silicipi Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Am poze facute dar sunt prea mari si reve foto are acumul descarcat cvomplicat cu icarcarea lui. Voi posta mai pe urma ceva poe cu oscilograme. P.S. Am revenit cu oscilograme, din pacate nu sunt prea clare sper sa fie suficiente, Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 eu pun pozele pe postimage.org si nu ma mai complic cu marimea Link spre comentariu
silicipi Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 nu prea ma pricep, si acum scriu cu o mana in cealalta il am pe juniorul nostru de 6 luni care deja ma cauta prin sertare. Sper ca pozele puse deja, sa fie cat de cat edificatoare. Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 nu prea ma pricep, si acum scriu cu o mana in cealalta il am pe juniorul nostru de 6 luni care deja ma cauta prin sertare. Sper ca pozele puse deja, sa fie cat de cat edificatoare.Felicitari si pentru junior !!! Sa va traiasca !6 luni este o varsta potrivita pentru ¨primul letcon¨ si primii pasi in electronica. :-DTibi Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 @silicipi Ai schema reala? Ar trebui un link aici sau un mail. Cu toate ca, daca am inteles bine, schema initiala a fost modificata destul de mult. Link spre comentariu
silicipi Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Da. asta este dar nu o sa va placa fiindca e colorata, pe mine insa nu ma deranjeaza deloc, ba ciar ma ajuta.Snuberul de pe primar 2x470pF/3Kv cu 47Ohmi/3W, pe secundar un snuber de 4,7nF cu 47Ohmi/3w, ambele rezistente din snuber se incalzesc binisor, mai ales cea din secundar s-a schimbat la culoare. Sch_ SS&Tubes_SMPS_rev2.1.pdf Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Nici eu nu sant prieten cu calculatorul si tot am reusit sfatuit tot pe forum.Dupa o inregistrare initiala cand se intra pe site nu mai trebuie sa te autentifici.Se alege documentul de postat,se bifeaza "family safe" si apoi "upload it"Pt. incarcarea pe forum eu aleg din dreapta o rubrica cu ceva"forum 1",el anunta "copied" si apoi clik dreapta pe forumul nostru la raspunsSi poate la vara juniorul va face operatiunile cu calculatorul Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Manca-le-ar tata de culori frumoase... Daca te uiti la ce a postat miticamy in "totul despre surse", numai a sursa stabilizata nu arata oscilogramele. Link spre comentariu
silicipi Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 da, stiu ca pe dvs va deranjeaza dar nu este schema mea, si pe mine nu ma deranjeaza, dar cred totusi ca se poate alege varianta alb negru, din meniul view al PDF Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Are un mic deadtime, nu cred ca ton-ul se poate numi factor de umplere. Link spre comentariu
silicipi Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Stiu ca nu arata a sursa stabilizata, oscilogramele arata ca sursa merge cu factor de umplere maxim, dar ce e de facut, poate am gresit eu ceva. La urma urmei o las asa avand in vedere ca o voi folosii intr-un amplif audio, dar e pacat de munca depusa in proiectarea placii si mai ales in munca mea depusa in realizare bobinei din secundar Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Ma uit din nou la datele trafului... La 23 + 23 iti dai seama ca vei avea 140Vvv maxim (presupunem 280 pe filtraj). Chiar mai putin daca pui toate pierderile. Cred ca vei putea scadea ton daca cobori sub o anumita limita la iesire. Incearca +/-50V. Daca reusesti, obtii si stabilizarea (la 50V). Link spre comentariu
silicipi Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Da am calculat traful ptr a avea si o mica rezerva, stiu ca tensiunea va merge in jos daca scade s la retea, ideea e sa nu depaseasca +-70vasa cum e construit traful, calculat dupa formulele dvs, smilex, eu zic ca ar trebuii sa functioneze ok, am luat inductia in miez de 0,17 sau 0,17TDin calcule in cele mai vitrege conditii, pe primar voi avea cel putin 99V, dar nu prea am vazut sa scada la noi tensiunea sub 215V la priza, si asta acum iarna, traful e aproape de noi, dar vara tensiunea e stabila de 230V.Acum stiu ca tensiunea de va scadea sub o anumita valoare nu voi mai avea stabilizare a tensiunii, dar ceea ce ma intereseaza pe mine acume sa nu depaseasca +-75V, ori la mine acum cam asta face, daca as fii fost mai atent la calcule as mai fii dat o spira in plus la secundar si alta era problema atunci. Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 am modificat anteriorIn mod normal, inaintea inductantei din filtru ar trebui un varf cam 1,3-1,5 ori mai mare ca tensiunea stabilizata pentru uzualul retelei. Trebuie resurse pentru stabilizare. Nu poti regla pentru ca esti sub minim. In secundar ai toata tensiunea egala cu primarul (23+23). Si o imparti in doua. Link spre comentariu
silicipi Postat Ianuarie 5, 2012 Partajează Postat Ianuarie 5, 2012 Am incercat sa pun doar cele 2 zernere de 56V si tot 80V imi scoate la iesire. Cred insa ca voi schimba conzii de filtraj de la iesire cu unii la 100V, si cu asta basta, oricum voi folosii sursa intr-un amplificator audioa, dar ideea e ca nu stu cum se va comporta AV400 la +-80 sau chiar 85V, asta e buba , voiam cumva o protectie la supratensiune, daca se poate cumva, sa nu depaseasca 70V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum