cipriyan123 Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 realizarile industriale folosesc condensatori in reteaua snubber,de tip MKT,de la ARCOTRONICS,la tensiuni de 1600v. Link spre comentariu
sorin63 Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Am pus unul la 2kV si e OK!Sarcina sunt momentan doua halogene de 500W si un fier de calcat vechi(fara termostat),toate in paralel. Curent debitat 3,67A. Mai mult nu am ce sa-i pun.Tensiunea scade cu 2,7V fata de mersul in gol.Multumesc tuturor Link spre comentariu
nana Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 Am supt eu in jur de 6A la o tens de 110V dar m-a mancat in cur sa incerc sa ajung pe la 8A si am incercat sa mai pun un consumator iar in momentu urmator sa lasat cu fum :(, am reusit sa explodeze pana si IR2110. Vreau sa zic ca racirea e pe un radiator baban nu gluma cu mica si pasta termo pe MOSI iar pe radiator am pus o proba de temperatura si nu a sarit de 45 de grade. SG3525 de la ST este compatibil cu SG3524 de la TI la prima vedere pe data sheetul celor 2 par identice ?! link sg3524 http://focus.ti.com/lit/ds/symlink/sg2524.pdf Link spre comentariu
silicipi Postat Mai 26, 2010 Partajează Postat Mai 26, 2010 In nici un caz nu sunt la fel, si e posibil ca din cauza ca ai folosit SG3524 in loc de SG3525 sa ti se fii dus sursa, dar nu sunt sigur. Sg3525, are deja integrat acel etaj totem-pole, deci poate furniza un curent de iesire mai mare maxim 500mA, iar SG3524, are iesire pe colectoarele sau emitoarele unor tranzistoare, si nu poate furniza mai mult 100mA curent de iesire, deci nu cred ca va comanda cum trebuie IR2110. Sper sa nu fii suparat pe nimeni cu ceea ce am spus, daca am gresit astept sa fiu tras de urechi, numai bine! Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 Nu sg-ul e problema..curentul in intrarea logica al ir2110 e infim...altceva sa intamplat..varfuri de curent/tensiune..protectia erea cuplata??..cum arata forma de unda la incarcarea de 6 amperi? Link spre comentariu
nana Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 nu cred ca era cuplata protectia pentru ca a zburat totul in momentul in care am incercat sa sar de acei 6A, si nu am apucat sa pun nici osciloscopul, acum astept sa vina piesele care sau ars sa le inlocuiesc si sa fac din nou masuratori. dar de data asta nu mai intind plapuma.Insa nu mi-ati raspuns la intrebare daca cele 2 integrate pot fi inlocuite. Link spre comentariu
Guest1 Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 nu cred ca era cuplata protectia pentru ca a zburat totul in momentul in care am incercat sa sar de acei 6A, si nu am apucat sa pun nici osciloscopul, acum astept sa vina piesele care sau ars sa le inlocuiesc si sa fac din nou masuratori. dar de data asta nu mai intind plapuma.Insa nu mi-ati raspuns la intrebare daca cele 2 integrate pot fi inlocuite.nana,daca te uiti in datasheet ai sa observi ca sg3524 si sg3525 nici macar nu corespund la pini.Tibi Link spre comentariu
nana Postat Mai 27, 2010 Partajează Postat Mai 27, 2010 da ai dreptate imi pare rau nustiu la ce naiba mi-a fost capu cand m-am uitat :( Link spre comentariu
Guest1 Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Romani, vi se pregateste ceva !!! :-Dminim 1500W, half bridge, PFC, soft start, resonant controller, toate protectiile.Mai mica, mai puternica, mai stabila, mai ieftina.Tibi Link spre comentariu
silicipi Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Si cam pe cand ? Pt ca de asta as fii si eu interesat.Si cam pe cand ? Pt ca de asta as fii si eu interesat. Am o intrebare pt dvs, d-l tvicol, ce spuneti de realizarea unei surse full bridge, avand la baza controlerul IRS2453DPBF, am realizat o sursa cu IR2153, din care am reusit sa trag cam 400W, mai mult mi-a fost frica, pt ca trafu era un EI33, deci cam maxim ce poate el, si tranzistorii IRF840. Acum am dat de ceva date despre IRS2453, care la baza e ca si IR2153, doar ca e full bridge siimai are si un pin special pt shutdown, dar nu am gasit nici o schema concreta. Credeti ca in configuratia asta as putera obtine un cam 1000W cu un ETD49 si cu IRFP460? Link spre comentariu
paul14 Postat Iunie 13, 2010 Partajează Postat Iunie 13, 2010 Romani, vi se pregateste ceva !!! :-Dminim 1500W, half bridge, PFC, soft start, resonant controller, toate protectiile.Mai mica, mai puternica, mai stabila, mai ieftina.TibiAsteptam, asteptam :DSe pare ca de aia nu mai termin eu cu traful pentru cele 2 quad-uri, parca am presimtit ceva. Link spre comentariu
Guest1 Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Si cam pe cand ? Pt ca de asta as fii si eu interesat.Si cam pe cand ? Pt ca de asta as fii si eu interesat. Am o intrebare pt dvs, d-l tvicol, ce spuneti de realizarea unei surse full bridge, avand la baza controlerul IRS2453DPBF, am realizat o sursa cu IR2153, din care am reusit sa trag cam 400W, mai mult mi-a fost frica, pt ca trafu era un EI33, deci cam maxim ce poate el, si tranzistorii IRF840. Acum am dat de ceva date despre IRS2453, care la baza e ca si IR2153, doar ca e full bridge siimai are si un pin special pt shutdown, dar nu am gasit nici o schema concreta. Credeti ca in configuratia asta as putera obtine un cam 1000W cu un ETD49 si cu IRFP460?Probabil ca in mai putin de o luna o sa deschidem un group-buy pentru primul set de kit-uri gata montate.IRS2453 este un chip bun, dar noi am privit un pic mai departe si am realizat o sursa cu un controller rezonant de ultima generatie. ;-)Cat despre full-bridge, daca interesul pietei va fi suficient de mare, probabil ca ne vom gandi si la asa ceva.IR840 are un Rdson cam maricel. Nu cred ca este o alegere fericita ... Daca sursa este bine proiectata cu ETD49 te poti duce la aproape 2KW. Pe de alta parte nu vad avantajele unui full-bridge la putere mica si mai ales pe un traf mic.Tibi Link spre comentariu
silicipi Postat Iunie 14, 2010 Partajează Postat Iunie 14, 2010 Mersi pt raspunsul promt si profesional. Sursa cu IR2153, am facut-o exact cum era schema pe siteul rusului, nu am modificat nimic. Intentionez totusi pe viitor sa fac o replica imbunatatita dupa aceeasi schema cu piese de calitate superioara, cu IRFP460, traf ETD49, litzwire, si tensiuni diferentiate pt toate etajele si filtrare suplimentara cu bobine pe iesire pe fiecare ramura si sper sa ajung pe undeva la 1000W, ceea ce pentru mine este arhisuficient, am si o marja de vreo 200W siguranta peste consumul maxim. Astept insa cu interes sa vad ce veti realiza si poate ma bag si eu, insa eu sunt de genul care vrea sa munceasca, adica sa curga si ceva transpiratie, am acum un mic proiect in derulare, facut 100% de mine, ceeeace pentru un amator ca mine e super, nu mai vb de multumirea de sine cand vezi ca totul e facut de tine si mai functioneaza si bine. Multumesc inca o data si scuzati off topicul meu. Numai bine, stima si respect! Link spre comentariu
nana Postat Iunie 17, 2010 Partajează Postat Iunie 17, 2010 Cine se ofera sa imi faca 2 trafuri de ETD49 deorece care l-am refacut eu are pierderi si se incalzeste in gol pe la 35-40 grade si m-am saturat sa tot rebobinez la el probabil sigur gresesc eu ceva. Bine inteles platesc!! Contact pe PM de preferabil din bucuresti. Link spre comentariu
nana Postat Iunie 18, 2010 Partajează Postat Iunie 18, 2010 am refacut masuratorile si rezulta urmatori parametri tens de iesire +/-57V in gol trafu si mosfeti OK ca temperatura si trafu nu scoate nici un sunet. insa dupa ce am reusit sa scot 3,2A tensiunea scade pana la +/-48V si se incalzeste putin trafu si scoate si un tiuit iar mosi se incalzesc calumea aproximativ vre-o 60-70 de grade(mentionez ca sunt pusi pe un radiator destul de mare) dupa aproximativ 2 min de functionare mai mult nu m-am riscat sa ii las.Se pare ca trafu cred ca ceva aici nu e bine. Radiator Traf1 Traf2 Ceva soluti ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum