George(sb) Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 nu arunc nici un fel de vorba in vant, dar sa pus problema dece nu a apaqrut niciun k6 realizat practic, iar eu am venit cu explicatia, imi cer scuze pentru off topic, pe mine ma intereseaza in continuare un smps, spuneam doar ca schema celor de la t-labs are mai multe avantaje si putere pe masura la costuri mai reduse, nu am absolut nimic cu schema in discutie Link spre comentariu
Guest1 Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 George,am facut public acest proiect in ideea de a facilita accesul celor doritori la o sursa bine proiectata, stabila si un cablaj de calitate.Pe de alta parte, cablajele nu sunt ieftine, mai ales daca se fac in serie mica.Proiectarea unui cablaj bun nu este facila tuturor, dar avem noroc ca andiy face acest lucru din pura pasiune. ;-)La o privire sumara, sursa prezentata de tine este complicata si incalca regulile elementare de securitate. O sursa SMPS nu are voie sa aiba componente intre partea de intrare si cea de iesire. Izolarea intre intrare si iesire trebuie sa fie completa.Daca gresesc, te rog sa ma corectezi.Si nu mai pune atata ura pe Romani pentru un PIC !Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 ...La o privire sumara, sursa prezentata de tine este complicata si incalca regulile elementare de securitate. O sursa SMPS nu are voie sa aiba componente intre partea de intrare si cea de iesire. Izolarea intre intrare si iesire trebuie sa fie completa....TibiEi bine, privirea mea a fost chiar sumara. :-)Partea de full-bridge chopper este complet izolata de iesire.Oricum tot complicata ramane... :-PTibi Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 am facut public acest proiect in ideea de a facilita accesul celor doritori la o sursa bine proiectata, stabila si un cablaj de calitate.Sa inteleg ca ati realizat-o practic daca o laudati ca e stabila , buna , etc ? Daca ati facut-o de ce nu puneti niste rezultate , o poza macar ? Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 ma tenteaza si pe miene sursa asta ! dar (iar) pun intrebarea : trafoul ? cine realizeaza trafoul? tvicol danzup andiyUltimateWPalade Vladschukaruswat cat iokymycu totzi ati mai realizat transformatoare de SMPS-uri ? si cat ati muncit la unul ? nu cred ca cineva are chef sa tot arda la tramz pana reuseste sa obtina un randamnet bun la U si I cerute ! de K6 am auzit de bine dar pana nu experimentezi nu poti sa iti dai cu presupusul numai din schema http://www.a-and-t-labs.com/K6_Sw_Amp/a ... /k6pwr.pdf Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 pana nu gasim pe cineva care sa faca trafu fiecare se descurca..... macar daca as avea totu pregatit (pcb si piesele) as putea sa fac cate un experiment cu trafuri de feritadeci eu tot vreau placa si protectia o fac ca la K6 Link spre comentariu
UltimateW Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 de unde luam sarma de cupru ? marimile care trebuiesc exact la transformator, ca eu sincer nu am deloc acasa sarma Link spre comentariu
George(sb) Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 si eu sunt tot pentru k6 imi inspira mai multa incredere, un mare avantaj pentru aceasta sursa este ca poti foarte simplu sa ii modifici tensiunea de iesire si prin schimbarea finalilor si a transformatorului de iesire se poate obtine un plus de putere, eu vreau sa implementez sursa la amplificatoare de mare putere pentru sonorizari, pt casa prefer transformatoare clasice, sunt mai silentioase si mai sigure Link spre comentariu
Guest1 Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 si eu sunt tot pentru k6 imi inspira mai multa incredere, un mare avantaj pentru aceasta sursa este ca poti foarte simplu sa ii modifici tensiunea de iesire si prin schimbarea finalilor si a transformatorului de iesire se poate obtine un plus de putere, eu vreau sa implementez sursa la amplificatoare de mare putere pentru sonorizari, pt casa prefer transformatoare clasice, sunt mai silentioase si mai sigurePai atunci deschizi un nou thread si propui un grup buy pentru K6. Testezi sursa, proiectezi cablajul pana minimizezi EMI, alegi componentele si ... mai vorbim. Sau poate tu vrei ceva mura-n gura.Nimeni nu este obligat sa faca sursa x sau y.Si sursa prezentata in acest thread poate avea putere mai mare sau mai mica in fuctie de transformator si orice tensiune de iesire.Tibi Link spre comentariu
CATA2003 Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Nu am citit tot ce scrie in acest thread , dar daca va hotarati sa faceti cu traf de impulsuri , adica nu cu comanda cu irxxxxx o sa o construiesc si eu , cablajul de la k6 e mult prea mare , facut cu lipsa de siguranta , traseele de tensiune inalta sunt foarte aproape de cele de joasa , se poate realiza mult mai bine si la dimensiun de 2 ori mai mici , in rest schema de la k6 e perfect functoinala ,dar se poate aduce o imbunatatire cu un buffer pt atacul traf de comanda ...... Link spre comentariu
George(sb) Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 1,3mm sunt diametru sa mm patrati? Link spre comentariu
CATA2003 Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 de unde luam sarma de cupru ? marimile care trebuiesc exact la transformator, ca eu sincer nu am deloc acasa sarma De la un atelier de bobinat transformatoare sau motoare ,iti trebuie circa 3 metri de sarma CuEm 1,3mm pentru primar si cam tot atat CuEm 1,8mm pentru secundar si nu cred sa-ti ceara mai mult de o bere pentru bucatile astea de sarma.Daca vad bine ,ai bobinat neuniform miezul , acesta trbuie sa fie bobinat pe toata lungimea axului central intr-un strat uniform daca nu e posibil sa apara saturatia miezului in punctele in care se suparapun mai multe randuri de spire , o sa ai pierderi mari , iar despre firul din primar de 1.3mm se putea bobina din doua conductoare mai subtiri dar cu aceasi suprafata exterioara a conductorului , iar la secundar nu te sfatuiesc sa folosesti un conductor de 1.8 sau cat ai zis , ci un manunchi de fire subtiri(litze) pt a avea un efect de suprafata mai bun , si nu o sa se incalzeasca asa puternic in sarcina + o sa ai o distributie mai buna a sarmei .....numai bine Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Miezul nu se satureaza acolo unde sunt mai multe spire. Valoarea inductiei in miez este data de integrala in timp a tensiunii aplicate primarului si de numarul de spire. E adevarat ca inductia se distribuie neuniform prin miez, dar asta nu din cauza primarului ci din cauza reluctantei diferite a miezului, iar drumurile prin miez cu reluctanta mica sa vor satura primele. Oricum, in cazul SMPS, nu prea e vorba de saturatie, pentru ca pierderile in miez limiteaza excursia lui B la mult sub valoarea de saturatie.Ce se intampla cand bobinele sunt infasuarte neuniform este ca scade cuplajul dintre primar si secundar si creste inductanta parazita. Acesta este intr-adevar un efect pe care nu il dorim, pt ca energia stocata in ea trebuie disipata de cele mai multe ori intr-un snubber. Link spre comentariu
andiy Postat Decembrie 10, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Daca vad bine ,ai bobinat neuniform miezul , acesta trbuie sa fie bobinat pe toata lungimea axului central intr-un strat uniform daca nu e posibil sa apara saturatia miezului in punctele in care se suparapun mai multe randuri de spire , o sa ai pierderi mari ...Eu am inteles altceva de aici http://www.ami.ac.uk/courses/ami4966_em ... ex.asp#X24Cum o fi bine totusi? Link spre comentariu
CATA2003 Postat Decembrie 10, 2008 Partajează Postat Decembrie 10, 2008 Daca vad bine ,ai bobinat neuniform miezul , acesta trbuie sa fie bobinat pe toata lungimea axului central intr-un strat uniform daca nu e posibil sa apara saturatia miezului in punctele in care se suparapun mai multe randuri de spire , o sa ai pierderi mari ...Eu am inteles altceva de aici http://www.ami.ac.uk/courses/ami4966_em ... ex.asp#X24Cum o fi bine totusi? Pai si in desenele alea cum e , strat uniform , nu primar suprapus in ulele locuri si in altele nu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum