Vizitator Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Am o cutie de capatat, foarte aratoasa, chieftec modelul asta: http://www.chieftec.com/dg-01sld-u.html Are 6 ventilatoare, 3 in fata pentru admisia aerului, 1 pe laterale si 2 in spate, pentru evacuare. Deci, in final voi avea un PC cu 10 ventilatoare: - 3 in fata - 1 in lateral - 2 in spate - 2 pe sursa - 1 pe procesor - 1 pe placa video Stiu ca sunt multe si ca nu e nevoie de atatea, stiu ca vor face galagie, am de gand sa le tin subturate. Cu ocazia asta poate ma apuc sa fac odata controller-ul ala de turatie pentru ventilatoare de PC, ca de mult imi propusesem. Am urmatoarele intrebari: 1. Din ce sa fac filtru de praf? Producatorul nu a prevazut asa ceva dar vreau NEAPARAT filtru de praf. 2. Ventilatorul de pe lateral trebuie sa bage aerul sau sa-l scoata din cutie? 3. Exista un traseu recomandat pentru curentii de aer din cutie? Link spre comentariu
hugo Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Hm... ventilatorul de pe lateral(banuiesc ca vorbesti de cel din dreptul procesorului) urmeaza cursul aerului ce trece prin radiatorul procesorului. Daca ventilatorul de pe procesor "scoate" aerul deci si cel de pe laterala va scoate aerul.In spate ajunge un singur ventilator iar in fata eu zic ca nu trebuie musai sa pui ventilator. Doar daca ai nu stiu ce HDD ce fierbe. Ca filtre... vezi prin magazinele de electrocasnice filtre pentru aspirator. Insa o sa creasca si temperatura in carcasa. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 sau filtre pentru hote...la disperare, merge ?i tifon, pus în 2...la 3... teoretic, traseul ar fi: intr? prin fa??, iese prin spate... Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Circuitele de aer din hale industriale se filtreaza cu filtru "la metru patrat", daca poti sa obtii acest tip de material, ar fi minunat...Mifty> la calculatoarele pe care le montez eu (pentru mine, nu "la norma" ), de cele mai multe ori fluxul de aer e inversat... Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 eu ?in unitatea central? pe birou, ca s? am acces u?or ?i sigur la dvd-writer... m? gândeam c? în situa?ia asta, nu oricui îî place un flux de aer "s?n?tos" în figur?.direct sau reflectat... Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 eu ?in unitatea central? pe birou, ca s? am acces u?or ?i sigur la dvd-writer... m? gândeam c? în situa?ia asta, nu oricui îî place un flux de aer "s?n?tos" în figur?.direct sau reflectat...asta patesc eu cand mai dau jos capacele (am niste ventilatoare mari de 12 - alimentate la 5V dar fac un aer)apropo de chstia cu ventilatoarele : are cineva idee cum se comporta un ventilator maglev (levitatie magnetica civa ) ? sau e vrajeala.KD1208PKV1.13A Ventilator 80x80x20 vapo DC12V 61m3/h 38dBA maglev (de la un magazin) Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Un flux de aer corect ar fi cu intrare prin fata jos si iesire prin spate sus. Este important sa asiguri evacuarea aceluiasi volum de aer pe care il introduci in carcasa (defapt va trebui sa evacuezi un volum putin mai mare de aer). Foarte important este sa nu "scurtcircuitezi" fluxul de aer cu ventilatoare spuplimentare. Oricum pregateste-te pentru "vijelie", se vor face auzite cele 10 ventilatoare Link spre comentariu
Dr.L Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 ciorapul de dama e un filtru bun alea din comert mi se par cam de maro,reduc mult debitul de are si fac s izgomot(prin trecerea aerului)cu cat ai mai multe ventilatoare,cu atat e mai bine,ca le tii la viteza mica si nu se aud(n-are rost sa faci furtuna inauntru)ca orientare,cam cat aer intra,cam tot atat trebuie sa iasa,vezi cum pui ventilatoarele(si sursa evacueaza aer) Link spre comentariu
Blind Postat Decembrie 1, 2008 Partajează Postat Decembrie 1, 2008 Nu mai bine il inchizi ermetic si pui o serpentina de la un split (aer conditionat) in interior? Why the hell do you ned 10 fans... Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Acuma, depinde si ce doresti sa pui in carcasa... Eu, de un timp incoace (si cum nu sunt jucator...) am devenit adeptul solutiilor "minimaliste", placa video fanless, un singur HD, un singur DVD (burner...), astfel incat consumul nu depaseste 120-150 W...In aceste conditii, un ventilator (9 cm, 5-7V) care trage aer rece in spate si il sufla pe procesor, debransat mai tot timpul, exceptand luna august, un altul (12 cm, 7V in alimentare, si el pus "pe invers", si el sufla pe procesor) si unul pe procesor (5-7V) sunt suficiente...Deci, eu zic ca te poti limita la maximul de 3-4, judicios instalate... Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Acuma, depinde si ce doresti sa pui in carcasa... Eu, de un timp incoace (si cum nu sunt jucator...) am devenit adeptul solutiilor "minimaliste", placa video fanless, un singur HD, un singur DVD (burner...), astfel incat consumul nu depaseste 120-150 W...In aceste conditii, un ventilator (9 cm, 5-7V) care trage aer rece in spate si il sufla pe procesor, debransat mai tot timpul, exceptand luna august, un altul (12 cm, 7V in alimentare, si el pus "pe invers", si el sufla pe procesor) si unul pe procesor (5-7V) sunt suficiente...Deci, eu zic ca te poti limita la maximul de 3-4, judicios instalate...depinde de sistem ! ca daca vrei multi gigei pe hdd nu poti sta cu un singur hdd (eu am doua hdd-uri unul pe ata 40 Gigei care sta in 30- 34 grade pe care e sistemul si altul pe sata de 250gigei care sta in 50-52 grade) , iar daca vrei putere de calcul si multimedia la greu nu ai cum sa nu racesti sistemul, mai lae vara cand o ia razna de tot temperatura, dar e de preferat sa ai temeratura in sistem cat mai apropiata de cea a camerei astefel scade gradul de contractii si dilatatiil ale placilor ! Link spre comentariu
Vizitator sorin6 Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 La pretul actual al discurilor, ala de 40Go il dai rudelor nevoiase... Eu am un 500 Go... Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 sorine, rupe?i-s-ar rochia de mireas? la altar, nu pricepi odat? c? pre?urile din romanica e mult umflate fa?? de alea din ?ara melcarilor???hdd de 500 de giga nu vezi în raft, vezi doar la "magazinele" online, ?i niciodat? nu sunt pe stoc, da' d? bine s? fie!!!?i dac? întrebi, "se aduc numai la comand?, cu plata în avans"!!!excep?ia ar fi ni?te wd-uri externe, pe care le v?zui la carfur acum vre-o 2 luni... s-au vândut alea mintena?, chit c? erau ceva mai mult de 500 de lei bucata!!... Link spre comentariu
yo6ial Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 Mai... toti cu ventilatoare care mai decare dar nimeni cu "NO Moving Parts" ? Racire pasiva, prin convectie naturala, fara ventilatoare care sa adune scamoz in calculator si sa faca ca trenu'. Acuma... n'am eu calculator sa necesite cine stie ce racire, dar ventilatorul de la sursa e singurul care se mai invarte la mine. Procesorul are un radiator mare, placa video lafel si e liniste in calculator. Poate harddisk-ul mai zumzaie un pic, dar in rest pace deplina. Si, pe langa absenta ventilatoarelor ar "da bine" si un FlashDisk in locul flexului din calculator, nu? Cu cat mai putine piese in miscare, cu atat mai putine probleme si vu atat viata aparatului e mai lunga. Sal'tare. Link spre comentariu
MifTy Postat Decembrie 2, 2008 Partajează Postat Decembrie 2, 2008 mam?, ce nume de firm? cocalar, frate... auzi... SuperTalent!!! acum s? redevenim serio?i: http://www.scsi4me.com/super-talent-fsd ... e-ssd.html v-a?i uitat la pre?, da??? nici alea mai mici nu sunt chiar foarte ieftine: http://www.scsi4me.com/advanced_search_ ... sd&x=0&y=0 :cry: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum