Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plictiseală + PL500

ratza

Postări Recomandate

Salutare.Printre l?mpile din dulap care stau ?i zac de poman? se g?sesc ?i dou? PL500. Mor de plictiseal? ?i m? gîndeam s? fac un amplificator pentru c??ti s? am la lucru. Ce m? roade pe mine: se pot folosi în configura?ie OTL ca repetor pe catod (cu preamplificarea de rigoare)? Dac? da, cine m? înva?? ?i pe mine cum naiba se alege PSF-ul la l?mpi?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

5

• danzup

3

• Depanatoru

1

• VTP

1

Top autori în acest subiect

Nu cred , tot va fi mare impedanta de iesire , cred ca multe sute de ohmi , eventual cu mai multe bucati in paralel. As putea incerca sa calculez exact dar OTL se face cu triode care au rezistenta interna mica , de obicei stabilizatoare de tensiune , de genul 6AS7 , 6S33 , etc .

Link spre comentariu

Tuburile sînt noi nou?e, zac degeaba. SE am deja, am f?cut cu EL84. Deci pîn? la urm? tot nu scap de transformatoare...

Poti face OTL dar cu condensator pe iesire ( intre catod si casti ) !
Link spre comentariu

Poti face OTL dar cu condensator pe iesire ( intre catod si casti ) !

P?i asta ?i vreu! Deci se poate? Eu am v?zut schema lui Ciufoli (sau Morgan Jones) ?i aia nu are niciun fel de traf, plus c? era cu ECC83. A? fi f?cut-o pe aia, dar nu mai am decît dou? ECC83, una se duce în buffer care e aproape gata, cealalt? se duce în preampu' phono. Plus c? PL500 arat? impresionant pentru ??tia de la mine la lucru care n-au habar decît de AVR, PIC, Freescale ?i alte de-astea.
Link spre comentariu

Nu ?tiu ce c??ti ai, poate se potrive?te preul ?sta, eu l-am încercat dar cu 6H7C, îns? lampa e mai sl?bu?? (am ad?ugat ?i o complectare ptr pentode).

Problema cu schema asta e ca prin casti trece si curentul tras de lampa pentru polarizare in clasa A , unele casti protesteaza tare din cauza asta .Cum i-am zis eu este cel mai fezabil .Lampa finala are fata de masa , in katod o rezistenta de 100ohmi si 10W si de la katod pune un condensator de 500micro si un 0.1micro in paralel sau mai mare catre casti , celalalt capat al castii la masa si gata .
Link spre comentariu

Asta am eu acum la lucru (u?or modificat). Merge bini?or, nu pot s? m? plîng da' parc? tot m? trag l?mpile s? le pun la treab?.

http://www.zen22142.zen.co.uk/Circuits/ ... dphone.gif

M? gîndeam eu c? va fi ceva în genul ?stuia de jos. Problema mea e cum recalculez? La ?sta de sus ?tiu cum se face.

http://hem.passagen.se/ebcpecz/Tube/6AS ... matics.gif

Link spre comentariu

S? tr?ie?ti, a?a o fac, da' cu PL500 configurat? ca triod?. M? gîndesc c? grila 2 vine pus? la plus printr-o rezisten?? care s? limiteze curentul la cel din datasheet. Calcule... chestii... revin cu poze. 666

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări