Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

Postări Recomandate

Vizitator tyc

Sch cu uc 3875 e potrivita pt un proiect ...nu am idee insa daca functioneaza la tensiuni mici de intrare sau mai bine zis ce plaja de tensiuni de intrare accepta.Pot sa aflu care-s,eventul un support design(daca are producatorul-TI paremise).

Link spre comentariu

Seara buna baieti! Am revenit cu cateva poze, am realizat in cele din urma si trafu, de 2 zile ma tot chiunuiesc sa-l fac. Inital am vrrut sa-l bobinez cu platbanda de cupru, dar ce am eu cred ca e prea groasa, 0,2 cred, nu sunt sigur , si nu a incaput, am vrut sa fac tot trafu cu platbanda, apoi doar secundarul , dar nici asa nu a vrut, asa ca am bobinat primarul 12+12, impartit in doua, cu 8 fire de 0,6, si intre ele secundarul de 10+10 spire cu 9 fire de 0,6, si a iesit ce vedeti in poze, la sfarsit am imbracat trafu in platbanda de cupru ptr o ecranare si mai buna. Din pacate nu am putut bobina secundarul, sau mai bine zis ambele secundare de 10+10 spire in acelasi timp, deoarece asta ar fii insemnat sa bobinez cu 18 fire in acelasi timp, ceeea ce e cred eu in regim de amator imposibil, asa ca am bobinat fiecare secundar separat, sper sa nu am diferente mari de tensiune intre ramura pozitiva si cea negativa, fiindca asta ar insemna sa desfac trafu iar, dar vom vedea, maine merg sa ridic coletu, mi-au venit si diodele si condensatoarele de filtraj din secundar.

Link spre comentariu

este pe deasupra, am desfacut multe trafuri cu bandajul asta magnetic pe deasupra, si nu nu e deloco spira in scurt, deoarece este pe deasupra e ca si cum as pune traful intr-o carcasa de metal dupa dimensiunile exacte ale trafului, acum eu nuu imi fac probleme din cauza bandajului astuia, ci mai degraba de calitatea bobinajului si mai ales de nr de spire, secundarul in mod special care e mai mult decat sigur sa fie putin nebalansat....dar vom vedea

Link spre comentariu

Buna seara baieti! Am revenit si pot sa spun ca sunt ffffff bucuros, am asamblat sursa care functioneaza impecabil, am tras aproximativ 800W din ea si cre ca poate si mai mult eu unu nu am mai incercat si nici nu vreau , ptr mine este arhisuficient, functioneaza ireprosabil. Vreau sa multumesc din suflet domnului Andy ptr placi, eu am facut numai sursa de fortza fara tensiunile auxiliare si sincer sa fiu imi pare rau, tre sa desfac trafu de pe placa si nu prea as mai vre, mi-ar trbuii o tensiune auxiliara ptr coolere si preamplificatoare, dar cred ca ptr astea voi folosiii o sursa separata, un mic trafde maxim 5VA cred ca e suficient, voi vedea pe viitor, oricm tin sa va multumesc in mod expres tuturor ptr ajutor, personal am citit acest topic de 4-5 ori cap coada si mi-a fost de mare ajutor.Acum revenind la sursa, radiatorul tranzistoarelor choper e caldut la puterea aceea dar poti tin mana pe el fara probleme, simti ceva caldra insa. Radiatorul diodelor e destul de fierbinte si posibil sa fie nevoie fie de o redimensionare a lui fie de racire fortata cu un cooler. Vom vedea, in continuare cateva poze cu sursa in actiune.P.S. D-l Tibi a avut mare dreptate cu cablajul, e fffffff importanta proiectarea acestuia, sursa cealalta, avand aceeasi schema, mi-a facut ceva probleme in special protectia la scurt si suprasarcina.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări