Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator ultrasunete Dog-Chaser

Vizitator masster

Postări Recomandate

nu m? mai risc s? proiectez io... se ive?te cirip, ?i din 3 cuvinte îmi zboar? fulgii de nu m? mai v?d!!! :rade: oricum... trebuie un tweeter de putere, altfel nu sperii nici cucu!!!?i eu m? gândeam la b?trânul multivibrator cu tranzistoare... plus un tranzistor gen bd135, sau un 2n3055 cui i se pare slab bd-ul, care s? atace tweeterul... nu la 555.dar deh, fiecare cu ce i se pare mai comod...

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• DorinD

3

• The Stressmaker

3

• MifTy

3

• 1960

3

Top autori în acest subiect

Vizitator yglos

Eu am o "scula" de genul asta de citiva ani ( merge pe la 18-19 khz )...prin 2000 cam toti ciinii fugeau de ea...acum cred ca s-au cam obisnuit...si solutia e tot cea veche...( aruncatul cu bolovani sau bitele )Oricum in orasele mari ramine problema nr 1 --numarul mare de ciini vagabonzi care exista liberi pe strazi si care datorita unor dementi care au facut o lege idioata, nu mai pot fi executati...in acest mod se inmultesc de zeci de ori pe an...!!!

Link spre comentariu
Vizitator masster

...care datorita unor dementi care au facut o lege idioata, nu mai pot fi executati...in acest mod se inmultesc de zeci de ori pe an...!!!

de acord cu tine 100%.dar asta ce presupune? sa stam cu mainile in san sau sa luam masuri radicale? :freaza:neoficial Politia m-a sfatuit sa pun parul pe acei caini, iar daca vine cineva sa-i apere sa pun parul si pe el...dar aici este un forum al electronistilor. incerc intai cu o metoda mai umana de genul: "daca ei latra in nestire ca sa ne asurzeasca, ia sa guste nitel din aceeasi doctorie dar cu ultrasunete si sa le dea sangele pe urechi"...de aceea am nevoie de o solutie fiabila, eficienta. in mod cert se va raspandi peste tot si sa vad eu ca vine cineva de la vreo asociatie de protectie... ca il iau cu acelasi misto pus in legea lor cand deranjeaza cainele vecinului de la bloc: "adu frate decibelmetru omologat si controlat la zi sa vedem daca e peste limita".pai ce, noi suntem mai prosti? poate, dar sigur suntem mai multi :bataie
Link spre comentariu

... poate o exista o frecven?? "maro" ?i la câini... de?i dac? au diaree, nu cred c? maidanezii dau fuga la electrosane... în schimb la cât de nemânca?i sunt, nu cred c? le pic? bine o c?care pe cinste...a încercat unul (pe bune) figura cu "maro"-ul ca s? scape de "maidanezii" cu 2 picioare... da' se c?ca ?i el, ?i ceva lumet de prin apropiere!!! :ras:

Link spre comentariu
Vizitator masster

@MifTyfrecventa "maro" este doar o legenda. si oricum nu are legatura cu subiectul.@stefan_rodin pacate, bastonul cu electrosocuri este ilegal. chiar daca se vinde la noi.

Link spre comentariu
  • 11 luni mai târziu...

Aparatul cumparat de pe bd. Marasesti produce trenuri de impulsuri de 22 kHz (aprox. 0,3 secunde pulsuri, apoi 0,6 sec. pauza). Oscilatoarele sunt porti CMOS (probabil 4001 sau 4011 - sunt sterse marcajele de catre producator), urmate de 2 tranzistoare npn in paralel, care au ca sarcina primarul unui transformator ridicator de tensiune. In secundar gasiti vreo 130 Volti sinusoidal care se aplica unei capsule emitatoare de ultrasunete T22 cu frecventa de rezonanta 22 kHz - gasiti la Conex pe str. Maica Domnului. Consum in timpul pulsurilor: 100 mA la 9 V. In plus mai are un oscilator pe 3-4 Hz, tot CMOS cu un trz. npn in final, care are ca sarcina doua LED-uri albe inseriate, care consuma circa 50 mA cand sunt aprinse.Mai mult nu am mai avut rabdare sa fac sapaturi pe exemplarul care l-am vazut.

Link spre comentariu
Vizitator masster

Aparatul cumparat de pe bd. Marasesti produce trenuri de impulsuri de 22 kHz (aprox. 0,3 secunde pulsuri, apoi 0,6 sec. pauza). Oscilatoarele sunt porti CMOS (probabil 4001 sau 4011 - sunt sterse marcajele de catre producator), urmate de 2 tranzistoare npn in paralel, care au ca sarcina primarul unui transformator ridicator de tensiune. In secundar gasiti vreo 130 Volti sinusoidal care se aplica unei capsule emitatoare de ultrasunete T22 cu frecventa de rezonanta 22 kHz - gasiti la Conex pe str. Maica Domnului. Consum in timpul pulsurilor: 100 mA la 9 V. In plus mai are un oscilator pe 3-4 Hz, tot CMOS cu un trz. npn in final, care are ca sarcina doua LED-uri albe inseriate, care consuma circa 50 mA cand sunt aprinse.Mai mult nu am mai avut rabdare sa fac sapaturi pe exemplarul care l-am vazut.

foarte utille informatiile.
Link spre comentariu

Un aparat cu o raza de actiune de 15 metri foarte eficient : http://servv89pn0aj.sn.sourcedns.com/~g ... inside.jpg .E perfect impotriva cainilor cu 4 sau 2 picioare de orice culoare ar fi ei.Daca unii nu stiu ce e atunci dati cu google pe cuvantul taser.Revenind la problema,cred ca trebuie ca semnalul sa fie baleiat intre 20 si 50-60 kHz http://en.wikipedia.org/wiki/Dog pentru caini se aude ca un WOW.Asa se atinge limita superioara a auzului la caini unde devine deranjant sunetul neputandu-l localiza.Ca putere cred ca trebuie sa scoata undeva la 100-110 dB ca sa fie eficient,usor obtenabila puterea daca traful de iesire e pe ferita si twiterul e de calitate.Pe acelasi principiu functioneaza si echivalentul uman : http://www.noloitering.ca/ .Sursele de calculator nu functioneaza cam pe la frecventele astea? Testare cu un piezo pus inainte de diodele de redresare pe bara de 12V.

Link spre comentariu
Vizitator yglos

L-am cumparat si eu dar sunt f dezamagit de el.Desi eu il aud si la 50 de metrii ciinii nu prea se sinchisesc de el !!!Am crezut ca daca e frecv variabila e mai bun dar nu are efectul scontat.In plus e deranjant pentru oameni care il aud caci frecv coboara si la 16 khz !O mare tzeapa de 170 de lei...
Link spre comentariu
Vizitator masster

Un aparat cu o raza de actiune de 15 metri foarte eficient : http://servv89pn0aj.sn.sourcedns.com/~g ... inside.jpg .E perfect impotriva cainilor cu 4 sau 2 picioare de orice culoare ar fi ei.Daca unii nu stiu ce e atunci dati cu google pe cuvantul taser.Revenind la problema,cred ca trebuie ca semnalul sa fie baleiat intre 20 si 50-60 kHz http://en.wikipedia.org/wiki/Dog pentru caini se aude ca un WOW.Asa se atinge limita superioara a auzului la caini unde devine deranjant sunetul neputandu-l localiza.Ca putere cred ca trebuie sa scoata undeva la 100-110 dB ca sa fie eficient,usor obtenabila puterea daca traful de iesire e pe ferita si twiterul e de calitate.Pe acelasi principiu functioneaza si echivalentul uman : http://www.noloitering.ca/ .Sursele de calculator nu functioneaza cam pe la frecventele astea? Testare cu un piezo pus inainte de diodele de redresare pe bara de 12V.

te rog streseaza-ne cu o schema practica TESTATA.vei fi in mod sigur citat pe multe forumuri si ne vei ajuta pe noi, cei care nu avem asociatii canine, sa restabilim un adevar: orasele sunt locuite de oameni, nu de caini. si nu invers...
Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Salutare oameni buni !Caut ca şi mulţi de pe aici, o schemă bună şi care să dea randament cu adevărat, împotriva câinilor ( maidanezi, în primul rând, ori cu stăpâni "încuiaţi", care nu îi ţin din scurt, deşi îi ştiu agresivi )Am şi eu o "fiară", dar asta nu înseamnă că trebuie să pup în "zona maro" toţi maidanezii.M-aş bucura să scăpăm de haitele de pe străzi, dar asta se va întâmpla doar odata cu sfârşitul pământului...Urăsc "hahalerele" ce merg cu câte 7-8 maidanezi după ei, la piaţă, urăsc parkinsoniadele care au făcut creşe de câini şi pisici pe lângă blocuri sau în blocuri.Revenind la ce se discută aici, am observat mulţi "titraţi" ce fac şi dreg, dar atunci când vine vorba de o schemă, e tăcere deplină, sau, se găsesc diverse motivaţii. Păcat.Poate cineva care deţine un asemenea "DogChaser", ori varianta mai nouă, "Super Dogchaser Plus", poate să facă doar nişte capturi ale plăcuţei cu piese, faţă - spate, cât mai clare, totodată, listând şi componentele.Să scoţi o schemă de pe un cablaj, nu este o muncă grea, dar este nevoie de informaţii ajutătoare, privind piesele.Deci, cine are şi doreşte să ajute, nu este nevoie să dea schema, ci doar capturi faţă-spate ( s-a inventat camera foto digitală, cu captură "macro" !) ale cablajului, restul, îl putem face noi, ceilalţi, fiecare ce ştie, şi uite aşa, se poate crea o schemă bună, în grup.Sper că mai există prin RO, persoane amatoare de electronică, că de restul, suntem sătui.O zi bună tuturor.

Link spre comentariu

Iata o schema buna, dar trebuie tweeter de calitate...eu i-am pus o goarna piezo patratoasa,imensa, de pe Maica Domnului, cumparata cu 12 lei, cainii de pe strada au emigrat, latra sub geamul altora...

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Spitfire, mulţumesc !Schema să sperăm că-i bună, dar e o problemă ( cel puţin pentru mine !), legat de piezo...Nu am folosit în viaţa mea piezo mai pricopsite decât cele din ceasurile electronice, acesta fiind o necunoscută, mie.De aceea spun că este bine ca pe lângă scheme, cei ce ştiu, să adauge şi alte info.O să mă documentez despre piezo pe net, vreau să "lichidez" haita de maidanezi din faţa blocului.O schemă de acest gen, pentru alungarea celor ce strâng maidanezii pe lângă blocuri, nu aveţi ? :scarpin

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

am cumparat io doua difuzoare piezo de pe maica domnului dar sunt de 40khz , l-am verificat cu un generator si un osciloscop la 40khz intra la rezonanta mai jos dipare rezonanta , mi-ar trebui un dif de 5-25khz tocmai acuma am vazut ca au cei de la conex asa pot vedea mai bine plaja celor de 40khz daca isi mentine amplitudinea.Acum 2 lunii aveau la adelaida difuzoare piezo de 22khz .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări