Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Poate stie cineva ce aparat este

old man

Postări Recomandate

Deoarece m-am apucat de curatenia care se impune (macar atunci cand este timp), am descoperit un proiect (ptr. a reconditiona un radio cu tuburi )mai vechi - deci : slefuit/baituit caseta din lemn - urmeaza lacuit , inlocuit panza frontala , incep sa curat contactele, inlocuiesc 2-3-condensatori , traful iesire difuzor(difuzor cu electromagnet),si surpriza "mortaciunea" a inviat...insa chiar nu mai stiu cum se numeste aparatul - singurul indiciu ar fi condensatorul de filtraj pe care scrie " made in Hungary" si anul 1962 si tuburile TFK.Iata ceva poze in stadiul in care am ajuns acum-poate ma ajuta careva...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Cu multumiri!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• old man

7

• mosfet

2

• djbiluta

2

• zal

2

Top autori în acest subiect

lampile sunt din seria "E" ca are transformator aparatul,daca faci niste poze mai clare si cu partea cu piesele poate gasesc si o schema pt el ,frumushel aparat si e bine ca e complet

Link spre comentariu

lampile sunt din seria "E" ca are transformator aparatul,daca faci niste poze mai clare si cu partea cu piesele poate gasesc si o schema pt el ,frumushel aparat si e bine ca e complet

corect seria E ( alimentare filament 6v) , promit poze mai clare (macro) cu detalii ( dupa ce il mai curat un pic )....Multumesc!
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Deoarece m-am apucat de curatenia care se impune (macar atunci cand este timp), am descoperit un proiect (ptr. a reconditiona un radio cu tuburi )mai vechi - deci : slefuit/baituit caseta din lemn - urmeaza lacuit , inlocuit panza frontala , incep sa curat contactele, inlocuiesc 2-3-condensatori , traful iesire difuzor(difuzor cu electromagnet),si surpriza "mortaciunea" a inviat...insa chiar nu mai stiu cum se numeste aparatul - singurul indiciu ar fi condensatorul de filtraj pe care scrie " made in Hungary" si anul 1962 si tuburile TFK.Iata ceva poze in stadiul in care am ajuns acum-poate ma ajuta careva...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Cu multumiri!

uita te pe sasiu daca are batuta o serie nume ceva,daca are lampiTKF e facut in Ungaria,sint modificari la redresoare ?pare AZ1 e cu contacte laterale?am trimis poza la radiomuseum ,poate aflam tipul
Link spre comentariu

Condensatorul unguresc, din 1962, nu se potrive?te cu restul pieselor ?i carcasa, care sînt mult mai vechi, o fi fost schimbat. Difuzor cu spider central se folosea înainte de r?zboi, la fel ?i AZ1, sau chiar presupunînd c? e de fapt AZ4, mai ?tears? ?i confundat? cu AZ1, e febricat? din 1938 ?i aceea. AZ1 arat? cam a?a:

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Condensatorul unguresc, din 1962, nu se potrive?te cu restul pieselor ?i carcasa, care sînt mult mai vechi, o fi fost schimbat. Difuzor cu spider central se folosea înainte de r?zboi, la fel ?i AZ1, sau chiar presupunînd c? e de fapt AZ4, mai ?tears? ?i confundat? cu AZ1, e febricat? din 1938 ?i aceea. AZ1 arat? cam a?a:

cred ca a fost montat un soclu cu contacte laterale pt AZ1,in aparatele cu ech21,ebl21 se folosea az11,az12 la redresare,se cam renuntase la lampile cu contacte laterale,eu zic ca a fost modificat
Link spre comentariu

Am v?zut ?i eu ''trafo de ie?ire'', dar am crezut c? e o coinciden?? constructiv?. Plus c? pozele sînt neclare. Erau a?a la modelele mai vechi de radioficare. Înseamn? c? a suferit modific?ri majore pe vremuri.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Salutari!Revin (de data asta sper ca pozele sa fie mai clare),nu doar din dorinta de a incita pe cineva in identificarea aparatului , care foarte adevarat a suferit modificari in timp, de la pasionati care au incercat "sa-l tina viu" :aplauze ,pana la interventii neautorizate...(si neavenite poate),revin , cum spuneam , cu o propunere ptr. cei care au timp -mai mult ca mine - sa faca "ceva " cu acest aparat- deci : se doneaza aparatul celui care este intradevar interesat :da (preferabil din Bucuresti-ptr. ca altfel se alege praful de el daca incerc sa-l trimit cu posta undeva)[attachment=0]DSC03300.JPG[/attachment]

Link spre comentariu

Pana noua eram curios unde ati gasit-o, in ce magazin, sau daca e vreo tesatura "industriala", pentru ce e?

Am pastrat de acum cam 15 ani o bucata din acest material , cred ca provenienta este Turcia , (eu am cumparat-o la mometul respectiv in ideea reconditionarii aparatelor pe care le aveam) , (am avut o bucata mai mare = 130 cm / 50 cm ), pe care a cumparat-o un user al acestui forum.Deoarece nu mai am vreme sa finalizez asemenea proiecte , nici interesul meu nu a fost (nu mai este )pe masura...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări