Vizitator rudolf992 Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Salut, postez aici deoarece cred ca in telefoane sunt utilizate placi multistrat.Intrebarea mea este daca pe un tel sau pe altceva cu multistrat a intrat apa si a stat acolo cateva luni, a corodat circuitele? sau mai exista vreo sansa sa mearga? Link spre comentariu
cniky Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 In conditile date, 99% nu va mai functiona. Link spre comentariu
Vizitator rudolf992 Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Dar circuitele integrate si celalalte componente SMD pot fi mutati pe o alta placa, nu?, aceste nu cred ca ar fi distruse Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Dar circuitele integrate si celalalte componente SMD pot fi mutati pe o alta placa, nu?, aceste nu cred ca ar fi distrusecomponentele nu sunt distruse dar cu siguranta daca nu ai protectie ESD la echpamentele de dezlipi/lipit iti poti lua adio de la ele . Link spre comentariu
Vizitator rudolf992 Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 ce inseamna protectie ESD? ca pe google am gasit la pantofuri. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 ElectroStatic Discharge Link spre comentariu
Vizitator rudolf992 Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Multumesc!, se poate asa ceva confectioana unei letcon de 24V? ceva sarma inpamantat? Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 N-ai nicio ?ans? s? le desfaci cu letconul. Nu mai zic de lipit înapoi. Link spre comentariu
MihaiGSM Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 La cat costa un letcon cu protectie ESD nu vad rostul modificarii unui letcon normal. Se gasesc acum statii cu aer cald si letcon cu protectie ESD la aproximativ 200 ron bucata. Link spre comentariu
Vizitator rudolf992 Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Pai da, numai daca nu vreau sa-mi castig banii din asta nu prea merita sa iau unul.De ce nu se pot desface cu letconul?Si de unde curent static? Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Curent static din haine. Un om e înc?rcat static la cel pu?in 2000V, adic? 2kV. Nu e mult, nu? Nu le po?i desface cu letconul pentru c? marea majoritate sînt în tehnologie BGA, adic? ball grid array, adic? cu terminalele sub component?. Pur ?i simplu nu ai unde s? bagi vîrful letconului sub pies? f?r? s-o distrugi. În service se folosesc sta?ii de lipit cu aer cald. Link spre comentariu
Vizitator rudolf992 Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Da intradevar cu tehnologie BGA nu se poate face nimic cu letconul, eu m-am ganidt la SMD si de aceea mi s-a parut suspect. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 P?i ?i BGA tot SMD e. În orice caz, nu merit? atît amar de munc?, s? dai tot jos de pe o plac? ?i s? le pui pe alta. ?ansele de reu?it? sînt aproape nule, plus c? e mai ieftin s? iei telefonul nou. Pl?cile de telefon pot ajunge ?i la 12 straturi, îns? apa nu are cum s? p?trund? în interior, componentele vor fi primele afectate. Tu ce vrei s? faci, de fapt? Link spre comentariu
Vizitator rudolf992 Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Defapt e vorba depsre un laptop care a baut apa si altul care are ars partea de alimentare.Vreau sa inlocuiesc piesele defecte de pe placa de baza arsa cu componente de pe placa care a baut apa. Link spre comentariu
ratza Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Succes, de?i nu ai ?anse mari s? faci bine vreunu' din ele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum