Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bass duct sau cum se numeste...

Vizitator radusim

Postări Recomandate

Vizitator radusim

Salutare tuturor, sun nou pe aici si la fel ca si voi sunt pasionat de sunet si boxe. Sa trec la subiect: Am 2 boxe mai vechi(de prin '81) pe 2 canale cu dif de 8 toli de 10w bucata. Toate bune si frumoase dar difurile sunt descentrate rau de tot si se aud ca naiba. Ca atare am cumparat niste dif-uri de 35w ieftine. Nu vreau cine stie ce fidelitate, doar sa se auda acceptabil. Ce vroiam eu acuma: boxele au fost initial proiectate clasic fara bass duct si izolate cu vata. Ce vreau eu sa fac: sa le fac bass reflex, astfel ca trebuie sa dau o gaura si sa pun un tub. Problema este ca nu stiu ce diametru trebuie sa aiba aceasta gaura si ce lungime trebuie sa aiba tubul. Daca fac bass relfex trebuie sa le mai izolez?Credeti ca e bine ceea ce vreau sa fac?? Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VTP

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

• VTP

VTP 1 postare

Nu, nu e bine ce vrei sa faci!Incintele au fost calculate pentru difuzorul lor original, ce functiona in incinta inchisa!Daca TREBUIE sa schimbi difuzoarele, inlocuirea pe orb cu alte difuzoare la care nu cunosti mare lucru si nu stii daca vor functiona bine in volumul dat e hazardata, dar, mult mai hazardata este instalarea unor rezonatoare Helmholtz dupa cum da Dumnezeu. Incinta BR se calculeaza si de acordul corect depinde functionarea ei.Sfatul meu este sa montezi difuzoarele asa cum este incinta, inchisa! Se mai poate ajusta functionarea in limite satisfacatoare din materialul de amortizare.Ca de obicei, ceri un sfat fara sa dai toate datele cunoscute:- ce difuzoare avea initial;- mai sunt si altele montate: midrange, tweeter?Daca era doar un singur difuzor, de banda larga, va trebui ca la difuzoarele procurate sa adaugi si un tweeter (cel putin!) si un filtru, dar, fara date mai multe nu pot sa spun mai multe!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări