costyy86 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Eu am doua placi de amplificare IPA400, de la Vasile, si vreau sa imi fac acest amplificator, si ma-m gandit ca decat sa cumpar un traf de 1200w, care ajunge lejer peste 300lei, plus cozile de filtrare care trebuie sa fie foarte mari, ajung pe la 400 lei, pe cand, cu acesta sursa dupa calculele mele ajung sub jumatate din pret, Apropo, am vazut pe aic pe undeva ca inca cineva incerca sa foloseasca sursa tot la un IPA400, dar cum ii trebuie 70V, daca imi aduc bine aminte, mai trebuie o spira pe primarul de la traful de ferita? si banui ca si cei 12 condensaor de 1000uF trebuie sa fie de 100V.In rest mai trebuie modificat ceva? Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Eu am doua placi de amplificare IPA400, de la Vasile, si vreau sa imi fac acest amplificator, si ma-m gandit ca decat sa cumpar un traf de 1200w, care ajunge lejer peste 300lei, plus cozile de filtrare care trebuie sa fie foarte mari, ajung pe la 400 lei, pe cand, cu acesta sursa dupa calculele mele ajung sub jumatate din pret, Apropo, am vazut pe aic pe undeva ca inca cineva incerca sa foloseasca sursa tot la un IPA400, dar cum ii trebuie 70V, daca imi aduc bine aminte, mai trebuie o spira pe primarul de la traful de ferita? si banui ca si cei 12 condensaor de 1000uF trebuie sa fie de 100V. In rest mai trebuie modificat ceva? Iti aduci aminte gresit !Nu o spira in primar ci vreo 2 (sau chiar 4) in plus in secundar si adaugarea unui zenner de 18V... 20V in serie ( in plus alaturi de celelalte diode zenner ) . Cei care modificau nr. de spire in primar ===> modificau cu totul traful pentru ca nu aveau probabil miezul ETD recomandat . Nu cred ca sunt atat de stupizi ca sa modifice ceva doar de dragul modificarii ! In cazul in care folosesti miezul ETD49 nu trebuie modificat primarul. Link spre comentariu
costyy86 Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Am acasa multe placi cu diverse piese plantate provenite din diferse aparate vechi, si am si diode zener, dar nu stiu cum sa determin valoare alor, ma poate ajuta cineva?ca sa nu mai cumpar Link spre comentariu
danzup Postat Decembrie 30, 2009 Partajează Postat Decembrie 30, 2009 Am acasa multe placi cu diverse piese plantate provenite din diferse aparate vechi, si am si diode zener, dar nu stiu cum sa determin valoare alor, ma poate ajuta cineva?ca sa nu mai cumparInvata cum functioneaza o dioda zenner si ai sa-ti dai seama cum sa le determini tensiunea zernner nominala dar asta e offtopic : pune intrebarea la incepatori si am sa-ti raspund acolo ! Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 QUASAR SMPS ver.2 la lucru. Noile cablaje. Modulul de comanda montat. Tibi Link spre comentariu
moro Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Frumoase pozele, de laudat faptul ca s-au folosit condensatoare Low ESR ;) Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Semnalul de comanda chopper low-side.Perfect dreptunghiular. Sursa separata, liniara, isi face treaba foarte bine. ;-)Poze detaliu, cu frontul crescator si descrescator.Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Bobinare transformator cu litzwire 120 x 0.1 Pentru dezizolarea litzwire am folosit o pastila de aspirina. Toate infasurarile se fac in acelasi sens. Primar din doua straturi de 12spire. Secundar 2 x 9 spire cu priza mediana. Pentru izolare am folosit carton, dar recomand hartie cerata. Bobinati foarte strans pentru a nu vibra. Dupa fiercare strat puteti adauga un strat de lac. Mai jos poza cu primul strat de 12spire primar. Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Urmeaza un strat izolatie - in cazul meu, carton - hartie cerata.Si se trece la bobinarea secundarului de 2 x 9 spire.Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Peste secundar, din nou izolatie si se trece la bobinarea ultimei sectiuni de 12 spire primar. Atentie ! Toate infasurarile se fac in acelasi sens. Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Modulul de comanda montat pe placa.Tibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 La o incarcare de 200W, tensiunea de iesire scade cu 0,2V.La aceasta putere tranzistoarele chopper MOS-FET lucreaza reci.Repet, la 200W tranzistoarele MOS-FET nu au nevoie de radiator. :-DTibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Zgomot pe iesire fara condensatoarele de filtraj de 10nF si fara sarcina.0.1V / divTibi Link spre comentariu
Guest1 Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 O alta vedere a sursei.Modulul cu stabilizatoarele de tensiune auxiliara nu sunt montateCu patru infasurari litzwire in paralel 120 x 0.1 se poate obtine o sursa de 12V la peste 50 A.Am revin cu poze si detalii pentru sursa de 12V/50A.Tibi Link spre comentariu
moro Postat Ianuarie 7, 2010 Partajează Postat Ianuarie 7, 2010 Am si eu o intrebare, miezurile pentru filtre, ce tip de miezuri sunt? Sunt cumva micrometals cu terminatie -2 ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum