Administratori Badman Postat Decembrie 7, 2008 Administratori Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Eu in calc am 4 module de memorie de 4 producatori diferiti si de 4 capacitati diferite, lucreaza de se rup impreuna Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 vasile, exist? ?i excep?ii de la regul?... fii fericit c? ai tocmai excep?ia!!!în fine, e clar: nici vorb? de rimm, discut?m despre ddr1 banale.eu a? c?uta un bios nou, cu pu?in noroc, e modificat s? "vad?" ?i s? se în?eleag? ?i cu ddr-urile mai rapide...pân? la urm?, e greu de spus sigur ce iese... try and see e singurul lucru pe care-l po?i spune!!!... Link spre comentariu
roadrunner Postat Decembrie 17, 2008 Partajează Postat Decembrie 17, 2008 Am vazut cateva speculatii cum ar functiona DDR fata de SDRAM si m-am hotarat sa scriu care sunt diferentele (pe limbajul tuturor)saltul de la SDRAM la DDR a adus in primul rand (aproape) dublarea latimii de banda cu memoria, prin faptul ca transfera date pe ambele fronturi ale ceasului (clock) deci implicit transfera dublu, dar acesta nu e exact dublul pentru ca latenta minima creste cu minim 1/2 de perioada de ceas (daca va uitati latentele sunt 2.5 3 3.5 etc la DDR)Mai exista si alte diferente subtile cum ar fi lungimea burst-ului care e marita la DDR, dar au deficienta ca nu poti citi secvential un row (sau o coloana, nu mai tin minte exact care) Din punct de vedere al tensiunilor DDR functioneaza la 2.5V iar SDRAM la 3.3V si DDR folseste standardul SSTL 2.5V (adica nivele logice sunt simetrice in jurul Vref=1.25V, practic intarile logice sunt niste comparatoare cu Vref) iar SDRAM foloseste LVTTL sau LVCMOS.O alta diferenta este semnalul DQS (strobe de date) care e folosit pentru a alinia datele cu clock-ul, semnal introdus la DDR si inexistent la SDRAMLa DDR2 si DDR2 imbunatatirile sunt: clock-ul si DQS sunt diferentiale (asta ca sa reduca jitter-ul) si frecventele sunt mai mari.din punct de vedere electric DDR2/DDR3 functioneaza la 1.8V si respectiv 1.5V (standard logic SSTL III cu vref 0.9V si respectiv 0.75V) - din punct de vedere arhitectural, latentele sunt mai mari de ordinul 5-9 perioade de ceas, dar pot sa sara de la un bank la altul mult mai usor (pot sa faca precharge in timp ce scriu sau citesc) deci sunt ceva mai eficiente. Evident functionand la tensiuni mai mici compensnseaza in jos cu crestere puterii dinamice dein cauza cresterii clock-ului.Un semnal nou introdus la DDR2/3 este ODT (on chip dinamic termination) si anume bus-ul de date poate fi adaptat ca impedanta introducand la cerere terminatii rezistive, nefiind necesare rezistente pentru adaptarea impedantei la busul de date. R. Link spre comentariu
Sandu Magnatu Postat Decembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 17, 2009 Revin cu o problema, al aceluiasi prieten, si anume: Acum cateva zile mi-am cumparat o placa video Leadtek Winfast 210 512 MB DDR2. Problema e urmatoarea: cand dau drumu la computer cu placa cea noua bagata, stau cam 5 minute pana verifica biosul procesorul, memoria ram iar hdd-ul si dvd-rw nu le vede. Daca scot dvd-rw, vede hdd-ul dar cand sa boteze windowsul se blocheaza. Problema nu apare cu placa video incorporata. Ce pot sa fac? Configuratie: Placa de baza: Gigabyte 945GZM-S2 CPU: Intel Celeron D331 2.66 Ghz RAM: 1 GB DDR2 PC5300 (667 Mhz) HDD: Seagate 40 GB IDE DVD: ASUS DVD-RW 20X IDE Un prieten i-a spus ca poate fi din cauza prea multor porturi IRQ deschise, a facut update la bios si s-au mai imputinat dar tot acelasi rezultat. Postez si un filmulet cu biosul. Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Wow!!! N-am solu?ie, dar e superb filmule?ul. Cum de merge în halul ?sta de încet e mai presus de în?elegerea mea, poate c? în loc de un cuar? de o sut? de megaher?i au pus, în placa video, unul de 10 kHz? )În ritmul ?sta, în doi ani de zile cred c? reu?e?te s? booteze. Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Chiar si bunica mea scrie mai repede decat placa ta video si vorbesc serios Foarte ciudat defectul, nu l-am mai intalnit pana acum. Testeza placa video si pe alt calculator sa vedem daca se comporta tot asa. Daca dispare defectul, testeaza o alta placa video in PC-ul tau. Te asteptam cu noile rezultate. Link spre comentariu
Sandu Magnatu Postat Decembrie 18, 2009 Autor Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Revin cu informatii. Astazi a mers cu placa la garantie, s-au mirat si cei de la garantii, dar a ramas sa o testeze ei cu 3dmark (daca va intra in windows). Testeza placa video si pe alt calculator sa vedem daca se comporta tot asa. Daca dispare defectul, testeaza o alta placa video in PC-ul tau.Din pacate el nu o putea testa in alt calculator deoarece nu avea alta placa de baza cu PCI-E, cu placa onboard merge bine, dar cand baga 210-le nu intra in windows si are simptomele prezentate in filmulet. Link spre comentariu
Felis Postat Decembrie 18, 2009 Partajează Postat Decembrie 18, 2009 Off e logic sa faca nazuri doar placa de baza e gigabyte si e stiut de mult ca Gigabyte este nazuroasa la anumite componente de regula trebuie adoptate configuratii recomandate de producator mai ales cu placile video ca inghite doar ceea ce recomanda Gigabyte si cum leadtequ nu e o firma agreeata de ei o cam scuipa.Sa nu ma intelegeti gresit Gigabyte fac placi bune dar deficienta lor principala ca sunt nazuroase la ceea ce se incearca sa se adauge si necesita incercari multiple pana se obtine un sistem fiabil si rapidPS fac pariu ca daca pun placa aia video pe o placa de baza Asus merge de rupe norii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum