Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

Postări Recomandate

Leco tu ai complexil lu' Zgabearta Iftode a lu' Florin Piersic.

Tot aduci vorba de rezonant cand aici e vorba de hard switching.

Discutam despre sursa Yamaha ca lucreaza aproape resonant mode.

Daca nu stii, te rog sa te abti, multumesc.

Link spre comentariu

Din ce am mai gasit prin calculator legat de subiect, dupa cum zice moderatorul... asa ca sa revenim la subiect....

.................

Aveti poze care au fost aici pe forum postate la vremea lor, sunt si versiuni ale altor useri derivate din primul post al acestei discutii....

........................

https://goo.gl/photos/7pGEKPiPyXCJZwRK9

..............................

P.S.

APROPO.... CINE SI-A PERMIS SA STEARGA PESTE 100 DE PAGINI DIN ACEST THREAD... si a inserat in prima postare acele cablaje???

.........................................................................................

Au fost si discutii mai aprinse acolo si meritau lasate ca sa se vada de unde a inceput totul... daca era thread-ul complet astazi lumea nu era asa dezorientata, cu cablajul in mana sa ceri schema..... era logic ca trebuia sa vina si schema in plic... fie el si second-hand...

.................................................................................

Cablajele au aparut la cativa ani dupa prima postare..... initial a fost un open project... care ulterior s-a facut comercial ... full smd, dublu placat cu treceri metalizate..........adica imposibil de facut acasa...

Sunt sigur ca nu a fost VASILE cel care s-a ocupat de ghidusia aceasta.....

post-175162-0-80935000-1473599690_thumb.png

Editat de andreigradu
Link spre comentariu

Nu stiu despre ce stergere vorbesti, cine naiba ar fi avut rabdare sa stearga selectiv 100 de pagini? Tu ai ideie cata munca ar presupune asta?

Eu cu siguranta n-as fi avut rabdarea asta nici platit de catre Vasile, nici Dr.L nu cred ca ar face asa ceva, deci daca ceva s-a pierdut atunci cel mai probabil asta s-a intamplat atunci cand s-a facut tranzitia de la php la ipb.

Link spre comentariu

La portare s-au pierdut doar poze....

Vasile a avut ceva reclamatii pe drept de autor si a sters toate atasamentele de pe forum.... chiar el a spus ca nu plateste pentru nimeni si prefera sa stearga tot ce e atasament... astfel au ramas discutiile goale fata poze....

............... 

https://goo.gl/photos/LUJcNwfXeLr24Cm89   alte poze de prin forumuri...

............................................................................. 

E posibil ca voi doi moderatori de azi ai acestei sectiuni sa nu fii fost atunci pe forum.

Sigur stiu ca eram pe la pagina 168 la un moment dat, cam acum 3-4 ani.....

Initial ANDY a pus schema copiata de pe DYI audio ca o provocare pentru comunitatea romaneasca la vremea 2008-2009.

Eu, fara sa stiu de acest forum am realizat un proiect de diploma al unei surse aproximativ identica, cu SG3524, 4N35, IR2110, am ars la vremea aceea peiese de 1000lei cumparate la pret de distribuitor, { adica 3lei /100 rezistente de 0,6W cu pelicula metalica }......

ulterior am gasit acest forum si au inceput dezbaterile pe schema....

la un moment dat a aparut T.Vicol impreuna cu Andy cu versiunea 1.0....

initial imi amintesc ca se vindea schema impreuna cu cablajul.....

s-a trecut la V2.....

au mai aparut ceva revizii la schema.....

dupa aceste revizii s-a produs curatarea de cam 100 pagini a .. thread-ului......

.............................

Cam prin punctul acesta a aparut si userul DJ-Leco cu sursa sa de 2-3000W, aceea stufoasa cu multe surse auxiliare..... omu a invatat, a participat ani buni la discutii si si-a facut propria sursa.....

......................................

cam asta e istoria proiectelor comerciale rezultate din thread-ul acesta......

............................................

P...S... 1.- 

Ideea e ca acel cablaj de pe prima pagina NU A EXISTAT IN 2008-2009...... SI NICI BOM-UL de pe prima pagina.... au aparut cam la 3-4 ani distanta.....ca si produse finite.... si la inca cativa ani s-a sters masiv din discutie.... s-a trunchiat si s-au inserat poze unde nu le era locul.....

Drept dovada cum am mai sustint... ca AZI sunt oameni care stau cu cablajul in mana SI URLA DUPA O SCHEMA CORECTA SI FUNCTIONALA....

..................................................

P...S.. .2 -

NU EXISTA O DOCUMENTATIE CLARA PENTRU v1.0 / v2.0 / v3.0 / .... SI CATE ALTE SUB REVIZII AU FOST..... adica sa fie un pdf inmanat clientului de placa electronica... si acest client daca instraineaza placa din diverse motive sa ofere noului posesor si acel pdf. de montaj...schema...reglaje...

.................................

Acesta e adevarul crud si trebuie luat ca atare fara sa va suparati...

Editat de andreigradu
Link spre comentariu

Asa ca idee pentru ca multi ati zis ca nu se poate o schema asemanatoare cu cea de la APEX... este asta... e un produs comercial realizat de un inginer electronist roman stabilit in Shenzen - China in anul 2008-2009... o sursa de 1000W...

ceva asemanator am zarit ca si produs la cineva cu numele poweraudio.... nu garantez ca e identic produsul... cu multi ani in urma....

Eu unul recunosc ca pe vremea aia inca bajbaiam sursele in comutatie... si omul acesta vindea surse.... in link vedeti si alte modele ale sale, tot de atunci, mai avea vreo 5 amplificatoare in clasa D... bijuterii la vremea aceea....

....................................

https://goo.gl/photos/v54BZHA4Aw9i327E9

..........................................

caut in continuare prin arhive sa vad ce mai gasesc despre acest thread si despre surse..... e mult material... pe masura ce identific va atasez aici ca sa ramanem la subiect....

post-175162-0-20802900-1473609148_thumb.jpg

Editat de andreigradu
Link spre comentariu

Andrei, intai de toate as avea 2 rugaminti la tine:

1-Renunta la sarcasm;

2-Renunta la caps, nu tipa la noi ca nu-i nimeni surd, aviz la revizuirea regulamentului general al forumului. 

In alta ordine de idei, stergerea atasamentelor a avut loc cu mult inaintea schimbarii platformei, este adevarat ca Vasile a facut-o din motivul amintit de tine, insa nu are nici o legatura cu portarea de la php la ipb care s-a intamplat prin 2014, la vreo 3 ani de la stergerea atasamentelor. Atunci cand s-a facut schimbarea platformei s-au pierdut mai multe postari pe forum, ca fapt divers Vasile insasi si-a pierdut absolut toate postarile de dinainte, daca imi amintesc corect, s-au pierdut chiar si conturi intregi, Vasile a avertizat din timp ca este posibil sa existe pierderi, deci daca lipsurile despre care vorbesti, sunt reale atunci singura explicatie plauzibila este ca atunci s-a intamplat, trebui sa intelegi ca stergerea selectiva a 100 de pagini de topic este o munca mamut, astronomica, una la care nici un om sanatos la cap nu se baga voluntar, asa ca renunta la teoria asta conspirationista ca nu-si are sensul.

PS: Schema aia de la Apex ( daca este a lui ) postata de Mario este o porcarie, una probabil functionala insa o porcarie. Imi pare rau daca cineva se simte cumva ofensat de asta insa este purul adevar, schema aia se bazeaza mult prea mult pe conceptul "merge si asa". Vreau sa cred ca se poate mult mai bine, si stiu bine ca se poate mult mai bine, am pus o alternativa mai buna chiar la topicul cu scheme alimentatoare.

Link spre comentariu

La portare s-au pierdut doar poze....

Vasile a avut ceva reclamatii pe drept de autor si a sters toate atasamentele de pe forum.... chiar el a spus ca nu plateste pentru nimeni si prefera sa stearga tot ce e atasament... astfel au ramas discutiile goale fata poze....

............... 

https://goo.gl/photos/LUJcNwfXeLr24Cm89   alte poze de prin forumuri...

............................................................................. 

E posibil ca voi doi moderatori de azi ai acestei sectiuni sa nu fii fost atunci pe forum.

Sigur stiu ca eram pe la pagina 168 la un moment dat, cam acum 3-4 ani.....

Initial ANDY a pus schema copiata de pe DYI audio ca o provocare pentru comunitatea romaneasca la vremea 2008-2009.

Eu, fara sa stiu de acest forum am realizat un proiect de diploma al unei surse aproximativ identica, cu SG3524, 4N35, IR2110, am ars la vremea aceea peiese de 1000lei cumparate la pret de distribuitor, { adica 3lei /100 rezistente de 0,6W cu pelicula metalica }......

ulterior am gasit acest forum si au inceput dezbaterile pe schema....

la un moment dat a aparut T.Vicol impreuna cu Andy cu versiunea 1.0....

initial imi amintesc ca se vindea schema impreuna cu cablajul.....

s-a trecut la V2.....

au mai aparut ceva revizii la schema.....

dupa aceste revizii s-a produs curatarea de cam 100 pagini a .. thread-ului......

.............................

Cam prin punctul acesta a aparut si userul DJ-Leco cu sursa sa de 2-3000W, aceea stufoasa cu multe surse auxiliare..... omu a invatat, a participat ani buni la discutii si si-a facut propria sursa.....

......................................

cam asta e istoria proiectelor comerciale rezultate din thread-ul acesta......

............................................

P...S... 1.- 

Ideea e ca acel cablaj de pe prima pagina NU A EXISTAT IN 2008-2009...... SI NICI BOM-UL de pe prima pagina.... au aparut cam la 3-4 ani distanta.....ca si produse finite.... si la inca cativa ani s-a sters masiv din discutie.... s-a trunchiat si s-au inserat poze unde nu le era locul.....

Drept dovada cum am mai sustint... ca AZI sunt oameni care stau cu cablajul in mana SI URLA DUPA O SCHEMA CORECTA SI FUNCTIONALA....

..................................................

P...S.. .2 -

NU EXISTA O DOCUMENTATIE CLARA PENTRU v1.0 / v2.0 / v3.0 / .... SI CATE ALTE SUB REVIZII AU FOST..... adica sa fie un pdf inmanat clientului de placa electronica... si acest client daca instraineaza placa din diverse motive sa ofere noului posesor si acel pdf. de montaj...schema...reglaje...

Acesta e adevarul crud si trebuie luat ca atare fara sa va suparati...

Baiatul asta a facut galagie si atunci dar nu a fost luat in serios.

Schema este functionala cu modificarea zenerelor din reactie si snubberul din secundar mutat inainte de redresare.

Toate aceste lucruri s-au scris in aceste pagini.

Toate cele bune,

Mircea.

Ma mai acuza un bajat ca nu stiu ce vorbesc.

Link spre comentariu

Asa este Mircea, in urma discutiilor aprinse de atunci..... un moderator mi-a sters o postare, sau mai multe, i-am scris lui Vasile si s-a mai calmat moderatorul de la vremea aceea... 

Acel moderator oarecum tinea partea lui Vicol si Andy....

..................

Cu acea ocazie, discutiile aprinse s-au derulat pe vreo 10-20 pagini... care azi sunt lipsa... si alte discutii aprinse la invertoare de sudura.... multi colegi s-au mutat pe celalalt forum tehnic.... am vazut ca si Marian este prezent acolo....

................

Atunci cand scriu cu litere mari o parte dintr-un text... nu tip... ca nu aveti cum sa ma auziti voi... poate doar vecinii mei si sa bata in teava de la calorifer.... 

Acel text trebuie evidentiat.... o sa il fac boldat de acum in colo, desi acest forum nu accepta... pune niste paranteze drepte....

REVENIND ... la schema de mai sus, cu 2 condensatoare de cate 1000uF in linia de 220V si inca 2 pe secundar....

Desi multi nu vor sa recunoasca, inginerul roman stabilit in China a facut OPEN-PROJECT ...  aveti atasat proiectul.... nu a pus cablajul in cele 2 fete, doar schema, bom, plantare, ramane ca noi sa filtram pe layere in corel culorile si sa muncim putin ca sa scoatem cablajul.... a fost pe DYI Audio - open project....

..........................

Atasat aveti pozele:

am salvat imagini ca sa nu mai zica Marian ca fac reclama, vedeti voi in poze unde e link-ul si scrieti de mana.... puteti scrie " A1000smps " in google si vedeti ce va rezulta la poze...

https://goo.gl/photos/wUdhvb5cjTz7HMgi9   .... aici pe album sunt la calitate maxima ca sa va puteti folosi de ele....

................................

P.S.

Acum va las ca maine am de dus 2 bebei pe la scoala si gradinita....

................................

post-175162-0-90704700-1473628810_thumb.jpg

post-175162-0-20096300-1473628822_thumb.jpg

post-175162-0-49784700-1473628829_thumb.jpg

post-175162-0-59480200-1473629051_thumb.jpg

Editat de andreigradu
Link spre comentariu

.................................................................................

Cablajele au aparut la cativa ani dupa prima postare..... initial a fost un open project... care ulterior s-a facut comercial ...

Imi aduc aminte cind am atras atentia ca este o greseala fatala in schema pusa de tine in postul #1456, citiva s-au plins ca exploda parca driverul mos si mos-urile.

Le-am spus atunci celor de pe topic sa inlocuiasca dioda 1N4007 cu FR 107, HER107 sau altceva rapid la min 1A si 600V iar miezul comun de la iesire sa fie ceva de calitate cu permeabilitate mica preferabil; -2 micrometals sau -60 magnetics.

Evident ca s-au inceput impunsaturile ca ce ma bag eu, ca una si alta, si m-am retras.

Probabil ca inadins fusese notata 1N4007 acolo...

De rectificat (pentru Andrei Gradu), sursa mea era demult gata (testele preliminarii, schema finala) cind aparuse acest proiect.

Sursa mea nu a avut absolut nicio legatura cu acest proiect al d-lui Tibi Vicol.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Sursa din pozele de mai sus se pare ca foloseste cu succes pentru miezul comun materialul -52 care are o permeabilitate, din cate stiu, mare.Posibil pentru a folosi sarma putina.

Se pot folosi materiale cu permeabilitate mare, evident cu mai putine spire, dar sint mai scumpute (unele).

Am jonglat in testele mele preliminare tot felul de miezuri ale multor producatori, cel mai bine s-au comportat -2 Micrometals si -60 Magnetics cit si unele englezesti Genalex G1-W cu permeabilitatea -50, primele inghitind cam 2x25-30 spire (T157-2), cel mai prost s-au comportat miezurile galben-alb din surse de PC (-26), frigeau si in idle la 70-92-125kHz.

Apoi am trecut la rezonant ZCS si am scapat de bobina de la iesire, doar niste bead-uri de ferita si gata.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări