Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...

Salut.Vreau sa imi fac si eu o astfel de sursa deoarece am cautat un traf de aproximativ 800-1000w si costa prea mult, plus ca trebuie si multi condensatori pentru filtrare si sunt destul de scumpi.si vreu sa stiu daca schema de la pagina 16 este finala si nu mai trebuie modificat nimik la ea, ca sa ma apuc de proeictat cablajul, si cum nu prea am posibilitate sa il fac dublu placat o sa il fac simplu chiar daca iese mai voluminos.Si mai am o nedumerire, in locul celor 12 condensatori d63v nu se pot pune mai putini cu capacitate mai mare pentru a reduce spatiu?Stima si astept si eu un raspuns.

Link spre comentariu

Salut.Vreau sa imi fac si eu o astfel de sursa deoarece am cautat un traf de aproximativ 800-1000w si costa prea mult, plus ca trebuie si multi condensatori pentru filtrare si sunt destul de scumpi.si vreu sa stiu daca schema de la pagina 16 este finala si nu mai trebuie modificat nimik la ea, ca sa ma apuc de proeictat cablajul, si cum nu prea am posibilitate sa il fac dublu placat o sa il fac simplu chiar daca iese mai voluminos.Si mai am o nedumerire, in locul celor 12 condensatori d63v nu se pot pune mai putini cu capacitate mai mare pentru a reduce spatiu?Stima si astept si eu un raspuns.

Schema de la pagina 16 e finala pentru versiunea aceea .Nici o problema , poti pune doar 2 condensatori de 10.000 uF in loc de 12 condensatori .
Link spre comentariu

Mai am o nedumerire, transformatorul incapsulat are 1x18v sau 2x9v? si trebuie neaparat incapsulat? si cam cati w trebuie sa aiva?Sper ca nu va deranjez cu intrebarile mele, :jytuiyu Multumesc.

1x 18V sau 2x9V e tot aia ! pentru ca pui in serie cele 2 infasurari de 9V si gata ai 18V.Puterea trebuie sa fie peste 5W .Cat priveste miezul nu stiu ce parametri are dar poti incerca : foarte important nu trebuie sa aiba intrefier !
Link spre comentariu

Deobicei miezurile in sursele tv merg lejer pana in 40-50khz, dar cum zicea si colegul, daca au intrefier nu`s bune in configuratiile half bridge.De ce nu iti cumperi un miez ETD49 sau 59 care este ceva mai maricel, cu ferita tip 3C90 care iti va merge boboc la 70-80khz, mai ales daca folosesti si litzwire pentru bobinaj ;)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări