Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

Postări Recomandate

Mai are cineva vreun cablaj pentru sursa si cat costa?

Daca exista interes o sa mai fac o comanda la electra pentru un nou set de placi, deja lucram la o versiune revizuita.Tibi
buna ziua, nu va pot da mp, deci postez aici. m-ar interesa si pe mine o placa si piesele pentru a o popula. cam catt m-ar costa ?sau doar ptr placa.
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

mie imi place ca cine a proiectat schema aceea din prospect nu prea are experienta in domeniul convertoarelor :)Am gasit niste greseli destul de grave, la 2kw is prea mari igbt-urile alea, ca sa nu zic ca-s destul de piperate ca pret.Intrefier in foward? what for?

Link spre comentariu
Vizitator sound solutions

offtopic : Kit 103 o noua sursa nefunctionala, un cablaj gresit ,o schema gresita (scoate fum din prima )+++++postarea ta intr-un loc gresit + reclama pt un forum si un fost user interzis pe majoritatea forumurilor de profil din Romania.....

Link spre comentariu

Nu credeam ca inca mai are nevoie de explicatii o asemenea schema .....In primul rand scrie ( pag 2 ) si se vede si in schema ( pag 6 ) , este Half-Bridge.Despre cum e proiectata nu ne putem pronunta decat dupa ce o testam personal fiecare din noi.Modul cum este prezentata spune suficient, e printre putinele proiecte care contine informatiile despre traf, filtre si trafu de curent.Fiind Half-bridge, - tranzistoarele - , omul si-a luat marja de siguranta, poate vrea sa foloseasca un radiator foarte mic, sau pur si simplu asta avea prin "bucatarie". Poti utiliza 2 x IRFP460, iar diodele, inlocuite cu ce avem pe piata cu caracteristici similare sau mai bune.Miezul, scrie la pag 5 clar : cu sau fara intrefier.Atentia trebuie indreptata spre reactiile de tensiune si curent.Si cel mai important este ca a facut cablajul pe un singur strat.

Link spre comentariu

Dupa data de pe document, e foarte nou, 25 decembrie 2010.Dupa nume, reprezinti o firma.Astept sa ne spui care sunt problemele schemei. Nu zic ca nu exista, dar daca ai scos porumbelul din gura, acum spune.Spune-ne cine e omul si de ce e negat pe diverse forumuri, eventual cum il cheama, sa nu se pacaleasca si altii. Chiar ma intrebam cat trece pana apare careva sa zica k e off-topic. Si care reclama, nu vad nimik de vanzare. Reclama e la ceva care se vinde.Acceptam de la T.Vicol sau Andy.Postarea mea chiar e la obiect, aici e un topic despre o sursa half-bridge, care a are deja mai multe versiuni, e facuta dublu strat, utilizatorii nu pot controla usor reactiile.Aici sunt explicate transformatoarele, filtrele, si e proiectata pe un singur strat. Corespondenta schemei cu cablajul trebuie verificata de fiecare din noi.Acum nu zice nimeni k tra sa fii popa, sa te crezi electronist si sa iti mearga orice schema. Daca nu ai cunostintele necesare sa verifici ce scriu altii pe forumuri e bine sa nu arzi banii pe piese.P.S. 1. De exemplu, firma Epsicom isi protejeaza montajele prin scaparea prin scheme a unor mici detalii, care se regasesc pe documentatia ce o primesti cand cumperi produsele lor. Sincer, mi se pare o protectie f f inteligenta si corecta. 2. Am vazut si la altii ca nu corespund schemele cu cablajul. E bine sa verificati intai schema cu datasheet-urile de la fiecare componenta si apoi cu cablajul.

Link spre comentariu

Si ca sa primiti raspunsuri la multe intrebari, cititi aici: www_for um_tehn ium - azi_ ro / topic / 3419-kit103-high-power-smps-50010002000w-colectia-tehnium-azi/page__pid__31208#entry31208 "" a. Temporizarea la anclansarea releului de pe alimentarea sursei SMPS se poate regla prin modificarea rezistentei R14 astfel:- R14=33kOhm ---------- t =3 sec.;- R14=39kOhm ---------- t =4 sec.;- R14=47kOhm ---------- t =5 sec.b. Daca intentionati sa printati partea copper bottom a cablajului, prezentata la finele proiectului, va trebui sa printati cablajul la dimensiunile reale selectand optiunea Page Scaling = None.c. Nu uitati sa folositi condensatoare LOW ESR acolo unde am precizat pe cablaj lucru asta. "Si acolo se face referire la un alt proiect realizat de useul Solter, si se explica cate ceva despre schema lui.Va atasez schema.

Link spre comentariu

Domnule !! ?? Iar nume de firma?M-am tot uitat pe schemele astea si nu inteleg asemanarea, cred k ma uit pe alte documente ??!!Sa ne intelegem: deja avem 3 producatori in concurs :1) " T.Vicol " - care a facut primul sursa, in aprilie-mai 2009 era pe piata. ( SG3525, IR2010, IRFP460 )2) " Donpetru " - de la teh.nium azi de pe forum, apare in decembrie 2010,3) " Solter " , - apare cu sursa lui undeva in aprilie 2010.Acum sa ne intoarcem la acuzatia ta : Solter vs Donpetru Solter : Comanda cu SG3525, driver cu trafo / TC4427 sau IR2101/2181, reactie cu LM293, timer 555, TNY278, LM1086, IRFP460, MUR440, MUR1620CTRDonpetru : Comanda cu TL494, driver IR2110, reactie cu LM2903P, HGT30N60, MUR440, STTH2002Pana aici vad diferente majore ale schemei. Sa trecem la cablaj:Solter : abordeaza structura ingusta, cu dispozitivele de putere la marginile placii, cu module de comanda si reactie independente, pe 2 placi SMD cuplate prin conectori.Donpetru : abordeaza o structura rasfirata, pe o suprafata cat mai mare 282 x 185 mm. Dispozitivele de putere au radiatoare mici si se afla in interiorul placii, circuitele de comanda si reactie sunt pe aceeasi placa. Doar componente THT. Structura este intalnita in sursele din copiatoarele mai vechi. Cei care ati desfacut asa ceva veti recunoaste asezarea componentelor.Daca se doreste o comparatie, se poate face doar intre sursa lui T.Vicol (cablajul rosu cu 2 module SMD atasate prin conectori) si Solter cu sursa sa, aparuta la 1 an dupa cea a lui Vicol.Aici a functionat exact ceea ce spuneam eu cu aproape 2 ani in urma, despre baietii destepti care culeg roadele. Probabil au cumparat una din sursele lui Vicol, au disecat-o, au proiectat alta, poate mai buna, pe aceleasi principii: SMD, cu module SMD atasate, astfel incat sa nu poata fii reprodusa pe genunchi.Sursa lui Donpedro i se poate face cablajul acasa pe genunchi.La toata faza asta singurul care a pierdut e T.Vicol.P.S. 1. Colega, mai bine taceai, k ai dat cu nuca-n perete rau de tot la comparatia [ Solter - vs - Donpetru ] . 2. Poate ar fii inteles cineva daca ziceai [ Donpertu - vs - T.Vicol ] , dar si asa sunt diferente evidente. 3. Ar mai putea exista si al 4-lea concurent din umbra, dar nu stiu daca s-a aliat cu echipa lui Solter ( dupa cum arata produsul finit, numai acolo s-ar fii putut alia ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări