Vizitator Akun Postat Septembrie 25, 2009 Partajează Postat Septembrie 25, 2009 Ms frumos pentru link. Chiar aveam nevoie de asa ceva. Acum incerc sa fac simularea in PSpice a circuitului care moduleaza semnalul audio si nu prea stiam de unde sa incep, asa ca schema a picat la fix. Pana la constructia propriu-zisa mai e ceva timp, dar sper sa iasa simularea si pun poze de acolo:D. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 26, 2009 Partajează Postat Septembrie 26, 2009 Pentru ca ati intrebat:Referitor la transformator: Am zincat sau voi zinca toate piesele de fier. E foarte ieftin si asigura o protectie fantastica. Cam aici am ajuns: Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Misa, wolfram pur gasesti la o firma care se ocupa de reparatii cai ferate, presupun ca exista vreuna in Cluj, sau la cei care se ocupa cu sudura in argon"clasa E", acestia folosesc electrod din sarma de wolfram pur(atentie exista si aici "facaturi", adica sarma de ferowolfram).Superb transformatorul, esti maniac(in sensul bun ), felicitari si succes! Nu e chiar asa o grozavie pentru un transformator Tesla. (usor de vorbit...) Oricum, nu stiu daca la tensiunile astea mai e valabil acest calcul.Cam asa e, de la o anumita tensiune in sus, nu mai e valabila chestia cu 1,1KV, aerul pare a deveni"supraconductor"-daca treci de nivelul de prag, obtii descarcari spectaculoase, eu am obtinut asta cu un amarat de SSTC cu 2N3055, varianta "SE" caci in varianta "push-pull"(adica 2x2N3055)efectul a fost catastrofic, Marx-generatorul care exista la iesirea trafului a cedat, si o "fantana" de lumina albastra a tasnit din cablu(desi era siliconic si cca 18mm izolatie)-s-a dus dreaq "sistemul"...la TC e bine ca teava sa fie din teflon, am vazut in Buc la targul de la Valea cascadelor o teava de teflon de 25 cm diametru exterior, inalta de 120cm, la 40 Ron, pomana adica, la SSTC n-am mai gasit ferite de calitate si m-am lasat pagubas, asta prin 2002, feritele Sescosem si Epcos ajungeau la rosu cu o solenatie de 800KA/s, IGBT-urile erau scumpe ca dreaq si se duceau repede, etc. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Fetele laterale sunt fixate cu pop nituri si etanseizate cu silicon. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Traful va sta in ulei in carcasa/cuva din poze?Cum ai reusit zincarea?ms Link spre comentariu
Adierea Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 NorocEu am crezut ca iai facut probe ,arata bine ,multumim pentru poze .Pentru ce iti trebue wolfram ,acesta se gaseste la toate becurile cu filament ,filamentu este din wolfram ,acest metal este in regim special ,adica ceva militar ca si mercuru de ex.Stie cineva ,uleiu de transformator este extras din petrol ,din plante ? Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 27, 2009 Partajează Postat Septembrie 27, 2009 Uleiul de transformator se obtine prin prelucrarea titeiului. In functie de provenienta se deosebesc uleiuri naftenice (tipB) si uleiuri parafinice (tipA).mbele rezista cam la 150KV/cm, dar cel de-al doilea are tangenta unghiului de pierderi mai favorabila tensiunilor inalte, e mai scump, insa.Uleiurile naftenice sunt sicative, si-si pastreaza proprietatile si la temperaturi ridicate 90-110 gr.C. Link spre comentariu
mișa Postat Septembrie 28, 2009 Partajează Postat Septembrie 28, 2009 Traful va sta in ulei in carcasa/cuva din poze?Cum ai reusit zincarea?msDa, carcasa e de fapt cuva cu ulei. Zincarea am facut-o la o firma din apropiere care se ocupa cu asa ceva. Nu merita sa prepari o baie de zincare cind m-a costat cam 15 lei zincarea. (cu factura si chitanta) Link spre comentariu
iulker Postat Septembrie 30, 2009 Partajează Postat Septembrie 30, 2009 Vom trai si vom vedea.Doamne ajuta! Link spre comentariu
Adierea Postat Octombrie 4, 2009 Partajează Postat Octombrie 4, 2009 Tot la doamne doamne ati ramas ma intereseaza un catalod cu materiale dialetice si caracteristicele acestora ,are cineva peaici .Multumes anticipat.Stie cineva niste formule de calcul pentru transformatoru Tesla ,ex. putere absorbita ca-sa intre in rezonanta ,dimensiuni de constructie ,sa le adunam intrun fisier ,macar caunfel de gid pentru pasionati cu experienta mai mica .Mam apucat si eu de ceva experimente dar mai mici ,sa pot capata experienta . Link spre comentariu
teslina Postat Octombrie 4, 2009 Partajează Postat Octombrie 4, 2009 Se pot gasi pe goagal, pardon, gogol, gugal, google, giast sarci... http://www.deepfriedneon.com/tesla_f_data.html http://www.teslacoils4christ.org/TCFormulas/TCFormulas.htm http://www.classictesla.com/FormulasForTeslaCoils.pdf Misa, siliconul ala nu o sa tina o vesnicie, o sa ai scurgeri de ulei. Sudeaza fetele de suportul transformatorului. Link spre comentariu
iulker Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Tot la doamne doamne ati ramas ma intereseaza un catalod cu materiale dialetice si caracteristicele acestora ,are cineva peaici .Multumes anticipat.Stie cineva niste formule de calcul pentru transformatoru Tesla ,ex. putere absorbita ca-sa intre in rezonanta ,dimensiuni de constructie ,sa le adunam intrun fisier ,macar caunfel de gid pentru pasionati cu experienta mai mica .Mam apucat si eu de ceva experimente dar mai mici ,sa pot capata experienta .De gramatica cand te-apuci ?? Link spre comentariu
mișa Postat Octombrie 9, 2009 Partajează Postat Octombrie 9, 2009 Misa, siliconul ala nu o sa tina o vesnicie, o sa ai scurgeri de ulei. Sudeaza fetele de suportul transformatorului.Nici nu vreau sa tina o vesnicie.Siliconul pe metal tine fantastic. (daca e curat metalul) Pop-niturile sunt de asemenea niste imbinari OK.Cea mai scurta lipitura are mai mult de 15 mm si cred ca grosimea ei e sub 0.05mm. Tinind cont de faptul ca siliconul adera la metal, cred ca in urmatorii 20 de ani, uleiul nu va trece. Vom trai si vom vedea. (ultima propozitie e ca sa comenteze diversi speriati ca mai sus)Acusi dau foc la instalatie. E aproape gata. Mai sta putin la uscat cu pulbere de ghips in saculeti pusi inauntru. Ghipsul pulbere, absoarbe orice urma de umezeala.Daca nu ia foc, adica daca functioneaza, trec la condensator si la bobina Tesla. Link spre comentariu
Vizitator dextercos Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Am citit si eu topicul.Felicitari misa pt ceea ce vrei sa faci, un adevarat pasionat.Eu sunt nou pe forum, mi-am facut cont tocmai pt ca am vazut topicul acesta.Vreau si eu sa construiesc un tesla coil de dimensiuni mici.Unde gasesc un transformator min6kV min20mA?Sa nu radeti de mine dar nu am nici cea mai mica idee Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 15, 2009 Partajează Postat Octombrie 15, 2009 Unde gasesc un transformator min6kV min20mA?Sa nu radeti de mine dar nu am nici cea mai mica ideeLa fimele de productie publicitara care folosesc tuburi cu gaze spectrale"neoane HV pt. reclame". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum