Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

Postări Recomandate

Eu am doua placi de amplificare IPA400, de la Vasile, si vreau sa imi fac acest amplificator, si ma-m gandit ca decat sa cumpar un traf de 1200w, care ajunge lejer peste 300lei, plus cozile de filtrare care trebuie sa fie foarte mari, ajung pe la 400 lei, pe cand, cu acesta sursa dupa calculele mele ajung sub jumatate din pret, Apropo, am vazut pe aic pe undeva ca inca cineva incerca sa foloseasca sursa tot la un IPA400, dar cum ii trebuie 70V, daca imi aduc bine aminte, mai trebuie o spira pe primarul de la traful de ferita? si banui ca si cei 12 condensaor de 1000uF trebuie sa fie de 100V.In rest mai trebuie modificat ceva?

Link spre comentariu

Eu am doua placi de amplificare IPA400, de la Vasile, si vreau sa imi fac acest amplificator, si ma-m gandit ca decat sa cumpar un traf de 1200w, care ajunge lejer peste 300lei, plus cozile de filtrare care trebuie sa fie foarte mari, ajung pe la 400 lei, pe cand, cu acesta sursa dupa calculele mele ajung sub jumatate din pret,

Apropo, am vazut pe aic pe undeva ca inca cineva incerca sa foloseasca sursa tot la un IPA400, dar cum ii trebuie 70V, daca imi aduc bine aminte, mai trebuie o spira pe primarul de la traful de ferita? si banui ca si cei 12 condensaor de 1000uF trebuie sa fie de 100V.

In rest mai trebuie modificat ceva?

Iti aduci aminte gresit !

Nu o spira in primar ci vreo 2 (sau chiar 4) in plus in secundar si adaugarea unui zenner de 18V... 20V in serie ( in plus alaturi de celelalte diode zenner ) .

Cei care modificau nr. de spire in primar ===> modificau cu totul traful pentru ca nu aveau probabil miezul ETD recomandat .

Nu cred ca sunt atat de stupizi ca sa modifice ceva doar de dragul modificarii !

In cazul in care folosesti miezul ETD49 nu trebuie modificat primarul.

Link spre comentariu

Am acasa multe placi cu diverse piese plantate provenite din diferse aparate vechi, si am si diode zener, dar nu stiu cum sa determin valoare alor, ma poate ajuta cineva?ca sa nu mai cumpar

Invata cum functioneaza o dioda zenner si ai sa-ti dai seama cum sa le determini tensiunea zernner nominala dar asta e offtopic : pune intrebarea la incepatori si am sa-ti raspund acolo !
Link spre comentariu

Bobinare transformator cu litzwire 120 x 0.1

Pentru dezizolarea litzwire am folosit o pastila de aspirina.

Toate infasurarile se fac in acelasi sens.

Primar din doua straturi de 12spire.

Secundar 2 x 9 spire cu priza mediana.

Pentru izolare am folosit carton, dar recomand hartie cerata.

Bobinati foarte strans pentru a nu vibra.

Dupa fiercare strat puteti adauga un strat de lac.

Mai jos poza cu primul strat de 12spire primar.

Tibi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări