Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

andiy

Postări Recomandate

va fi tot cu IR2110 smd? ca am vreo 500 bucati originale, dar ir2113s. cate tensiuni va avea la iesire?

Tot smd. Pentru a mentine un cost de productie redus si o densitate mare cu aprenta mica, marea majoritate a componentelor sunt smd.Sursa are o tensiune diferentiala de putere +/-min6-max120V si una auxiliara de la 6 la 350V (in functie de sarma folosita).Standard sursa va veni cu +/-55V si 12V aux.Tibi
Link spre comentariu

va fi tot cu IR2110 smd? ca am vreo 500 bucati originale, dar ir2113s. cate tensiuni va avea la iesire?

Tot smd. Pentru a mentine un cost de productie redus si o densitate mare cu aprenta mica, marea majoritate a componentelor sunt smd.Sursa are o tensiune diferentiala de putere +/-min6-max120V si una auxiliara de la 6 la 350V (in functie de sarma folosita).Standard sursa va veni cu +/-55V si 12V aux.Tibi
Link spre comentariu

si in cazul folosirii acesteia in amplificatoare profesionale, complet echipate, tensiunea de 15v diferentiala pentru operationale se va realiza din cea de 55v sa inteleg, iar tensiunea de 12v va fi pentru ventilatoare?ar intra intr-o carcasa 1U?

Link spre comentariu

si in cazul folosirii acesteia in amplificatoare profesionale, complet echipate, tensiunea de 15v diferentiala pentru operationale se va realiza din cea de 55v sa inteleg, iar tensiunea de 12v va fi pentru ventilatoare?ar intra intr-o carcasa 1U?

Link spre comentariu

Asa cum ai spus, +/-15V poti obtine din +/-55 sau in sectiunea auxiliara bobinezi 4 spire cu priza mediana/sau fara si o sa ai +/-15V sau 30V, urmand ca redresarea si filtarea s-o faci separat.SMPS V3 este proiectata pentru Quasar si seria superioara Supernova. 12V sunt pentru volume controller si eventual protectii.1U este la limita. Sursa este proiectata cu radiator integrat - toate componentele disipa pe o placa de aluminiu aflata sub PCB. Distanta dintre placa si pcb adauga cativa cm. Ca sa te incadrezi in 1U iti trebuie condensatori cu inaltime mica. Cu alte cuvinte, sursa se poate incadra in 1U cu conditia unor componente adecvate.Tibi
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Felicitari !Daca a stat 1-2 ore si nu frige nimic ai scapat. Transformatorul poate sa se incalzeasca, de multe ori functioneaza foarte cald.Acum treci la teste reale.Ataseaza rezistentele de sarcina pe iesirea unui amplificator si alimenteaza un modul de amplificator de 300-400W cu modulul tau, in caz ca 500W e puterea maxima, sau o sarcina ce absoarbe un curent de 70% din curentul nominal al sursei tale, sub forma de amplificator.Astfel il vei vedea cum reactioneaza la curent variabil. Mai ales cum reactioneaza protectiile. Posibil sa reactioneze la bas puternic cand apar supracurenti, adica in zona de clipping. Daca trece testul asta ai scapat.Asta se intampla in caz ca i-ai facut protectie la scurt ce da semnal de shut down. Daca ai facut protectie cu limitare a curentului la o valoare prestabilita fara shut down imediat, va merge. Shut down sa intervina la 2-5 secunde de functionare la curent de limitare, presupunand un scurt circuit permanent ca sa nu arda cablurile. Oricum amplificatorul se protejeaza prin sigurante fuzibile ca si la alimentarea cu transformator clasic.Asa arata foarte frumos. Sa vedem daca micul amator se va descurca cu asamblatul fara sa mai intampine probleme ca in celelalte versiuni.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutare, am o sursa SMPS 2500w si nu mai vrea sa functioneze,practic nu ia-m facut nimic de mai bine de doua saptamani, am cumparat-o si doar am bagato in priza pentru testare, doar am masurat tensiunea la iesire, nu am pus consumator pe iesire deoarece nu amradiatoare la tranzistori, decat unele foarte mici, doar pentru reglaje tensiune in gol, si aseara am alimentat-o iareasi..dar surpriza, nu mai functioneaza corespunzator, se incalzesc tare tranzistori,(nu am pus consumatori pe iesire deloc,testata in gol),masurand tensiune pe iesire pe scala de 1000vdc, nu arata tensiune si brusc sare ca si cand depaseste tensiunea de 1000vdc,dupa ce o scot din priza, incepe si scade tensiune treptat incepand de la 140vdc pe ramura, cred ca intra in protectie, probabil sunt tranzistori de vina,dar cum nu ma-m lovit de tranzistori mosfet, am gasit o schema pentru testare aici, in al doilea post..http://www.rhcforum.ro/topic/24240-cum-verific-mosfet-urile/, insa ce nu inteleg eu, daca pun un buton cu revenire si il apas ledul trebuie sa stea aprins daca tranzistorul este bun? sau sta aprins doar cat timp butonul este apasat?

Tin sa mentionez ca sursa este cea de la Sorteh de 2500w..http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=59&t=58834&start=30

Link spre comentariu

Pai daca sursa e de la sorteh,de ce postezi in subiectul cu sursele lui tiby? :nas: Vezi daca s-a mai discutat de sursele lui sorteh,si posteaza acolo. Daca nu,poti deschide un subiect nou,pe tema asta...

Link spre comentariu

Sigur s-a mai scris pe aici cum se masoara niste mos-feti. Parca si eu am descris cum ii masor...dar dupa cum ziceam,locul discutiei nu este in subiectul asta.

Link spre comentariu

Cablajele si placa de radiator sunt deja disponibile.

preturile pentru elforum sunt urmatoarele:

cablaj - 45ron

placa radiator de Al gata gaurita - 10ron

litzwire cu izolatie matase 5m - 45 ron

Pentru cine este interesat il rog sa scrie la adresa de pe site, sau ma contacteaza telefonic pe mine sau asociatul meu - vezi contact in semnatura mea.

Placile se pot ridica de pe Magura Vulturului 5 zilnic intre 09:00-18:00.

Schema o primiti la achizitionare.

BOM este atasat mai jos.

https://docs.google.com/spreadsheet/ccc ... V9aSGJDcmc

Preturile de pe site vor fi mai mari, daca ma contactati pe mail va rog sa mentionati numele de user pe elforum.

Tibi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări