KV, deci curentul va fi destul de mic...Masor, verific si trag concluzii.Oricum, sunt bucuros ca nu a luat foc.Adevarul adevarat e ca si eu ma asteptam la un arc mai intens.Inca ceva: arcul atinge mai mult de 10cm la ORIZONTALA. Am sa incerc si pe verticala. Link spre comentariu
radhoo Postat Octombrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 17, 2009 Oricum, sunt bucuros ca nu a luat foc.Adevarul adevarat e ca si eu ma asteptam la un arc mai intens.Inca ceva: arcul atinge mai mult de 10cm la ORIZONTALA. Am sa incerc si pe verticala.Si eu ma bucur ca a mers din prima, e o constructie frumoasa si realizarea a fost pe masura. Pe verticala va fi cu ceva mai lung (raspandirea ascendenta a ionilor cu aerul cald). Daca ti-e la indemana, incearca sa faci si un film si pune-l pe youtube, as vrea sa aud si zgomotul arcului. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum