Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Compilare cod C

Vizitator energie

Postări Recomandate

Vizitator energie

Am primit o carte "Sisteme inteligente de masura si control" in care este prezentat un osciloscop pe portul paralel al pc-ului si se da si codul sursa in limbaj C pentru interfata cu osciloscopul. Din cate am citit, eu am inteles ca acest cod compilat devine un program executabil, dar cu ce program se compileaza si cum se face acest lucru?Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• MifTy

4

• radhoo

2

• EmyRulz

1

Top autori în acest subiect

dac? e cod C, trebe s? fie compilator C, normal, nu?? :Dprincipial, în cartea aia ar fi trebuit s? spun? ?i ce compilator a folosit autorul pentru exemple, asta fiindc? nu toate compilatoarele C folosesc acelea?i libr?rii ?i headere... îns? dac? e prea veche, parc? v?d c? zici de BorlandC, de DOS :rade: în plus, depinde ?i de sistemul t?u de operare: pe linux, r?spunsul e unic: gcc... dar versiunea nu mai e a?a unic?!!!pe windows... ai destule, începând cu cel din visualc-ul microsoft, ?i terminând cu delphi... ?i varianta de windows a lui gcc... dar nu recomand asta cui nu ?tie s? instaleze libr?rii, etc... exist? o variant? de gcc ?i pentru mac...

Link spre comentariu

ce a zis MifTy ramane valabil, adaug urmatoarele:

- cartea e probabil veche, 1995-1999 as zice. Pe atunci se folosea dos,win95 si win98. linuxul de atunci era prea greu de instalat asa ca iese din discutie. pe aceste sisteme, transmisia de date la LPT1 se facea direct, iar exemplul tau in C cred ca foloseste functia outp

Pe winxp sau mai nou nu se poate folosi aceasta functie, indiferent de ce compilator folosesti, pentru ca accesul la porturile fizice de la nivelul aplicatie e restrictionat. solutia e scrierea unui driver ca intermediar pentru comunicarea cu porturile.

partea buna e ca sunt solutii gata implementate, multe free. Eu am folosit Port I/O driver nu mai stiu care e pagina producatorului dar il poti descarca de aici. acest soft se instaleaza ca un driver si ofera cateva librarii (.h -uri ) pe care trebuie sa le incluzi in programul tau (#include ) si folosesti o alta functie in loc de outp. sunt explicatii detaliate si exemple in pachetul cu driverul.

daca e prea complicat, poti sa-mi trimiti codul tau si ti-l compilez eu.

Link spre comentariu

... ?i e?ti convins c-o s? ruleze în XP borlandul ?la???? :rade: c? din câte ?tiu, firma Borland a cam disp?rut... ?i-mi vine greu s? cred c-au scos un BorlandC sau un TurboC de windows XP...

Link spre comentariu
Vizitator energie

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Am incercat sa il compilez cu Microsoft Visual C si C++Builder2009 si amandoua imi dau o gramada de erori. Eu nu prea ma pricep la lucruri dastea si v-asi fi recunascator daca ma puteti ajuta.Am atasat o arhiva cu toate cele poate ii dam de cap, dar daca nu poate rula in XP nu are rost ma mai chinui.Si mai e ceva, schema este cu un 16c711 cu un cuart de 20Mhz dar am vazut ca prin magazine se gaseste doar pentru 4Mhz(PIC16C711-04) poate functiona acesta la 20Mhz?

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

... ?i e?ti convins c-o s? ruleze în XP borlandul ?la???? :rade: c? din câte ?tiu, firma Borland a cam disp?rut... ?i-mi vine greu s? cred c-au scos un BorlandC sau un TurboC de windows XP...

Borland nu a disparut deloc. Poate a devenit un pic Borland-Inprise. Uneltele lor de dezvoltare merg si pe XP si pe Vistasi intotdeauna au fost "state of the art". Delphi nu este compilator de C/C++/C#. Este un RAD pentru Object Pascalgarnisit cu VCL (Visual Component Library), ActiveX, COM, AJAX, etc. Daca vrei este un fel de Pascal. Si, culmea, este facut tot de Borland. Sau subsidiara CodeGear-Embarcadero, cum preferi.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări