Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

Postări Recomandate

Am scris in discutiile pe care le urmaresc, multi useri nu au scris in toate discutiile si nu le monitorizeaza pe toate, asta e ideea, sunt discutii separate, cu teme diferite, care au ceva comun in link-ul ala. Asta e logica postului in toate discutiile enumerate de tine.O sa vezi k vei gasi acolo informatii legate de celelalte discutii, dar si de proiectul tau.De exemplu primele 2 documente din atasament, un proiect full-bridge, cu traf de impulsuri. Practic e sursa k6 sub o alta forma si alta tensiune in secundar. In documentul 3 poti gasi cate ceva despre limitarea curentului, reactii...In proiectul tau s-a tot discutat despre sursa de alimentare a partii de comanda, sa fie cu traf clasic, sau cu invertor, aici ai o versiune in comutatie ( figura 6, pagina 23 din documentul al 4 lea ) .P.S. Informatia, in general e facuta sa circule, repede si bine, fara sa depasesti limita bunului simt si sa o transmiti in toate discutiile despre invertoare.

Link spre comentariu
Vizitator hackdoom

Multumim Frumos domnule andreigradu ! foarte interesant linck-ul tau :

http://leo.wsinf.edu.pl/~leszek/spawarki/

Cred ca ar trebui toti sa trageti o privire acolo ! cu adevarat util in cazul in care doriti sa construiti surse in comutatie !

Sunt poze in detaliu cu fiecare pas , sunt oscilograme...care arata intradevar Frumos , si Corect

Cu instructiunile de acolo cred ca oricine cu o baza minima se va bucura de o reusita !

Deci inca o data ! Multumim frumos !

Link spre comentariu

Iti multumim si noi hackdoom pentru multumirile tale!. Ne bucuram si de faptul ca proiectul asta a reusit sa adune prieteni si discutii despre orice. Un aparat de sudura e binevenit pentru un amplificator. Oricum, as prefera niste 380 decat scuipati, aici si aiurea (diyaudio sa zicem). E bine si asa!Deci inca o data ! Multumim frumos !

Link spre comentariu

Buna domnule andiy si tvicol. In schema sursei SMPS v2.0 apar niste rezistente Rjx, care nu apar in lista de piese BOM-ul . Mai exact ma intereseaza cele de la legaturile FET-urilor cu SG3525, sunt pe schema niste valori de 10omi mai exact se pot inlocui si cu alte valori sau trebuie pusa valoarea nominala de acolo ?2 As dori exact sa descrieti cum se face traful principal pana la cel mai mic amanunt(nu am mai facut niciodata un asemenea traf) si sa descrieti de unde incepe numerotarea pinilor pentru el, la fel ne find marcat pe PCB.Iara am vazut o modificare pe schema referitor la amplasarea lui R12, daca puteti sa indicati exact unde se conecteaza piesa neavand acces la fisierele de layout e destul de dificil sa identific fiecare traseu in parte.Va multumesc si am sa revin cu probleme si detali din constructia sursei.Inca o rugaminte la vizitatori acestui Thread ... va rog nu mai spamati acest topic, si asa este destul de dificil sa urmaresti cateva 10 de pagini de posturi daca mai apar si discuti inutile si certuri atunci acest lucru devine aproape imposibil. Deci daca aveti ceva de discutat intre voi va rog faceti-o pe PM sau la Bodega. Deci respect pentru toata lumea si mai ales pentru cei care isi sacrifica timpul si cunostintele pentru bunul nostru comun :aplauze .

Link spre comentariu

Buna domnule andiy si tvicol. In schema sursei SMPS v2.0 apar niste rezistente Rjx, care nu apar in lista de piese BOM-ul . Mai exact ma intereseaza cele de la legaturile FET-urilor cu SG3525, sunt pe schema niste valori de 10omi mai exact se pot inlocui si cu alte valori sau trebuie pusa valoarea nominala de acolo ?2 As dori exact sa descrieti cum se face traful principal pana la cel mai mic amanunt(nu am mai facut niciodata un asemenea traf) si sa descrieti de unde incepe numerotarea pinilor pentru el, la fel ne find marcat pe PCB.Iara am vazut o modificare pe schema referitor la amplasarea lui R12, daca puteti sa indicati exact unde se conecteaza piesa neavand acces la fisierele de layout e destul de dificil sa identific fiecare traseu in parte.Va multumesc si am sa revin cu probleme si detali din constructia sursei.Inca o rugaminte la vizitatori acestui Thread ... va rog nu mai spamati acest topic, si asa este destul de dificil sa urmaresti cateva 10 de pagini de posturi daca mai apar si discuti inutile si certuri atunci acest lucru devine aproape imposibil. Deci daca aveti ceva de discutat intre voi va rog faceti-o pe PM sau la Bodega. Deci respect pentru toata lumea si mai ales pentru cei care isi sacrifica timpul si cunostintele pentru bunul nostru comun :aplauze .

In pozitia respectiva se pun rezistente smd de 0ohmi ( sau cum am pus eu merg si de 0,47 ohmi ) .Pentru R12 si alte comentarii / modificari o sa primesti info in curand .
Link spre comentariu

...2 As dori exact sa descrieti cum se face traful principal pana la cel mai mic amanunt(nu am mai facut niciodata un asemenea traf) si sa descrieti de unde incepe numerotarea pinilor pentru el, la fel ne find marcat pe PCB.Iara am vazut o modificare pe schema referitor la amplasarea lui R12, daca puteti sa indicati exact unde se conecteaza piesa neavand acces la fisierele de layout e destul de dificil sa identific fiecare traseu in parte.Va multumesc si am sa revin cu probleme si detali din constructia sursei....

Poze cu realizarea trafului gasesti aici:viewtopic.php?f=41&t=34816&st=0&sk=t&sd=a&start=600Tibi
Link spre comentariu

Ok la pozele alea cum ai facut trafu sa o luam asa pe rand.1 ai infasurat primarul din = 2x12 spire. sau 12 spire in total?, ambele infasurari in acelasi sens de infasurare ?! ai pus izolatie intre cele 2 straturi de infasurari ?!izolatie intre secundar - primar2 ai infasurat secundarul cate 9 spire in acelasi sens ca si infasurarile la primar ! ambele infasurari(pentru cele 2 ramuri) pe acelasi strat privit ca sectiune a miezului. sau o infasurare intr-un sens si cealalta in celalalt sens ?!3 referitor care sunt pini de pe PCB pentru secundar (pentru fiecare ramura in parte) ca banuiesc ca la primar nu conteaza cum leg infasurarea.Am auzit si alte variante in care primarul vine intre cele 2 secundare. adik Secundar 1x9, Primar 1x22,Secundar 1x9...Acum care varianta e mai buna !!Izolatia folosita la motoarele electrice este buna ? Este precum o hartie cerata dar mult mai groasa si plastifiata.P.S: pe schema la IR apar conectati pini de NC la masa. Tvicol cum ai procedat cu acei pini i-ai conectat la masa sau i-ai lasat in aer ?

Link spre comentariu

Iti lua cu 5 secunde mai mult daca scriai raspunsul.....asa el o sa caute o ora.....superiori va mai credeti......

Daca nu tineai tu neaparat sa te bagi in seama, vedeai ca la un post mai sus a fost indicat link direct catre informatiile cerute; pagina contine inclusiv poze concludente! Ce ar fi trebuit sa repete ca sa fii si tu fericit?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări