NumLock Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 trebuie sa facem la liceu un pletismograf in cadrul unui proiect. avem schema desenata de mana. e cu lm358 si are alimentare diferentiala (?). pe urma dupa ce il facem trebuie sa il montam la osciloscop si sa vedem ce semnal apare. eu nu stiu sa desenez schema . nu imi dau seama care e primul lm si care e al doilea cum se leaga la osciloscop? Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 da,alimentarea e simetrica(adica +,- si gnd)gnd il legi de la sursa peste tot unde e gnd in schema+il legi la alimentarea integratelor si la +Va in schemaanalog e si cu - ulnu conteaza care lm e primul,important e sa fie,ca doar sunt identice Link spre comentariu
NumLock Postat Decembrie 1, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2008 eu nu stiu mai nimic de lm385 , doar ca are are rol de a amplifica si ca are 8 pini. in schema aia nu imi dau seama care sunt pinii si ma deruteaza faptul ca blocurile acelea sunt puse in linie. daca ar fi fost desenate ca in prima imagine poate mi-ar fi fost mai usor . de aceea va rugam sa imi desenati si mie schema . inca ma aflu in stadiul de invatare ... dupa vreo 2 ani nu cred ca o sa mai postez asemenea lucuri Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 deci op-ampul e chstia aia triunghiularael are in mare 5 pini,o intrare neinvesoare(+),una invesoare(-) si o iesire(varful triunghiului) + alimentarea(vcc si vpp,ma rog,in schema bloc,aia verde ai v+ si gnd,da te prefaci ca in loc de gnd vezi v-)Acum,nu inteleg unde e problema,pune firele ca in schema(iei cate un op-amp si ii legi firele corspunzatoare la intrari si iesiri,apoi alimentarea si gata...ca sa conectezi alea,poti sa nici nu stii ce e un op-amp,ce e lmul ala(deci 0 absolut!)e munca de 15-30 min,depinde cum il faci(cum stii sa folosesti programulde proiectare etc) Link spre comentariu
niku_dj Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 asta ii pdful de la lm358[attachment=0]2163[1].pdf[/attachment]aici poti sa vezi exact care pin ii cel de care ai nevoie...daca nu vin maine de la servici prea obosit ti-l fac eu Link spre comentariu
dem3ntor Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 am incercat sa iti pun pe aceeasi schema ambele postate de tine, poate asa vei vedea mai usor ce si cum. eu am ales ca primele 2 A.O.(ampl op.) sa le conectez la aceeasi capsula cu 8 pini, poti foarte bine sa alegi primul si ultimul sau cum vrei tu. liniile rosii iti arata cum corespund intrarile/ iesirile. Sper ca vei intelege, nu e greu!Multumesc! Link spre comentariu
NumLock Postat Decembrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2008 merci tuturor de informatii. m-am lamurit primele 2 A.O.(ampl op.) sa le conectez la aceeasi capsula cu 8 pini, poti foarte bine sa alegi primul si ultimul sau cum vrei tu! asta nu intelegeam eu, daca A.O. trebuiesc conectate la aceeasi capsula in ordinea in care sunt desenate pe schema. Link spre comentariu
Yo4You Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 De ce nu pui un LM324 acolo? Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 14, 2008 Partajează Postat Decembrie 14, 2008 a?a s-o cere la tem?... în alt? ordine de idei: ce e aia un "pletismograf"????? c? n-am mai auzit înc? de el!!! dup? un pic de googlit: ia te uit?!!! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum