Marian Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Torul in sine pare a fi ok ( desi parca un pic cam mic ), poate nu ai fazat-o corect sau inductanta in sine este prea mica, cert e ca 1mH mi se pare o inductanta cam mare si ca torul ala care spui ca merge cred si eu la fel ca si @Miticamy ca e ferita si nu pulbere, ceea ce inseamna ca nu are intrefier, si nu e bine. Eu as sugera sa folosesti un tor din ala galben cu alb de la iesirile de 12 si 5 de la ATX-uri. Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Pe montajul ce apare in poza si a fost si testat am pus bobina dubla de 5A din catalogul asta http://sklep.avt.pl/photo/_pdf/DLD601U2A.pdf acu o sa caut un ATX sa iau de acolo o bobina si sa vad cum se comporta. Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 13, 2013 Partajează Postat Noiembrie 13, 2013 Am bobinat trafo cu 4x0.65mm 1x25 spire in primar si 6x0.65mm 2x10 spire in secundar, am rebobinat torul galben-alb ce il aveam cu sarma de 1mm 2x13 spire, am pus 2 diode zenner de 53V inainte de optocuplor. Rezultatul: +/-66V mers in gol si +/-63V cu 2 becuri de 60W legate in paralel ca sarcina. Protectia la scurt inca nu am facut-o, dar deocamdata am sa folosesc 2 sigurante cate una pe fiecare brat. Problema este urmatoarea: la un consum dezechilibrat pe brate (de ex: un bec de 60W legat intre brate si unul legat intre masa si + sau -) am un deficit de aproximativ 2V pe bratul cu sarcina mai mare si cam aceeasi tensiune in plus pe celalalt brat ( probabil compenseaza optocuplorul pentru aceeasi tensiune la iesire intre brate). Nu stiu care ar putea fi problema (sa fie inductanta?)Am facut si o fotografie cu sursa conectata la cele 2 becuri de 60W. Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Este din punctul meu de vedere normal acel comportament, si este datorat modului in care se face stabilizarea, mai precis "citirea" tensiunilor de pe iesire care se face intre ramuri, masa ramanand oarecum flotanta. Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Am înţeles. Dar dacă la un amplif audio am să folosesc sursa şi pentru alimentarea etajului final şi pentru alţi consumatori (preamplif, modul de răcire, vu-metru) care o să ducă la un consum dezechilibrat, diferenta de tensiune dintre braţe (care poate fi şi mai mare) nu o să afecteze funcţionarea acestora, mai ales cea a etajului final? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Mai bine ai monitoriza doar o ramura. Nu vad avantajele monitorizarii extremelor Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Daca monitorizez doar o ramura am tensiune constanta pe acea ramura, dar pe cealalta imi scade tensiunea cu peste 20V in momentul conectarii unei sarcini pe acea ramura si nu cred ca e normal sa faca traba asta Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Suna a inductanta serie cu probleme.Si cu noua inductanta face la fel? Link spre comentariu
Marian Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Monitorizarea unei singure ramuri este valabila pentru iesiri simetrice numai in masura in care cuplajul dintre cele 2 infasurari ale inductantei serie este unul foarte bun, practic ar trebui realizate ambele simultan, in paralel, cu cat cuplajul este mai bun cu atat influenta stabilizarii asupra ramurii nemonitorizate va fi mai buna, adica daca ai un cuplaj cat mai bun ramura monitorizata va ajuta mult si la stabilizarea celeilalte, diferenta va fi mult mai mica, mai ales ca ampliful consuma simetric in mod normal. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Amplificatorul nu consuma tomai simetric: consuma la fel pe fiecare ramura, dar alternativ, cand din una, cand din alta! Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Cu inductanţa bobinata de mine se comportă asa. Poate nu am bobinat cum trebuie. Vă cer sfatul în acest sens. Traful e bobinat cu sârmele în paralel şi legate astfel: sfârşitul uneia legat cu începutul alteia, asta fiind priza mediană. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Problema nu e la traf (sigur, ca altfel nu ai fi avut tensiuni bune la iesire!), e la inductanta de pe iesire.Cel mai probabil e prea mica, dar n-am lucrat cu asa ceva, asa ca doar presupun... Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Inductanta am bobinat-o astfel: pe jumătate de tor 13 spire sârmă 1mm pentru o ramura şi pe cealaltă ramură la fel pe cealaltă jumătate de tor. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Poate nu e fazata bine Trebuie sa pui un inceput de la o infasurare la plusul care iese din puntea redresoare, iar la minusul care iese din punte pui un sfarsit de la cealalta infasurareUite cam cum e in poza asta Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 14, 2013 Partajează Postat Noiembrie 14, 2013 Dar e bine daca bobinez tot pe cate jumate de tor fiecare brat, sau trebuie puse in paralel pe tot torul? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum