cosmindaniel12 Postat Decembrie 3, 2008 Partajează Postat Decembrie 3, 2008 Salutare. Am primit de la un prieten carcasa si partea de amplificare de la un amplificator sovietic, fara amplificare sau preamplificare... Partile laterale sunt chiar radiatoarele, iar capsulele finalilor erau amplasate in afara amplificatorului... Traful este toroidal si pare sa aiba cel putin 400W, si pentru filtrare are 2 conzi de 10.000... Traful scoate +/- 35V redresat... Ce amplificare as putea sa-i adaug ca sa pot obtine o putere maricica pe 8 ohmi, cu o calitate foarte buna a sunetului? Adica peste TDA7294, care s-ar potrivi de minune, dar nu este tocmai extraordinar dpdv calitativ? Amplificarea originala am inteles ca suna superb, era pe tranzistori cu capsula, in genul celor care se gaseau la mai vechile amplifuri romanesti (2N3055), dar nu stiu nimic despre amplificarea originala... Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 3, 2008 Partajează Postat Decembrie 3, 2008 P?i scrie pe el: Amfiton 75U-202S, consumul e de 230W, probabil trafo e de 250W maxim, cu tensiunea de alimentare po?i s? sco?i cam 40W/8 Ohmi ?i aproape dublu pe 4 Ohmi, depinde desigur de amplificarea folosit?. Link spre comentariu
mely17 Postat Decembrie 3, 2008 Partajează Postat Decembrie 3, 2008 Eu zic sa faci amplificatorul acesta!!! Si daca vrei sa ai finali in capsula TO-3 (ca 2n3055) atunci foloseste ca tranzistori finali BD317 si complementarul lui BD318!!! Este foarte usor de realizat si ieftin !!! Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 3, 2008 Partajează Postat Decembrie 3, 2008 Îmi permit o mic? complectare la schema lui mely17: Q9 e mai bun BD139 sau MJE340, c? merg prin?i pe radiator... ?i ar trebui un cond de 100pF ?i între b-c la trz prefinal Q5. C5 la 50V ?i selec?ionat ptr. pierderi mici, R9, R10, R15 la 1-3W, R8 la 1W, C7 la 100V... cam atît momentan. Merg ca trz finali ?i MJ15003/15004, MJ15023/15024 sau alte perechi ca 2N5038/3790, KT818/819G, etc. Link spre comentariu
Kytan666 Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 intradevar , baga P3A-u in carcasa aia .. cand am vazut prima oara schema am fost sceptic dar dupa ce l-a realizat un prieten am ramas "masca" , kitul are 2-3 ani si inca tine foarte bine un bandpass cu un monstru de 12", iar testat pe coloane technics pe 5 cai suna foarte bine cu semnal direct din cd-player cu cd original Link spre comentariu
89-CEC Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 daca vrei ceva facut in curtea lor uitate aici: http://schematic.narod.ru/Audio/semi/Amp/Amfiton/4.gif ....,nu specifica modelul dar in general seamana(cred) iar aici cum ar fi trebuit sa arate si "cutia" ta: http://www.rw6ase.narod.ru/a/amfiton/am ... 01s_in.jpg Link spre comentariu
dj_tepex Postat Ianuarie 5, 2009 Partajează Postat Ianuarie 5, 2009 eu am o porta mereva 50u-202s si am reusit sa fac rost si de scheme... schemele sunt de la porta amfiton 50u-202s si vad ca sunt identice cu ce am io in carcasa....chiar si numerotatia pinilor de pe placi e identica... la mine completa statia are toate modulele.... doar ca au umblat tot felul de "meseriasi" la ea... si au fost facute o gramada de modificari... insa intentionez sa o reconditionez asa cum a fost de la mama ei... daca as gasi si piese originale gen kt-uri si altele ar fi ceva... e piesa de muzeu... :aplauzeam atasat schemele de la a mea poate mai trebuie cuiva...[attachment=1]Porta.rar[/attachment]si view-er pentru djvu-uri[attachment=0]WinDjView-0.5-en.rar[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum