Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

Postări Recomandate

...La toata faza asta singurul care a pierdut e T.Vicol....

andreigradu,Eu n-am pierdut nimic. De la inceput acest proiect a fost unul public si sincer ma bucur sa si altii au beneficiat si invatat de pe urma lui, atat din topogia folosita cat si din greselile noastre.Ma bucur ca exista oameni care se straduie sa faca ceva si care arata ca nu suntem o natie de hoti si manelisti.Ma bucur ca nu sunt singur si am gasit pe acest forum o comunitate de oameni care-mi impartasesc pasiunea si dorinta de a face ceva.Singurul ca a pierdut esti tu, pentru continui sa postezi mesaje subversive, pentru ca esti in continuare frustrat de acest proiect, pentru ca nu reusesti sa-i intelegi pe cei din jurul tau, pentru ca esecurile tale se transforma in ura fata de cei care reusesc.Tibi
Link spre comentariu

in primul rand: La Multi Ani !Ma simt nevoit sa vin cu o mica completare, asta dupa ce am recitit acest topic, credeam ca am uitat, dar nu m-a lasat inca memoria.Aceasta sursa nu a fost open-project, exact cum a spus chiar T.Vicol ( pe la jumatatea topicului ).Greselile voastre nu le-ati prezentat ( Vicol, Andy ), au fost doar problemele celor care au cumparat cablajul, ei au primit anumite sfaturi, au remediat sau nu problemele, timp in care, " baietii destepti " au cules roadele.Am senzatia ca nu inteleg fraza cu " hoti si manelisti, comunitate, impartasesc, pasiune, dorinta " !!!Problema este ca oamenii nu prea reusesc sa faca sursa din prima . Sincer sa spun, de la acest topic ma asteptam sa devina un document PDF cu scopul de " Manual de realizare a unei surse SMPS - Proiect Public ", dar " Eroare ".Ar fii trebuit sa arate ca un articol din revista " Conex Club " sau " Tehnium ". Apropo, desi Conexelectronic vinde montaje, orice articol despre acele montaje functioneaza perfect facandu-l dupa revista.Da, e o frustrare, lumea culege si apoi apare cu produse finite la care schema vine impreuna cu cablajul. Toate astea pe seama cunostintelor tuturor participantilor de pe forum.P.S. ... Inclin sa cred ca mai e o frustrare, a voastra, ca e cineva care spune pe fata aceste lucruri si va tulbura apele.

Link spre comentariu

A facut careva functia de Remote pentru aceasta sursa ?! Eu am incercat sa o fac dar nu mi-a reusit, ma poate ajuta cineva si pe mine cum sa fac corectile pe placa de PWM pentru a functiona aceasta functie de remote, deoarece am inteles ca este gresit cablajul.Va multumesc.

Link spre comentariu

Ai atasata schema unui circuit remote, e mai bine sa faci taieturile pe cablaj si sa faci acest mic circuit in forma paianjen.In loc de tranzistorul MPSA56 poti folosi un BD138, 140 ...Pinii ce vin conectati la remote 15, 11, 14 sunt identici la SG3524 si SG3525.Bine inteles asta nu tine loc de buton de Power general. Acest circuit este un fel de stand-by, alimentarea generala tre sa fie pe alt circuit.Eventual daca se doreste sa se taie intreaga alimentare mai aveti nevoie de un tranzistor, o dioda si un releu.

Link spre comentariu

Pentru protectii mai puteti consulta materialele din atasamente, sunt 2 scheme, una half-bridge si una in full-bridge cu transformator driver.Cele 2 proiecte contin schema, cablajul si amplasarea componentelor.ATENTIE ! Atasamentul "+-50V" contine schema, cablajul si amplasarea componentelor cu care a deschis Andy acest thread, adica schema de la care s-a plecat in aceasta discutie.Aveti grija cand printati cablajul daca e privire top sau bottom. Daca la prima printare nu se incadreaza componentele incercati sa scalati cand printati, pana la urma veti reusi marind sau micsorand progresiv cablajul.Va atasez aceste 2 proiecte pentru ca sunt multi useri dornici sa incerce un invertor half-bridge si nu au cablajul pentru sursa. Acum aveti si cablajul.

Link spre comentariu

A facut careva functia de Remote pentru aceasta sursa ?! Eu am incercat sa o fac dar nu mi-a reusit, ma poate ajuta cineva si pe mine cum sa fac corectile pe placa de PWM pentru a functiona aceasta functie de remote, deoarece am inteles ca este gresit cablajul.Va multumesc.

nana,Ai in schema atasata modificarile care trebuiesc operate pentru a avea functia remote functionala.Tibi
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Bun. Dupa atata timp de tot citit si studiat si recitit de n ori topicul asta....am reusit sa strang incet o parte din componente si sa ma apuc si eu sa vad cam cum ma descurc. Drept urmare am cateva intrebari legat de pdf-ul de jos:1. Am inteles ca pot desfiinta pe JP2 dat fiind faptul ca eu nu am 110 la priza.2. Totusi JP2 are legatura cu JP1 si ma intereseaza daca dispare din schema si jp1.....si daca trebuie modificat in schema....am pus o poza ma jos cu modificarile aduse de mine...asa dupa capul meu..se modifica ceva daca elimin JP1 sau ramane asa cum e?3. Daca nu folosesc remote schema ramane cum?? Ce anume trebuie scos din schema:J11,R6,U1,R7,BCX56-16,C29,C32,C33....astea trebuie scoase?(ma intereseaza pentru simplificare...daca tot nu folosesc REMOTE) sau folosesc tot dar nu conectez nimic la J11?4.Pot scoate TR2C si TR2D si toate piesaraiele pana la Vaux.Nu ma intereseaza sa alimentez altceva din sursa....pun traf separat daca e.5. Circuitul in care e prezent P2 sa inteleg ca este protectie la supratensiune.6. Mai exact ce face P2? 7.Circuitul in care este prezent P1 este protectia la scurtcircuit.Cam atat.Atentie! casa nu mai apara offtopic-uri....din cele 7 puncte unele sunt afirmatii restul intrebari. La afirmatii raspundeti cu da sau nu. Sunt incepator si stiu asta....nu am nevoie sa mie se spuna.

Link spre comentariu

Nu am schema in fata, dar am un cablaj, asa ca incerc sa iti raspund la intrebari.1. Din JP2 configurezi astfel incat sa alimentezi traful secundar cu 230V(Cel din boom are 2 infasurari de 110v, cu ajutorul acestui jumper inseriezi cele 2 infasurari)2. JP1 ramane deconectat(circuit deschis), daca alimentezi la 230V.3. Daca nu folosesti functia remote poti sa nu montezi cateva componente: R6, U1, R7, Q3, R12, conectorul J11 (Nu am schema in fata, poate mai sunt si altele, dar in principiu cam astea sunt. Gasesti mai multe detalii pe aici prin topic)4. Daca nu vrei tensiuni auxiliare, nu bobinezi pe trasformator cele 2 infasurari secundare si nu montezi modulul auxiliar.5. Din P2 reglezi fin tensiunea la iesire; cativa volti (face parte din feedback-ul sursei)6. Ti-am raspuns la puctul 5. 7. Da.Daca ai cablajul rosu (ver 2) iti pot trimite cateva poze la rezolutie mare cu unul montat si functional, in caz ca mai ai neclaritati.P.S. Eu nu mai pot deschide schema pe calculatorul meu, imi spune ca fisierul este corupt :speriatBogdan

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

salut!as dori sa stiu daca o singura astfel de sursa este suficienta pentru ddoua module de amplificatoare av 400 pe care le voi folosi in sarcina de 8 ohmi.in afara de intrebarea aceasta, as dori sa cumpar si eu o placa pentru sursa de la d-l tvicol. cum procedez?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări