andreigradu Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 ici aveti arhivate fisierele de orcad9.1Cred ca o sa le vedeti cu orice versiune aveti, da nu imi cereti sa le convertescCand o sa am un nou cablaj desenat o sa il fac si gerber274 si atunci se va deschide chiar cu orice. Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Aici sunt capturile cu un osciloscop Vellemann, din acela de la conex-electronic 2 canale de 50Mhz, cel care se leaga pe portul paralel.Dupa numele pozelor veti intelege care din cele 2 semnale e de la intrare si care e de la iesire. Link spre comentariu
Guest1 Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 andreigradu,Multumim pentru documentatie si felicitari pentru realizare.Cred ca profesorul tau ti-a spus exact la ce parametrii sa te raportezi cand folosesti o componenta la 60%.Care dintre ei : SOA, Idsmax, Vdsmax, Pdmax ..... ?Componenta trebuie s-o vezi prin prisma aplicatiei si nu parametrilor.In cazul de fata ai nevoie de doua comutatoare care sa aiba o izolatie buna la potential mare, sa prezinte rezistenta de contact cat mai mica, pentru ca toata puterea sa fie disipata pe transformator si sa fie rapide.Prin urmare Rdson mic, Vdss mare si Idss cat mai mic.Cand comutatorul e ON puterea maxima disipata va fi Rdson x Ids?Cand comutatorul e OFF puterea maxima va fi Vds x IdssDaca calculezi, ai sa vezi ca IRFP460 este folosit sub 10% din SOA in regimul maxim de lucru al sursei.Asta nu inseamna ca aceste device nu este capabil de curenti Ids de pana la 80A, atata timp cat Vds este suficient de mic astfel incat sa nu iesim din SOA. ;-)Tibi Link spre comentariu
EmyRulz Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Vad ca nimeni nu a zis pana acum nimic despre regimul tranzitoriu al comutarii. Chiar daca este scurt, atunci se disipa cel mai mult pentru ca tranzistorul traverseaza zona sa liniara, si trebuie avut grija ca disipatia instantanee maxima sa nu depaseasca pe cea repetitiva maxima data in catalog. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Vad ca nimeni nu a zis pana acum nimic despre regimul tranzitoriu al comutarii. Chiar daca este scurt, atunci se disipa cel mai mult pentru ca tranzistorul traverseaza zona sa liniara, si trebuie avut grija ca disipatia instantanee maxima sa nu depaseasca pe cea repetitiva maxima data in catalog.pai exact din motivul se strica sursele (in special conertoarele si invertoarele chinezesti) pentru ca nu iau in calcul si acest parametru, sau folosesc parametrii maximi de catalog care de cele mai multe ori nu se potrivesc si cu parametrii reali ! Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Eu zic ca aici in cazul de fata IRFP460: 1. Tensiunea D-S este cunoscuta 500V maxim, ramane doar sa limitam spike-urile din timpul comutarii, care sunt destul de mari. 2. Rds-on nu se ia cel de 0.27ohm, la cald, sunt cateva tutoriale pe pagina producatorului care spun ca se dubleaza, luati si cititi pe www.irf.com 3.de exemplu: La o sursa de 300-500W, daca avem 2 tranzistoare si se disipa cate 20w, mai disipam si pe snubbere, filtre, diode, transformator, si dupa cum --gandesc unii-- ajungem la 70-90w pierderi. PAI CE E ASTA SOBA???? 4.Credeti ce vreti, eu unul zic ca radiatorul il pui mare pe prototip, recalculezi si trebuie sa nu disipe mai mult de 10W un tranzistor. 5.Stiti banuiesc ca daca puneti 2 tranzistori MOS in paralel se reduce disiparea pe fiecare de 4 ori?? 6.DACA POTI SA AI UN RANDAMENT DE PESTE 90% MERITA. Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Va mai retin atentia cu ceva pe scurt.1. in prima poza, Id la 100grade e 13A, mai departe ganditi voi de ce???2. in poza 2 parametri diodei---????---SPUN CA MAI TREBUIE SA ADAUGATI SI DISIPAREA DE CALDURA A DIODEI IN TIMPUL COMUTATIEI......SUNT 2 PRIETENI IN ACEEASI CAPSULA, DAR TRAIESC SEPARAT.3. in poza 3 se spune ceva despre frecventa si factor de umplere, si se fac diverse trimiteri din tabelele de parametri.4. in poza 4 gasiti explicarea acelor trimiteri din tabele.Analizati PDF-ul si o sa vedeti ca tranzistorul nu lucreaza rece, adica la 25grade, capsula are o temperatura mult mai mare in functionare fata de cea a radiatorului. Vedeti ca se poate calcula in functie de radiator si tipul de montare pe radiator:cu vaselina, cu mica si vaselina, cu cauciuc.Astept raspunsuri si sper sa colaboram cu totii sa facem un modul fiabil macar 10 ani.Mie imi plac convertoarele si doar cu asa ceva ma ocup, e drept ca serviciul din Bucuresti imi ocupa de 1 an cea mai mare parte din timp, dar sper ca de acum sa ma reapuc serios de treaba. Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 5, 2008 Partajează Postat Decembrie 5, 2008 Pentru cateva scheme de convertoare puteti sa va uitati la http://www.emil.matei.ro Este o pagina foarte interesanta, eu am cules cateva idei f. f. bune din schemele de convertoare de acolo. Si cand aveti ocazia prindeti tot ce puteti de la un electronist trecut prin viata chiar si din articole de pe internet, cum este domnul Emil Matei. Link spre comentariu
Vizitator iokymy Postat Decembrie 6, 2008 Partajează Postat Decembrie 6, 2008 ma intereseaza si pe mine un cablajcat costa? Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 7, 2008 Partajează Postat Decembrie 7, 2008 Eu nu am inca cablaje pentru acest convertor, daca descarci de aici de pe forum fisierele MAX, de ORCAD poti sa modifici cum crezi tu schema.Pentru detalii cum sa ti le realizezi singur cred ca gasesti pe aici pe forum cate ceva, in caz contrar, spune si vei fii ajutat. Link spre comentariu
George(sb) Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 si pe mine ma frige buza de vre-o 2 ani sa imi trag o sursa in comutatie, dar ce-a pentru k6 mi se pare mult mai ok, are si randamentul mai mare, si cost de fabricatie mai scazut, pe langa toatea astea are si protectie Link spre comentariu
schukaru Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 avansam cu sursa sau traba sta pe loc pana la urma se mai face ceva? cine va merge le fabrica pt pcb-urisi apropo nu am vazut pe numeni care sa spuna ca a fecut un k6 si ii merge Link spre comentariu
UltimateW Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 avansam cu sursa sau traba sta pe loc pana la urma se mai face ceva? cine va merge le fabrica pt pcb-urisi apropo nu am vazut pe numeni care sa spuna ca a fecut un k6 si ii merge care e schema la k6? pe gogu nam gasit nimic Link spre comentariu
George(sb) Postat Decembrie 9, 2008 Partajează Postat Decembrie 9, 2008 http://www.a-and-t-labs.com/K6_Sw_Amp/a ... /k6pwr.pdf.....si apropo nu am vazut pe numeni care sa spuna ca a fecut un k6 si ii merge Ce te mira? am cerut ajutorul pentru scrierea unui amarat de atmel viewtopic.php?f=37&t=35107 si nimeni nu sa sinchisit sa imi raspunda, asa e la noi facem totul la comun dupa care folosim rezultatele in scop personal, de aceea lucrurile stau cum stau in romania si nu sunt ca si dincolo, pe diyaudio, pe speaker plans si multe alte forumuri se discuta in liniste, si vin romanii si se ciarta si isi baga strambe unu altuia Link spre comentariu
andiy Postat Decembrie 9, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 9, 2008 Pana acum, s-au inscris pentru placa urmatorii: tvicol - 5 danzup - 2 eu - 3 UltimateW - 1 Palade Vlad - 2 schukaru - 3 swat cat - 1 iokymy - 1 ------------------------ total 18 buc. Lista ramane deschisa, inclusiv pentru componente. asa e la noi facem totul la comun dupa care folosim rezultatele in scop personal...Initial ai spus ca vrei sa faci un smps, dar nu asta ci alt proiect, iar acum vii si arunci cu vorbe in vant. Pana la urma, te intereseaza ceva concret din topicul asta? Nimic nu se face batand din palme. Cred ca eu si altii intersati ne-am exprimat destul de clar: este un proiect in curs de realizare si orice sugestie pertinenta e binevenita. Pana facem si niste teste vedem daca exista vreun interes pentru placi si altele. WTF. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum