Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzor 4 ohm + rezistensta 4ohm=8 ohm?

Vizitator Nigga

Postări Recomandate

Vizitator Nigga

Salut, din diverse motive am ajuns sa detin o statie de casa pioneer A110 de 8 ohm si un subwoofer de 4 ohm(alpine type R). Stiu ca corect ar fi sa mai cumpar un subwoofer sa le leg in serie si sa fac 8 ohm dar momentan nu pot sa imi permit inca unul. Se poate sa leg difuzorul cu mai multe rezistente(rezistentele fiind legate in serie si paralel total 4.4ohm) in serie sa ajung la 8.4 ohm? Stiu ca in felul acesta dau doar jumatate din puterea initiala(care nu ma deranjeaza) de la statie dar teoretic ,merge?Vreau sa fie o solutie temporara pana ce mai cumpar unul...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

2

• cburlea

1

• Bogdi16

1

• EmyRulz

1

Top autori în acest subiect

Ai un amplif stereo, unde vrei s? mai legi ?i diful de sub? Presupun c? vrei s? pui boxele existente (care nu te satisfac la bas) ?i s? mai adaugi pe unul din canale, din cele 2 pe care le are ampliful, diful de sub, dar ai s?-l strici din cauza sc?derii sarcinii la jum?tate.Sau la acest amplif pui numai diful de sub ?i boxele pe alt amplif? În cazul ?sta nu e a?a de greu, îns? cu rezisten?e înseriate nu rezolvi decît pu?in din problem?. Ideal ar fi s? ai un amplif special ptr sub, nu s? mai cumperi difuri.Mai e o posibilitate, s? legi ambele canale în paralel pe acela?i difuzor, a?a cre?te curentul debitat ?i rezista ampliful f?r? s? mai pui rezisten?e.Condi?ia principal? e ca ampliful s? fie bine echilibrat, mai ales în ce prive?te deriva de tensiune la ie?irile canalelor (offsetul).

Link spre comentariu
Vizitator Nigga

Mai am un sistem 5.1 logitech, care nu ma satisface:D, Nu stiu cat de stabila e statia, fiind destul de veche, iar subwooferul are 2 bobine de 2 ohm. De ce spui ca rezolv putin problema?

Link spre comentariu

Nu-ti ajunge bubuiala de la lojitek? :nebunrau: Poti sa il conectezi si direct la amplificator, DAR trebuie sa ai grija si sa NU il dai la maxim, sau prea tare. Stiu ca oamenilor care isi pun in casa subwoofere de masina le place sa asculte muzica plina cu distorsiuni, iar astea sunt extrem de periculoase si de aceea nu prea recomand sa faci asta(pentru ca ma tem ca nu o sa stii cand sa te opresti din invartitul potentiometrului). Cel mai bine ar fi sa renunti la wooferul ala si sa iti iei unul de casa sau sa iti iei un amplif dedicat pentru subwoofer.Treaba cu rezistentele nu e buna, o sa disipe foarte multa putere si degeaba.

Link spre comentariu

Puterea va sc?dea la sub, sta?ia d? cît poate, dar se pierde pe rezisten?e, a?a ca o explica?ie simpl?.Nici eu nu sînt adeptul sistemelor X.1, sun? fals ?i nu ai un punct de reper între benzile de frecven??, plus c? omul are 2 urechi, nu X. Muzica bun? tot în stereo se ascult?. P?rerea mea.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Din cate stiu eu trebuie un adaptor de IMPEDANTA. Rezistentele nu iti ajuta la nimic.Nu sunt de acord cu afirmatia de mai sus referitor la sistemele x.1... urechea umana este FACUTA pentru sunet "spatializat" daca pot spune asa... cu alte cuvinte poate percepe MULTIPLE surse de sunet si astfel sa recompuna "imaginea completa a sunetului".Dar, eu cred ca sistemele x.1 trebuie rezervate pentruHome Cinema. Pentru muzica acele sunete "spatializate" sunt artificiale, cu exceptia muzicii clasice in care un sistem x.1 te transpune in sala de concert care pentrumelomani, trebuie sa fie o experienta unica! :dans:Si inca ceva... cu cat acel "x" de la x.1 este mai mare cu atat imaginea spatializata a sunetului este mai completa.Desigur, este doar o opinie bazata pe proprietatile aparatului auditiv uman!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări