Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

nx 500 nl

retrosong

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex mm

3

• retrosong

3

• zal

2

• danzup

1

Top autori în acest subiect

Schema este foarte interesanta .Am vazut-o la Holton . Nu am incercat-o dar , ca si tine , sunt curios daca a facut-o cineva.Interesant ca in VAS2 are tranzistoare MOS si in prefinali are bipolari ...

Link spre comentariu

mie nu mi se pare asa de spectaculos... sau cel putin ... daca e... e spectaculos prin faptul ca s-a implementat o solutie low-cost... pastrand in acelasi timp fiabilitatea amp-ului si obtinand o putere marita tocmai datorita acestei combinatii de bipolari cu mos-uri... pastrand totodata si avantajul unei disipatii termice mai reduse decat in cazul clasic cu finali bipolari... eu zic ca functioneaza ... si inca bine... :freaza: ma bag si eu la un cablaj... sa vedem cine il face mai bine... :nas: acuma intrebarea mea... finalii de care sunt??? :rade:

Link spre comentariu

merita facut acest amplif ? el a fost facut si de anthony

Mai exact e creatia lui A Holton care, intre altele, e supusa legii COPYRIGHT - ului.Daca tot ai luat-o de aici, http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... genumber=2nu inteleg de ce trebuie sa mergi mai departe cu inocenta, in partea cu placa...PSttt : Nu am inteles nici cine e black, ca audiodiyer stiu sigur ca nu e vasile, celebrul vasile
Link spre comentariu

Nu vad ce e asa spectaculos la combinatia intre mosfeti si driveri bipolari.Etajul de iesire nu mi se pare prea fiabil. Mosfeturile au rezistente mari in grila iar etajul de comanda nu pare (la prima privire) sa se descurce prea bine sa ii comute rapid. S-ar putea ca la fr mari gen 20kHz dreptunghiular sa apara conductia simultana.Nu vad de ce a facut cascodele cu irf610 si 9610. Mergea la fel de bine si un mje.Vad ca n-are superdioda, deci ar fi bine sa se foloseasca mosfeti laterali.

Link spre comentariu

?i dac? tot v? apuca?i de treab?, pune?i mo?i complementari ?i diode Zener ptr. ei, e foarte simplu de modificat.

De asemenea pute?i s? vede?i ?i ce face Dudikoff la ampliful Motorola, partea de intrare ?i atac fiind foarte asem?n?toare.

O p?rere personal?: s-a luat o schem? cvasicomplementar? cu trz. npn ?i s-a modificat cu mo?i. Totu?i nu e vorba de 1200W acolo, nu permite tensiunea de alimentare ?i nici num?rul de trz. finali.

Link spre comentariu

.....un posibil cablaj :da nu va legati de dispunerea terminalelor la tranzistorii mici ! A fost facut la repezeala ......[attachment=0]NX1000 HOLTON PCB.pdf[/attachment] ,ce nu e bine ......comentati eventual :bataie

L.E. multumesc zal pt.observatii .Ma gandesc cum sa pun rezistente de 0.47/4-5w la finali ! :somn:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator tehnium

Este o schema fraiera fiindca finalii nu se pot satura. Ca sa se poata satura mos-urile din final, trabuie ca tensiunea din grila sa depaseasca tensiunea din drena cu cel putin 5 V pe fiecare alternanta. Este putin mai bun ca AV800 care este catastrofal din acest punct de vedere, peste 12V pierzanduse pe fiecare alternanta. Se pierde cam 20 % din putere pe incalzirea fara rost a radiatorului. La AV800 se pierde peste 100 W fata de un amplificator corect proiectat si alimentat la aceiasi tensiune.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări