Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

andiy

Postări Recomandate

Se poate sa luam componentele mai importante de la tme, iar restul mai neimportante gen rezistente, condensatori banali sa le punem din stocurile noastre? Ar fi bine sa estimati si un pret cel putin pe pcb. Nu de alta, dar sa stiu sa pun bani la ciorap :da Daca doriti, va pot ajuta cu B.O.M., asta daca nu cumva este facut deja.

Link spre comentariu

Se poate sa luam componentele mai importante de la tme, iar restul mai neimportante gen rezistente, condensatori banali sa le punem din stocurile noastre? Ar fi bine sa estimati si un pret cel putin pe pcb. Nu de alta, dar sa stiu sa pun bani la ciorap :da Daca doriti, va pot ajuta cu B.O.M., asta daca nu cumva este facut deja.

Cablajul va avea aproximativ aceeasi suprafata ca la versiunea 2.Estimez pretul la 7 euro/pcb. Daca reusim sa strangem 100 de doritori pretul va scade la ~5euro/pcb.Pentru litzwire si trafo va trebui sa cer o oferta de la Afero, dar nu ma astept la modificari majore de pret.Noi vom incerca sa asiguram toate componentele, asfel incat sa beneficiati de un kit complet.Pe de alta parte este foarte greu sa tinem o evidenta in cazul in care se doresc componente disparate, dar este la alegerea fiecaruia sa folosesca orice componente are disponibile.Tibi
Link spre comentariu

Cablajul va avea aproximativ aceeasi suprafata ca la versiunea 2.Estimez pretul la 7 euro/pcb. Daca reusim sa strangem 100 de doritori pretul va scade la ~5euro/pcb.Pentru litzwire si trafo va trebui sa cer o oferta de la Afero, dar nu ma astept la modificari majore de pret.Noi vom incerca sa asiguram toate componentele, asfel incat sa beneficiati de un kit complet.Pe de alta parte este foarte greu sa tinem o evidenta in cazul in care se doresc componente disparate, dar este la alegerea fiecaruia sa folosesca orice componente are disponibile.Tibi
Am inteles, este foarte mare riscul ca unii sa va copieze munca iarasi. Multumesc pentru explicatie.Ma bag si eu la o sursa, poate asa reusesc sa termin Quasarurile ca imi este rusine de dvs...de atata timp n`am mai reusit.
Link spre comentariu

In primul rand ai grija la limbaj, daca vrei sa vorbesti asa dute pe mahala sau cu barca pe olt. In al doilea rand imi arati asemanarile intre sursa de la ST si cea pe care o face domnul Tibi? Sau mai bine zis, sti macar despre ce se vorbeste aici? :bataie

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Tibi,fa module smd turnate in rasina cu rezistente"china china"(am intalnit rezistenta"ch-ch" marcata maro negru maro care la masuratoare era de 3k3,plasata in oscilator-sursa cu 2tranzistoare) si atunci nimeni nu o sa poata copia sau daca o face...pusca si R si ce mai e p-acolo.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Buna seara! In primul rand as vrea sa multumesc d-lui Andy, Tvicol si danzup ptr contributia adusa la acest SMPS.M-am apucat si eu de sursa aceasta, dar neavand cablaj mi-am facut eu unul ajutat de un domn d pe forum. Am montat SG3525, IR2110, alimentarea lor cu trsf mic separat si partea de redresare tensiune mare, 310V, fara a fii insa conectat o sa vedeti din poza. Dupa cum zicea d-l Tibi, am semnal doar pe iesirea LO, pe HI, ar trebuii sa am doar dupa ce montez mosfetii si dau drumu la sursa propriu-zis. Semnalul e patrat, dar la inchidere, parca e ceva ce nu e in regula, apare un mic spike ca sa zic asa, dar nu stiu daca e normal, eu inca nu am montat traful si nici mosfetii, o fii normal?. Semnalul arata asa inca de la iesirea din SG. O sa atasez 2 oscilograme, prima din pinii SG iar a doua , care e si mai patrata e din iesirea LO a IR2110, va rog frumos spuneti-mi daca e ok, fiidca mie mi-e cam teama sa alimentez de la retea avand semnalul asa mi-e frica sa nu bubui mosfetii, sunt satul de busit mosfeti, macar sursa asta sa mearga cum trebuie. Aaaaaa, as mai avea o intrebare, ar merge pus BYV26C in loc de MUR120 si UF5408 in loc de MUR440? Eu uitandu-ma in datasheetul fiecarei diode cred ca se pot folosii si astea de le am, pe viitor voi folosii exact ce e pe schema dar acum asta am.Sper sa ma ajutati cei care ati facut sursa si sa nu va suparati pt ca v-am folosit munca, mai als cei trei domni initiatori ai topicului carora le multumesc din nou. Vreau doar ca si multi altii sa fac si eu sursa aceasta, eu insa multumesc din suflet tuturor celor ce au realizat-o. Noapte buna! Stima si respect!

Link spre comentariu

silicipi,Semnalul la iesirea LO din IR2110, fara nici un fel de sarcina, trebuie sa fie perfect dreptunghiular fara nici un fel de spike-uri sau alte oscilatii amortizate sau nu.Layout-ul PCB-ului cat si calitatea componentelor folosite, este critica, deci nu neglija acest aspect.Spor la treaba !Tibi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări