Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

cum folosesc un display de telefon la un vu -metru

GooD of BaSS

Postări Recomandate

salutare

Am 2 bucati display de la telefoane mobile .Cum fac pt a le folosi la un analizor cu 20 x 20 de leduri bineinteles in locul ledurilor.

Un display e de la un nokia N95 si celalalt e de la un samsung. Mentionez ca nu vreau sa le folosesc pe ambele ci doar unul din rele dar nu stiu cum sau daca se poate macar . iesirile analizorului spre leduri sunt 20 x20 http://i38.tinypic.com/95r6h5.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GooD of BaSS

4

• MifTy

2

• lorik199

1

• negru_voda

1

Top autori în acest subiect

mai interesant era pinoutul display-urilor!!! :da caut? pe google, cu pu?in noroc, ai s? g?se?ti pinoutul display-urilor, e primul pas.al doilea, ele trebuie interfa?ate cumva... exist? proiecte cu pic sau atmeluri... din nou, google o s?-?i g?seasc? multe scheme...dac? nu, poate e dispus careva s? proiecteze a?a ceva... cu tot cu soft de analizor de spectru!!...

Link spre comentariu

ai putea sa vezi daca poti rezolva ceva cu un LM3915 .... sau mai multe .... oricum niste microcontrollere ai nevoie pentru ecrane .... legat de ce zicea colega cu lipitul firelor pe folie.... exista si cuple care se lipesc pe placa.... dar in locul placii sunt alte sarme.... si in cupla intra fisa lcd'ului. oricum.... se pare ca un vis cam irealizabil in sensul ca ai mult de munca. spor la munca anyway si sper sa vii cu poze "before" si "after" ... asta daca reusesti

Link spre comentariu

ai putea sa vezi daca poti rezolva ceva cu un LM3915 .... sau mai multe .... oricum niste microcontrollere ai nevoie pentru ecrane .... legat de ce zicea colega cu lipitul firelor pe folie.... exista si cuple care se lipesc pe placa.... dar in locul placii sunt alte sarme.... si in cupla intra fisa lcd'ului. oricum.... se pare ca un vis cam irealizabil in sensul ca ai mult de munca. spor la munca anyway si sper sa vii cu poze "before" si "after" ... asta daca reusesti

nu e un vis irealizabil !uite cateva puncte de plecare (stiui ca nu e exact ce trebuie dar sunt perfecte pentru formarea unei idei)http://www.geocities.com/dariuskrail20/ ... 10lcd.htmlhttp://comwebnet.co.funpic.de/seite32.php (e in germana )http://www.geocities.com/neil_manc/pic16f84/index.htmcred ca aveai mai multe sanse la sectiunea microcontrolere, cu un alt titlu (fara uC-uri nu se poate controla ecranul - din poza insa pare ca te pricepi la microcontrolere) mai adaug link-uri cand ajung acasa :ras:http://elm-chan.org/works/akilcd/report_e.html
Link spre comentariu

nu ar fi o problrma lipitul firelor sau alte cele cel mai greu lucru este cum sa fac sa comand lcd-ul .Unul din ele are 23 de pini .iar la celalalt nu stiu dar are mufa aia mica pe el si o am si pe cea in care intra mufa de pe lcd, si displayurile sunt si color cred ca asta inrautateste si mai mult lucruril ,plus ca lai au fiecare si cate un montaj pe spate cu careva piese . ce am reusit sa aflu a fost ca unul sin ele ala negru e de la un nokia N95 . Asta am aflat cu ajutorul numarului de pe spatele sau 30552p00 si m-am infundat undeva unde scria "map 13825283604" cam atat am reusit sa aflu despre asta apoi vad ca nime nu stie ce e cu displayurile de la telefoanele mobile, dar at hai sa fac altfel folosesc leduri. BUN .Dar as vrea sa pun dreptungiulare ceeea ce nu prea gasesc deloc si mie imi trebuie vreo 400. ajutatima sau mai degraba indrumatima spre un site ceva unde se gasesc ca nu am gasit nimic pe net.Eventual o matrice 20x20 de leduri dar sa nu fie nici f mare, ca nu as vrea sa fac nici cum sunt cele din pozele anterioare cu siruri de cate 10 leduri ca iese prea mare ,sincer mai degraba fac cu leduri dreptunghiulre si o sa iasa de 4/10 cel putin tot ansamblul

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

f?r? date precise despre displayurile alea nu faci nimic: codurile tip?rite pe ele sunt 99,99% inutile, deoarece produc?torii nu prea ofer? displayuri altcuiva decât produc?torilor de mobile, gps-uri, pda-uri, ?i altele din aceea?i categorie... cât despre datasheeturi, sufletu'!!!dac? zici c? au o pl?cu?? cu componente ata?at? direct la display, ?i de la pl?cu?a aia pleac? panglica spre telefon, atunci ai mari ?anse ca acea pl?cu?? s? fie un controller de display... ?i cu un pic de noroc s? g?se?ti datasheet pentru integratele de pe ea!!!dac? g?se?ti datasheetul ?la, ai ?anse s? faci ceva... sau m?car ai un punct de plecare!!!dac? vrei cu leduri... caut? la tehnoelectric.sau orice site care vinde engros leduri chineze?ti... adic? ieftine!!!de preferat sub 1 leu bucata... altfel dai deja 400 de lei, adic? 4 milioane de lei vechi, ?i altceva în afar? de leduri n-ai!!!?i mai trebuie ?i altele... e adev?rat c? pre?ul acelor "altele" o s? fie mult mai mic decât al ledurilor... îns? oricum, o s? te coste destul de mult toat? joaca...dac? vrei 4x10, ai nevoie de 40 de leduri...cu 400 de leduri po?i face o matrice 40x10 ... sau 20x20!!mai adaug? vre-o 10-20 de leduri, pentru cazul în care unele sunt defecte din fabrica?ie (se mai întâmpl?), sau "afumi" 2-3...dac? ?i se pare în continuare c? î?i po?i permite cheltuiala, bag?!!

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...
Vizitator jerivall

mai ai vumetru ala pe leduri, il vinzi? :da

salutare Am 2 bucati display de la telefoane mobile .Cum fac pt a le folosi la un analizor cu 20 x 20 de leduri bineinteles in locul ledurilor.Un display e de la un nokia N95 si celalalt e de la un samsung. Mentionez ca nu vreau sa le folosesc pe ambele ci doar unul din rele dar nu stiu cum sau daca se poate macar . iesirile analizorului spre leduri sunt 20 x20 http://i38.tinypic.com/95r6h5.jpg

Link spre comentariu

De ce vrei tu sa te chinui cu display-ul de la telefon...mie ii plac mai mult alea pe led-uri...sunt mult mai naturale. Unde ai de gand sa il folosesti asa de mic.Asa mi se pusese si mie pata sa folosesc camere foto din telefoane dar nu isi merita investitia decat daca faci vreun robot sau ceva. In cazul tau iti recomand sa renunti la idee si sa faci pe led-uri sau ecrane speciale pentru asa ceva.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări