Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

AJUTOR LAMPĂ ECL 86

Vizitator ianmatei

Postări Recomandate

Vizitator ianmatei

SALUTARE!Am o mare rug?minte ....lampa ECL 86 ce echivalet are ...?i ECL 82 ce diferen?e sunt fat? de ECL86?Nu sunt electronist ?i de aceea apelez la ni?te profesionisti!V? mul?umesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hixpp02

3

• yo3ihg

1

• deneinvins

1

• simson

1

Top autori în acest subiect

Vizitator viobio

multumesc.......m-ai l?murit!Asta stiam si eu...

nu sunt echivalente ,in primul rind au alte legaturi la pini,intra pe google scrie tipul lampilor si o sa gasesti ce te intereseaza,la ce folosesti ecl86?am eu ecl86
Link spre comentariu
  • 5 ani mai târziu...

Singura asemanare la tuburile ECL82 si ECL86 este faptul ca au fost construite pentru etaje de audiofrecventa, au tensiunea de filament de 6,3 V si balonul din sticla (soclu noval). In rest, totul este diferit.

Pentru a fi inlocuite, trebuiesc modificate : tensiunea anodică, rezistenta de negativare automată (daca exista) din catod, rezistenta de sarcina (transformatorul de iesire), tensiunea din grila 2, tensiunea din grila 1 (daca se face negativare pe grila cu circuit separat).

Daca ai posibilitatea modificarii tensiunii de filament poti monta PCL86, care sint asemanatoare functional. PCL86 are tensiunea de filament de 13V si curentul 0,3A.

In functie de aparatul in care vrei sa folosesti ECL86, se poate adapta o alta lampa.

Link spre comentariu

Incredibil!!Oameni buni atentie!Va dati seama cati ani a studiat userul @deneinvins problema tuburilor ECL82 si ECL86? Dupa 5ani si 6luni de studii s-a nascut verdictul final:nu sant interschimbabile.

Ramane de aflat daca userul @Ianmatei a avut rabdarea sa astepte raspunsul la intrebarea pusa in noiembrie 2008.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator overseas

Cititi postul nr 6 daca nu ati citit tot subiectul..

Se mai intampla este o chestie a noului format, selectarea subiectelor in ordine inversa cronologic...

Ai impresia ca e un subiect nou...daca nu te uiti la data...si raspunzi dupa 5-6ani...

:rade:

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Este clar o greaseala a lui @deneinvins, ca doar n-a raspuns intentionat la un topic rece de citiva ani. Puteau omuletii sa-i arate asta si fara sa-l ia de susDar este ca la reclama: "eu nu ma pot abtine..."

Link spre comentariu
Vizitator overseas

Da si topicul permite raspunsuri dupa 6 ani. Daca se poate...de ce nu?

Si ca sa nu fiu OFF topic am si eu un raspuns:

ECL86<=> 6GW8

ECL82<=> 6BM8 <=> 6Ф3П <=> 6PL12_MAZDA

Si ca o simpla precizare eu am reusit sa adaptez in locul lampii ECL 86 o lampa ECL 82 cu modificari minime.

:)

Editat de overseas
Link spre comentariu
Vizitator overseas

ECL82 se poate considera predecesorul lui ECL86, s-ar putea ca in unele cazuri sa se poate inlocui, dar ECL86 are caracteristici mai bune.

Motivul inlocuirii unui ECL86 cu un ECL82 rezida din faptul ca ECL82 sunt mai ieftine si se gasesc mai usor pe piata.

Link spre comentariu

Motivul inlocuirii unui ECL86 cu un ECL82 rezida din faptul ca ECL82 sunt mai ieftine si se gasesc mai usor pe piata.

Corect, sunt mult mai ieftine si se mai gasesc pe piata in contrar cu ECL86 care au devenit raritati, cel putin cele noi.

Dar tot mai bun dupa parerea mea este PCL86, daca se poate adapta tensiunea de alimentare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări