old man Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Deoarece m-am apucat de curatenia care se impune (macar atunci cand este timp), am descoperit un proiect (ptr. a reconditiona un radio cu tuburi )mai vechi - deci : slefuit/baituit caseta din lemn - urmeaza lacuit , inlocuit panza frontala , incep sa curat contactele, inlocuiesc 2-3-condensatori , traful iesire difuzor(difuzor cu electromagnet),si surpriza "mortaciunea" a inviat...insa chiar nu mai stiu cum se numeste aparatul - singurul indiciu ar fi condensatorul de filtraj pe care scrie " made in Hungary" si anul 1962 si tuburile TFK.Iata ceva poze in stadiul in care am ajuns acum-poate ma ajuta careva... Cu multumiri! Link spre comentariu
djbiluta Postat Decembrie 6, 2008 Partajează Postat Decembrie 6, 2008 salut ,aparatul tau pare a fi ceva Philips care poate fi original sau unguresc ,dar sigur e philips sau blaupunkt.Daca s-ar vedea si componentele ti-as putea spune mai multe Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 6, 2008 Partajează Postat Decembrie 6, 2008 lampa aia cu baza rosie e philips,uch21(am si eu una) Link spre comentariu
djbiluta Postat Decembrie 6, 2008 Partajează Postat Decembrie 6, 2008 lampile sunt din seria "E" ca are transformator aparatul,daca faci niste poze mai clare si cu partea cu piesele poate gasesc si o schema pt el ,frumushel aparat si e bine ca e complet Link spre comentariu
old man Postat Decembrie 6, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 6, 2008 lampile sunt din seria "E" ca are transformator aparatul,daca faci niste poze mai clare si cu partea cu piesele poate gasesc si o schema pt el ,frumushel aparat si e bine ca e completcorect seria E ( alimentare filament 6v) , promit poze mai clare (macro) cu detalii ( dupa ce il mai curat un pic )....Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Deoarece m-am apucat de curatenia care se impune (macar atunci cand este timp), am descoperit un proiect (ptr. a reconditiona un radio cu tuburi )mai vechi - deci : slefuit/baituit caseta din lemn - urmeaza lacuit , inlocuit panza frontala , incep sa curat contactele, inlocuiesc 2-3-condensatori , traful iesire difuzor(difuzor cu electromagnet),si surpriza "mortaciunea" a inviat...insa chiar nu mai stiu cum se numeste aparatul - singurul indiciu ar fi condensatorul de filtraj pe care scrie " made in Hungary" si anul 1962 si tuburile TFK.Iata ceva poze in stadiul in care am ajuns acum-poate ma ajuta careva... Cu multumiri! uita te pe sasiu daca are batuta o serie nume ceva,daca are lampiTKF e facut in Ungaria,sint modificari la redresoare ?pare AZ1 e cu contacte laterale?am trimis poza la radiomuseum ,poate aflam tipul Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Condensatorul unguresc, din 1962, nu se potrive?te cu restul pieselor ?i carcasa, care sînt mult mai vechi, o fi fost schimbat. Difuzor cu spider central se folosea înainte de r?zboi, la fel ?i AZ1, sau chiar presupunînd c? e de fapt AZ4, mai ?tears? ?i confundat? cu AZ1, e febricat? din 1938 ?i aceea. AZ1 arat? cam a?a: Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 Condensatorul unguresc, din 1962, nu se potrive?te cu restul pieselor ?i carcasa, care sînt mult mai vechi, o fi fost schimbat. Difuzor cu spider central se folosea înainte de r?zboi, la fel ?i AZ1, sau chiar presupunînd c? e de fapt AZ4, mai ?tears? ?i confundat? cu AZ1, e febricat? din 1938 ?i aceea. AZ1 arat? cam a?a:cred ca a fost montat un soclu cu contacte laterale pt AZ1,in aparatele cu ech21,ebl21 se folosea az11,az12 la redresare,se cam renuntase la lampile cu contacte laterale,eu zic ca a fost modificat Link spre comentariu
feri.visky Postat Decembrie 11, 2008 Partajează Postat Decembrie 11, 2008 In plus transformatorul de iesire este din difuzoarele de radioficare...!?Nu are nici o eticheta pe sasiu? Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Am v?zut ?i eu ''trafo de ie?ire'', dar am crezut c? e o coinciden?? constructiv?. Plus c? pozele sînt neclare. Erau a?a la modelele mai vechi de radioficare. Înseamn? c? a suferit modific?ri majore pe vremuri. Link spre comentariu
old man Postat Februarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2009 Salutari!Revin (de data asta sper ca pozele sa fie mai clare),nu doar din dorinta de a incita pe cineva in identificarea aparatului , care foarte adevarat a suferit modificari in timp, de la pasionati care au incercat "sa-l tina viu" ,pana la interventii neautorizate...(si neavenite poate),revin , cum spuneam , cu o propunere ptr. cei care au timp -mai mult ca mine - sa faca "ceva " cu acest aparat- deci : se doneaza aparatul celui care este intradevar interesat (preferabil din Bucuresti-ptr. ca altfel se alege praful de el daca incerc sa-l trimit cu posta undeva)[attachment=0]DSC03300.JPG[/attachment] Link spre comentariu
mosfet Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Panza cu ce ati inlocuit-o? Link spre comentariu
old man Postat Februarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2009 Panza cu ce ati inlocuit-o?Panza originala (deteriorata - irecuperabila), a fost inlocuita cu o alta noua (adevarat cu continut mai mare de polyester- insa reproduce foarte bine originalul) Link spre comentariu
mosfet Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Panza noua eram curios unde ati gasit-o, in ce magazin, sau daca e vreo tesatura "industriala", pentru ce e? Link spre comentariu
old man Postat Februarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2009 Pana noua eram curios unde ati gasit-o, in ce magazin, sau daca e vreo tesatura "industriala", pentru ce e?Am pastrat de acum cam 15 ani o bucata din acest material , cred ca provenienta este Turcia , (eu am cumparat-o la mometul respectiv in ideea reconditionarii aparatelor pe care le aveam) , (am avut o bucata mai mare = 130 cm / 50 cm ), pe care a cumparat-o un user al acestui forum.Deoarece nu mai am vreme sa finalizez asemenea proiecte , nici interesul meu nu a fost (nu mai este )pe masura... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum