Mircea Crisan Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Felicitari pentru realizare!In cazul meu primarul se inchide printr-un traf de curent.Toate cele bune si spor, Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Multumesc frumos! Daca nu folosesc (deocamdata) protectie pentru curent maxim se poate bobina la fel? Si in loc de traf de curent sa inchid bucla sfarsit prima jumatate inceput jumatatea a doua? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Aha, am inteles.Dar traseele de la traf par cam apropiate Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 asta asa e, dar la o vedere de mai aproape este spatiu suficient pentru a nu fi in pericol de scurt Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Imi pare rau sa-ti zic, dar primarul trebuie separat de secundar prin centimetrii (1-2), nu prin "la o vedere de mai aproape este spatiu suficient pentru a nu fi in pericol de scurt" :nebunrau:Chiar nu-i de gluma cu electrocutarea! Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Credeam ca e vorba de distanta dintre bratele de joasa tensiune. Distanta dintre primar si secundar, si cele 2 trasee care vin de la controller este de aprox. 1 cm. Se poate vedea in prima poza. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Tot mi se pare mica, vezi de ex care e distanta in sursele ATX...Ma rog, ai inteles ideea.Spor la lucru in continuare! Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 10, 2013 Partajează Postat Noiembrie 10, 2013 Multumesc!Cu rosu e primarul, cu albastru sunt 2 trasee de controller, cu negru masa, iar cu verde secundarul. Oricum sunt atent unde pun mana deoarece stiu riscul care apare la lucrul cu tensiuni si curenti mari, de altfel sunt si electrician :)Odata ce e gata sursa si nu ii mai fac modificari o sa fie montata in aceeasi cutie cu ampliful si sper sa nu mai fie nevoie sa ma mai apropiu de trasee. La urmatoarele exemplare am sa las o distanta mai mare intre traseele periculoase si cele nepericuloase. Link spre comentariu
maxente Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Felicitari si din partea mea !Cablajul vad ca e facut de tineNu strica sa ii faci o revizie si sa pui si o protectie, in cazul unui scurt accidental sau finalii amplificatorului se fac cumva sarma trag dupa ei si alimentarea Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 M-am hotarat pana la urma sa ii fac si protectie, am gasit tot aici in topicul asta protectia din imagine. In traful de curent reprezentat intre A si B trebuie trecuta o spira a primarului etd-ului, adica sa rup primarul in 2 pentru iesire la traful de curent? Traful de curent ce miez sa aiba? Masa care intra in cei 2 pini ai sg-ului in schema originala nu mai intra nicaieri? Ma poate ajuta careva? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 La un moment dat ai spus ca ai inductante pe iesire 2 x 1mH.Eu nu vad bobine langa cond de iesire.In schema sant acestea:REVIN: am citit acum si pagina anterioara, am inteles acum dispunerea pieselor.Ai pus pe iesire o bobina filtru de retea, nu poate fi folosita ca filtru pe iesire sursa.Pe retea ai curent alternativ iar pe iesire sursa ai curent continuu.Bobina filtru retea nu are intrefier, este o ferita cu permeabilitate mare.Pe iesire este nevoie de intrefier, chiar daca este unul special--distribuit--ca in bobinele soc de pe iesire ATX. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Bobina filtru retea nu are intrefier, este o ferita cu permeabilitate mare.Nu neaparatAm intalnit filtre de UPSuri facute exclusiv cu miezuri de pulbere de fier: clasicul alb-galben si inca unele verzi Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Am gasit bobina asta prin sertar...are miez alb cu galben, insa nu stiu de cati mH e. Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 11, 2013 Partajează Postat Noiembrie 11, 2013 Asa arata dupa ce am dezbracat-o de secrete . Am s-o folosesc asta pentru inductanta Link spre comentariu
cmircea86 Postat Noiembrie 12, 2013 Partajează Postat Noiembrie 12, 2013 Dupa ce am montat-o nu era de nici un fel stabila tensiunea pe iesire :( , varia intre 50v si 150V intre brate. am revenit cu vechea bobina si ramane stabila la +/-25V fara fluctuati. Probabil nu e buna inductanta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum