+_Florin_+ Postat Aprilie 4, 2009 Partajează Postat Aprilie 4, 2009 Daca realizarea practica a preamplificatorului se face corect din toate punctele de vedere, adica trasee de masa corecte, ecranare corespunzatoare, anodica f bine filtrata, filamente alimentate in cc etc-etc nu vad care ar fi problema... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Ptr cine e interesat de un preu de doz? MC cu impedan?a între 10-100 Ohmi, iat? unul cu ECC88 alimentat la +30V stabilizat, filamentele de asemenea alimentate stabilizat (cu un 7806), amplificarea în bucl? închis? e de cca 100 ?i se poate regla din rez de 33k, în bucl? deschis? trece de 600. Se folosesc l?mpi separate în prima ?i a doua pozi?ie, ptr evitarea diafoniei. Link spre comentariu
wwilly Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 ...interesanta schema, dar nu vad circuitul de corectie RIAA! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 Pe deasupra alimentata cu 30V , pe sursele de curent din anozi mai cad aproximativ 15V si pentru lampa mai raman 15V . Excelent ce sa zic , e bun internetul asta , dar prezentati totusi scheme ce le-ati realizat voi , sau care "se stie" ca functioneaza bine , nu orice prostie gasita cu google ( fara nici o rautate pentru colegul nostru zal ). Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 5, 2009 Partajează Postat Aprilie 5, 2009 P?i, ce s? zic? Revista Wireless World din 84 prezint? ceva garan?ie? C? de acolo e scoas?. Stabilizarea e f?cut? cu LM723. Nu am pozat t?ietura c? arat? urît ?i am preferat s? o pictez, dar dac? e cineva interesat, pun o poz?. Re?ea de corec?ie pasiv? se poate ad?uga la ie?ire, cum prefer? colegul blue, sau se poate modifica în preu de microfon dinamic. Link spre comentariu
Vizitator boga Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 mi-ar trebui si mie un preamplif cu RIAA cu tuburi pentru doza draga de ea din pick-up. am preluat de la blue schema din postul acesta: http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=28&t=38519 , multumesc! cred ca o sa am timp de el daca raman fara serviciu Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 P?i, ce s? zic? Revista Wireless World din 84 prezint? ceva garan?ie? C? de acolo e scoas?. Stabilizarea e f?cut? cu LM723...Schema este adresata celor neobisnuiti prea mult cu tuburile si de aceea este realizata special pentru tensiuni de alimentare asa de reduse, motiv pentru care s-au facut ceva compromisuri.In afara de maximizarea castigului prin utilizarea de surse de curent, nimeni insa nu a remarcat aici ca ambele triode sunt polarizate cu tensiuni grila-catod zero, total neobisnuit pentru preamplificatoarele audio. Acest regim de polarizare este mai putin indicat pentru preamplificatoarele ce se vor cu distorsiuni reduse, este la limita aparitiei curentilor de grila.Este cumva un adaptor de doza MC la un preamp RIAA deja existent, sau a fost utilizat independent (+alte etaje)?! Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 În articol nu apar alte indica?ii, dar sigur nu e adaptor ?i sigur se poate pune o re?ea pasiv? la ie?ire. Eu a? înlocui rez de 33k cu o re?ea de corec?ie similar? cu a altor preuri de doz?. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 6, 2009 Partajează Postat Aprilie 6, 2009 Propun si eu asta... :wav: Link spre comentariu
hoitu1983 Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Eu am incercat schema asta petru MM de care sunt multumit. E schema de Audionote M1 Riaa,doar ca nu am alimentat-o dintr-o sursa stabilizata. Mai trebuie sa tatonez un pic valorile condensatoarelor din filtru si sa construiesc cumva o cutie din lemn. Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Noiembrie 2, 2009 Partajează Postat Noiembrie 2, 2009 Propun si eu asta... :wav: Asta am facut-o si eu este OK. Link spre comentariu
centeulacent Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Propun si eu asta... :wav: Am ales sa realizez schema dvs. deja am tuburile si transformatorul de alimentare. Va rog sa imi explicati in ce sunt valorile condensatorilor? Toti sunt in uf? (exceptandu-i pe cei la care se specifica pf) Nelamurirea mea este daca toti sunt nepolarizati? Daca nu care este + ? Va multumesc pentru ajutor. Va multumesc anticipat pentru raspuns. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 in microfarazi Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 1, 2010 Partajează Postat Februarie 1, 2010 Condensatorii la valorile acelea nu au cum sa fie polarizati. La schemele pe tuburi nu ai sa vezi electrolitici decat pe linia de alimentare (filtraj) sau la decuplarea rezistentelor din catode, niciodata pe circuitul de semnal dintre 2 etaje sau in reactiile negative. Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Februarie 2, 2010 Partajează Postat Februarie 2, 2010 Pai e foarte simplu. Ce este cu , in fata este in uF ex (,47 = 0,47uF = 470nF) ex (,05 = 0,05uF = 50nF) nepolarizati.Iar la celelalte scrie clar ex 470 PFD adica = 470pF ( picofarazi ) 1800 PFD = 1800pF = 1,8nF ( nanofarazi ) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum