Vizitator masster Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 As dori sa ma ajutati cu o schema de generator + amplificator de ultrasunete de tip "dog chaser" (impotriva cainilor agresivi). Ceea ce ma intereseaza in mod special sunt urmatoarele lucruri:- aparatul sa fie portabil (alimentare la 9 -12 V) dar nu minuscul si 'neputincios' ca cele care se vand pe la noi sub diverse nume si care spun ca bat 5-6 metri.- semnalul generat sa fie ca frecventa in gama de ultrasunete perceputa f. bine de caini, iar ca forma ceva de genul tren de impulsuri cu pauze scurte intre rafale.- posed un difuzor piezo de tip PCT-4000 pe care ma gandesc sa-l montez intr-un cilindru de carton sau de plastic pentru a maximiza eficienta acustica.Deci ati inteles ce doresc: semnal cat mai suparator pt caini, putere cat mai mare, iar ca gabarit... portabil la genul unui cilindru de circa 20 cm / diametru 4 cm.Va multumesc pentru rabdare si astept raspunsuri strict legate de electronica. Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Cred c? trebuia s? postezi la diverse. Oricum, s-a demonstrat c? frecven?ele respective ori îi gonesc pe cîini, fiind sup?r?toare, ori îi înt?rît?, a?a c? nu au succes decît par?ial, mai bine umbli cu o pra?tie la tine, e mai u?oar?, bate departe, nu necesit? baterii, etc... Link spre comentariu
thefirstdj Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Ultrasunetele nu te ajuta cu nimic, vorba lui zal, mai bine umbli cu o prastie, ai mai multe sanse sa scapi de caini. Am instalat la munca doua dispozitive din-astea cu ultrasunete facute special pentru caini. Uite ce caracteristici au: Dimensiuni: 145 x 138 x 82 mm Greutate: 255 gr. (fara adaptor) Alimentare: 220 - 240 VAC, 50/60 Hz Consum: 1,5 Wt Frecventa: 16 - 23 kHz (variabil continuu) Putere sonora: 130 dB Suprafata eficienta: aprox. 300 m? spatiu deschis Pret: 159 RON + TVA Rezultatul? Cainii dormeau linistiti chiar sub dispozitivele respective. Cand coborau spre 16kHz, deveneau foarte suparatoare pentru om, dar cainii n-aveau nicio treaba. M-am gandit initial ca sunt stricate, ca nu urca in frecventa, le-am trimis inapoi, mi-au trimis altele si aceeasi treaba: cainii doi bani nu dadeau pe ultrasunetele alea.Cu unul portabil, te mananca cu totul! Link spre comentariu
DorinD Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Eu am cumparat un aparat din asta si mi s-a parut foarte eficient.L-am testat cu microfon de masura si am vazut ca emitea pulsuri de 24kHz pt. 1 secunda apoi 1 secunda pauza.Pe un singur caine n-a avut efect si cred ca acela era surd. In rest, unii fugeau si se piteau schelalaind pe sub masini, altii latrau si mai furiosi. Ideea era ca toti reactionau intr-un mod brusc, fara dubiu, doar ca corciturile fugeau iar cei de rasa (de paza) incercau intr-un fel sa-si apere stapanul. Link spre comentariu
Vizitator masster Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Eu am cumparat un aparat din asta si mi s-a parut foarte eficient.L-am testat cu microfon de masura si am vazut ca emitea pulsuri de 24kHz pt. 1 secunda apoi 1 secunda pauza.Pe un singur caine n-a avut efect si cred ca acela era surd. In rest, unii fugeau si se piteau schelalaind pe sub masini, altii latrau si mai furiosi. Ideea era ca toti reactionau intr-un mod brusc, fara dubiu, doar ca corciturile fugeau iar cei de rasa (de paza) incercau intr-un fel sa-si apere stapanul.Multumesc pentru raspuns. Ai cumva o schema electrica? M-ar ajuta f. mult, eventual ar trebui sa mai amplific putin semnalul. Sunt total de acord cu observatiile tale referitoare la reactiile cainilor.In legatura cu celelalte raspunsuri de pana acum... trecand peste sugestiile care nu au legatura cu electronica, va intreb: chiar credeti ca un caine care nu este nici surd, nici mort, este imun la orice zgomot? Extrapoland putin in spectrul audibil, este ca si cum ati spune ca pe oameni nu-i deranjeaza nici un zgomot, de nici un fel si de nici o intensitate...Concluzia este una singura: trebuie gasita exact acea (gama de) frecventa si acel tren de impulsuri care au efect maxim la cainii fara stapan. Si ca sa fac eu un pas catre domeniul electronic, ce parere aveti de schema atasata ? Link spre comentariu
DorinD Postat Decembrie 6, 2008 Partajează Postat Decembrie 6, 2008 Salut, N-am schema electrica iar cea postata pare cam ciudata, nu stiu cat de buna poate fi. Aparatul l-am cumparat de la o firma de pe Marasesti (la distanta egala intre sdiul Distrigaz Sud si intersectia Budapesta) si a costat pana intr-un milion. Aveau mai multe modele, cel luat de mine era ultimul tip ce dispunea si de un led care putea fi folosit atat pe post de lanterna cat si pt. emis flash-uri: http://www.antirozatoare.ro/images/dogchaser_mare.jpg Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Probabil de la Bacol... Link spre comentariu
Vizitator masster Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Salut,N-am schema electrica iar cea postata pare cam ciudata, nu stiu cat de buna poate fi. Aparatul l-am cumparat de la o firma de pe Marasesti (la distanta egala intre sdiul Distrigaz Sud si intersectia Budapesta) si a costat pana intr-un milion. Aveau mai multe modele, cel luat de mine era ultimul tip ce dispunea si de un led care putea fi folosit atat pe post de lanterna cat si pt. emis flash-uri:http://www.antirozatoare.ro/images/dogchaser_mare.jpgIl poti deschide ca sa vezi daca se poate ridica schema si valorile componentelor?Ma gandesc ca plecand de la schema asta care se pare ca produce sunetele cele mai suparatoare pt. caini, sa amplific semnalul mai mult. Link spre comentariu
thefirstdj Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Tot de la firma aia am cumparat si eu. Am luat doua bucati, care stau degeaba, ca deranjeaza pe oricine, mai putin pe caini. http://www.antirozatoare.ro/images/prod ... r_mare.jpg O sa iau unul sa il desfac sa vad ce minunatie gasesc inauntru. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 8, 2008 Partajează Postat Decembrie 8, 2008 Uita-te si la schema asta. Link spre comentariu
Vizitator masster Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Uita-te si la schema asta.Partea care ma intereseaza cel mai mult este cea de dupa iesirea generatorului de semnal.M-ar ajuta foarte mult sa stiu ce date de constructie are traful pe ferita si ce caracteristici electrice are traductorul piezo. Multumesc pt. raspuns. Link spre comentariu
em2006 Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Nu am alte date, n-am demolat transformatorul. Am facut doar releveul schemei electrice si am verificat cu osciloscopul amplitudinea si frecventa pe piezo. Aparatul l-am cumparat de la un magazin din fosta FEA. Cainii pe care l-am probat nu prea l-au bagat in seama. Persoana pentru care l-am procurat e multumita, zice ca nu-i mai e frica de caini cata vreme-l are in poseta. Link spre comentariu
DorinD Postat Decembrie 12, 2008 Partajează Postat Decembrie 12, 2008 Aparatul e folosit acum de taica-meu in excursii sa se fereasca de cainii ciobanesti si de eventuale alte animale salbatice, nu-l am la mine sa-i pot extrage schema.@thefirstdjAi verificat cu un microfon daca aparatul tau chiar emite ultrasunete, ma gandesc c-o fi defect? Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 14, 2008 Partajează Postat Decembrie 14, 2008 Eu am cumparat un aparat din asta si mi s-a parut foarte eficient. L-am testat cu microfon de masura si am vazut ca emitea pulsuri de 24kHz pt. 1 secunda apoi 1 secunda pauza. Pe un singur caine n-a avut efect si cred ca acela era surd. In rest, unii fugeau si se piteau schelalaind pe sub masini, altii latrau si mai furiosi. Ideea era ca toti reactionau intr-un mod brusc, fara dubiu, doar ca corciturile fugeau iar cei de rasa (de paza) incercau intr-un fel sa-si apere stapanul. cât de greu e s? concepe?i un montaj care s? fac? asta??? mi se pare aiurea s? v? complica?i cu releveuri, chestii... oricum, cel mai bun "anticâini" se nume?te "?bil?"!!! (nu m? pot ab?ine, am încercat destule montaje d'astea, cu rezultate de-a dreptul nule!!!) Link spre comentariu
Vizitator masster Postat Decembrie 14, 2008 Partajează Postat Decembrie 14, 2008 cât de greu e s? concepe?i un montaj care s? fac? asta??? mi se pare aiurea s? v? complica?i cu releveuri, chestii...asa este, ne este greu sa concepem un astfel de montaj.lumineaza-te tu si nu uita sa adaugi si un etaj de amplificare dupa 555. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum