Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

andiy

Postări Recomandate

• Administratori

Si eu zic ca te dai mare, cand o sa vad o sursa facuta de tine mai, mai ca te voi crede ca ai ceva experienta, pana atunci nu te cred deloc

Link spre comentariu

"Vad ca am onoare sa vorbesc cu oameni bine pregatiti , numai ca nu cred ca tu esti printre ei ..."Crezi ce vrei, e dreptul tau. Si te rog nu ne mai deranja. Citeste, intelege, pune proiectele mici la capitolul incepatori, dupa care daca functioneaza poti sa avansezi. Dupa ce ai facut practic macar o sursa reglabila cu 317 (cea mai simpla sursa liniara) hai sa mai discutam. Urmeaza sa faci cu LM2576-adj cea mai simpla sursa reglabila in comutatie. Doar dupa aia urmeaza sa intelegi care sunt problemele reale din practica. Dupa ce le-ai experimentat pe astea, poti sa te gindesti mai departe. Pentru fraza care am pus-o in ghilimele la inceput, te consider un MARE IDIOT.MisaCu S de la idiot.Nu are rost sa te certi cu mine. Ai numai de pierdut. Tu habar nu ai de tehnica. Ai putea invata...

Link spre comentariu

Si eu zic ca te dai mare, cand o sa vad o sursa facuta de tine mai, mai ca te voi crede ca ai ceva experienta, pana atunci nu te cred deloc

O sa fie .... am zis si o sa fac ...............cat despre parerea altora ......
Link spre comentariu
  • Administratori

despre parerea mea poate sa te doara in fund dar din cate am citit pe aici nu ai aratat ca ai fi capabil sa o faci.

Link spre comentariu

Ia citeste mai sus (sper ca sti) Cata!

Am zis si mai zic ...... nici acolo nu ma doare ...e grav sa te doara acolo .....misa , esti carcotas, iar leagt de intrebarea ta de mai sus daca chiar merge sursa , ce ti se pare asa mare lucru sa mearga , sa vezi adevarate panze de paianja cu surse dinastea facute in aer liber si merg ,fara cablaj , nu e greu sa faci o sursa sa meraga , e greu sa o faci eficienta si sa o proiectezi astfel incat sa aiba viata lunga , credema sursele in comutatie pot fi mult mai eficiente decat un banal traf cu tole , pierderea pe traf in smps e foarte mica la 1 kw 10-20w e mult traful se incalzeste la greu ca e micut si nu are pe unde sa disipe atata caldura , un traf banal de 1kw poate sa disipe si 80w in caldura si mai mult cu racire fortata ....alti scot dintr-un etd49 2 kw , cu eficienta de 85%-90%-95% poate si mai mult....
Link spre comentariu

Ia citeste mai sus (sper ca sti) Cata!

Am zis si mai zic ...... nici acolo nu ma doare ...e grav sa te doara acolo .....misa , esti carcotas, iar leagt de intrebarea ta de mai sus daca chiar merge sursa , ce ti se pare asa mare lucru sa mearga , sa vezi adevarate panze de paianja cu surse dinastea facute in aer liber si merg ,fara cablaj , nu e greu sa faci o sursa sa meraga , e greu sa o faci eficienta si sa o proiectezi astfel incat sa aiba viata lunga , credema sursele in comutatie pot fi mult mai eficiente decat un banal traf cu tole , pierderea pe traf in smps e foarte mica la 1 kw 10-20w e mult traful se incalzeste la greu ca e micut si nu are pe unde sa disipe atata caldura , un traf banal de 1kw poate sa disipe si 80w in caldura si mai mult cu racire fortata ....alti scot dintr-un etd49 2 kw , cu eficienta de 85%-90%-95% poate si mai mult....
Nu-s circotas. Da. E ok ce zici tu. Nu te mai da mare si atit. Las-o mai moale ca inca nu prea te pricepi. INCA nu sti sa calculezi randamente. Mai inveti.Vezi ca pentru electronica, iti recomand (nu e o gluma) chiar sa faci montajele cu LM317 si 2576Cu tine nu mai discut numai dupa ce merg cele doua surse de tensiune facute de tine cu cele doua integrate. Vezi ca te intreb.., Pe sarite. hai Salut si spor la lucru. Aici sunt discutii practice NU?
Link spre comentariu

Am zis si mai zic ...... nici acolo nu ma doare ...e grav sa te doara acolo .....misa , esti carcotas, iar leagt de intrebarea ta de mai sus daca chiar merge sursa , ce ti se pare asa mare lucru sa mearga , sa vezi adevarate panze de paianja cu surse dinastea facute in aer liber si merg ,fara cablaj , nu e greu sa faci o sursa sa meraga , e greu sa o faci eficienta si sa o proiectezi astfel incat sa aiba viata lunga , credema sursele in comutatie pot fi mult mai eficiente decat un banal traf cu tole , pierderea pe traf in smps e foarte mica la 1 kw 10-20w e mult traful se incalzeste la greu ca e micut si nu are pe unde sa disipe atata caldura , un traf banal de 1kw poate sa disipe si 80w in caldura si mai mult cu racire fortata ....

alti scot dintr-un etd49 2 kw , cu eficienta de 85%-90%-95% poate si mai mult....

Nu-s circotas. Da. E ok ce zici tu. Nu te mai da mare si atit. Las-o mai moale ca inca nu prea te pricepi. INCA nu sti sa calculezi randamente. Mai inveti.

Vezi ca pentru electronica, iti recomand (nu e o gluma) chiar sa faci montajele cu LM317 si 2576

Cu tine nu mai discut numai dupa ce merg cele doua surse de tensiune facute de tine cu cele doua integrate. Vezi ca te intreb.., Pe sarite. hai Salut si spor la lucru. Aici sunt discutii practice NU?

bai frate , la tine de la prostie la nesimtire e cale scurta ..... lasa-ma pe mine cu regulatoarele alea , apuca-te tu de ele , poate tu ai nevoie de mai multa practica cu ele , daca tot faci pe mistocanu , din cat am citit pe forum in posturile tale sunt numai vorbe si abureli , i-ati o viata omule , hai ca deja o iau personal ,sunt curios daca ne intalnim candva ,cat de smecher mai esti ....ca la vorbe vad ca te ti tare ..... daca tot vrei sa intrebi , intreaba-te pe tine daca sti sa faci asa ceva daca ajungi sa sti sa le proiectezi la nivel de tranzistor , atunci mai vorbim , pana atunci pa......

Link spre comentariu

Ar putea sa-ti fie putin rusine de ce zici despre mine: viewtopic.php?f=13&t=36515&st=0&sk=t&sd=a&start=15Numai atit pun, as putea sa pun mult mai mult. Salutari Cata. Poate mai discutam.Daca e vorba de intilnire, te invit la mine in atelier. Adica aici: viewtopic.php?f=197&t=35765&start=0 In atelierul meu nu poti face pe desteptu' ca am un topor mare pus in cui, la indemina.( daca trebe, pun poza cu toporu' )Esti invitat la o bere. (Sau daca te tin curelele la o tuica) Esti invitat in mod special, rar invit pe cineva.Daca doresti sa vi, te rog sa ma anunti.Trec cu vederea faptul ca mi-ai vorbit urit.

Link spre comentariu

Daca vrei sa sti mai multe detalii,vom asculta muzica la ampliful asta : download/file.php?id=19350&mode=view facut de mine, prostul. Si vom putea face comparatie cu alt amplif: download/file.php?id=21278&mode=view , tot de mine facut. Si cu inca unu' de 900W cu care nu am facut poze pe acest forum.Hai si tu cu o scula, un montaj facut de tine.... Ca vad ca esti foarte bun.Problema ta e ca te-ai luat de cine nu trebuia.... dar invitatia ramine... Da' si toporu'.Poate te intrebi si la ce difuzoare vei asculta. Surpriza."bai frate , la tine de la prostie la nesimtire e cale scurta ....." Chestia asta nu ma caracterizeaza si mi se pare ca ai spus-o fara tine. Astept scuze.Si daca mi-ai recomandat sa-mi iau o viata, te anunt ca o am. Am 2 copii, iata o poza de la Tirgul din Nrgreni 2008 download/file.php?id=17819&mode=viewSi incep sa ma enervezSi mai dute in p...a m..i!Mihai cu M de la Sarpe

Link spre comentariu

"din cat am citit pe forum in posturile tale sunt numai vorbe si abureli"Nici sa citesti nu stii...Ce altceva ai mai citit in afara de ce scrie pe monitor?NIMIC, sunt convins! Dar MACAR ce scrie pe monitor citeste. Deja incepi doar sa-ti imaginezi c-ai citit dar de fapt... NU ai citit nici de pe monitor, ca daca citeai, nu scriai ce ai scris in postul precedent.Esti un exemplu viu al invatacelului modern care nu stie nimic dar e educat sa para ca stie totul. Acum, ca te-ai luat de mine, hai sa tragem linie si sa ne gindim: CE sti sa faci/proiectezi/realizezi? Iti spun eu: NIMICRemediul e sa pui mina pe carte si eventual sa realizezi experimentele practice ce ti le-am propus eu mai sus. Pun pariu pe o lada de bere ca nu esti in stare sa faci bobina pe tor de ferita cu vreo 150 de spire care trebuie la montajul de sursa cu LM 2576. Dupa vreo 30 de spire arunci totul de-o parte, si zici "da' ce-s io, masina de bobinat?".Pur si simplu, nu pot sa-mi imaginez (prostu' de mine) cum tineri ca tine au curajul si tupeul nesimtit de-a comenta pe un forum despre niste lucruri pe care nu ca nu le-au facut, dar nici nu stiu ca se pot face! As mai vrea sa zic ceva de dracu si futui da' nu-i voie pe forum.

Link spre comentariu

-----------------------------------------------------------------------------------------------------Am tras o linie. PACE. Daca vreti sa va imprieteniti si sa aveti discutii de gen, va rog sa aveti in vedere ca aici subiectul e altul.Va rog, fiti rezonabili. Multumesc

Link spre comentariu

Gata cu cearta .....

In primul rand la transportul energiei electrice in linii de inalta tensiune se folosesc cabluri de ALUMINIU cu miez de OTEL.

Mai ales la cele de pe care le vedeti pe campuri pe stalpii aia inalti.....

Cam cat ar cantari un cablu de 100-200-300-400m sau cat e intre stalpii aia daca ar fi din CUPRU si ar transporta 110KV, 220KV, 400KV ( http://forum.softpedia.com/lofiversion/ ... 78-75.html sa nu ziceti k nu exista asa ceva) ....????? (cei care ati facut fac. de electrotehnica, energetica ... ar trebui sa stiti lucrurile astea, la electronica nu se face asa ceva, poate daca ati facut careva liceul energetic ati invatat asa ceva)

http://www.iproeb.ro/produse?id=114#Con ... 0neizolate

Sigur efectul pelicular se manifesta aici f f puternic, in concordanta cu frecv de 50hz si materialul din care sunt facute cablurile (Aluminiu).

Renenind la discutia in cauza, da este corect, 0,20-0,25 la 100khz. Luati in calcul si izolatia de 0,05 si o adaugati la diamentru. Ar fi mai bine sa se mearga sub aceasta limita cu un 40%. In regim de amator e un inceput cu cordon de prelungitor ignifugat, decat sa pui un conductor de cu-em 1,5-2mm diametru.

Link spre comentariu

Intrebare: Chiar merge sursa voastra? Face fata la un amplificator gen Quasar? Nu e nici o suparare daca zici NU.Eu facind si refacind calculele am ajuns la o suprafata de ferita cam de 4 ori mai mare...

Merge chiar foarte bine. :-)Comparativ cu coldamp SPS80 este net superioara.Poti sa detaliezi ce anume ai luat in considerare in calculele tale ?Tibi
Link spre comentariu

Am o remarca interesanta de facut !!!!!MISA - este un inginer de 42-44 ani - care se cearta cu un grup de studenti, care au sansa sa-l "faca" la domeniul convertoare daca studiaza mai mult si nu mai freaca menta pe net.DANZUP - in jur de 40 ani - intre anii 1980-1996 facea diverse montaje.VICOL - cam tot aceeasi varsta.ANDIY - nu stiu cat, dar tot pe acolo banuiesc. (sunt cam din aceeasi generatie)INTREBAREA CENTRALA ESTE !!! DE CE NISTE OAMENI MATURI SI CU CAPUL PE UMERI SE CEARTA AIUREA CU STUDENTII SI PUSTII PE FORUMURI IN LOC SA-I INVETE CEVA.Cat despre amplificatorul QUAD ... cunosc oameni care au vreo 50-60ani care il faceau in studentie pentru colegii lor si diverse formatii rock ale vremii. ASA k .....Nu stiu cati dintre cei care scriem aici pe forum stim sa calculam-proiectam un amplificator cap-coada, sa-l testam si sa zicem ce a iesit. Nu mai zic k nu are mai nimeni analizor de spectru si alte scule......CONVERTORUL FUNCTIONEAZA F BINE. Problema este randamentul, fiabilitatea si cel mai important sa nu-ti bagi mainile in zona de comanda in timp ce functioneaza k sare in sus (asa l-a ars pe al meu un prieten, "sa vada el ce sunt alea...."), sa nu faceti scurt pe iesire daca nu aveti protectie montata....Ramane si priceperea voastra sa-l asamblati si sa faceti transformatorul, ala face diferenta intre montaje.Pentru mai multa siguranta si fiabilitate puteti lua in seama recomandarile mele de mai sus cu privire la protejarea lui IR2110, sau treceti la VARIANTA SFANTA - TRAFU DE IMPULSURI.Sper k si cei care se cearta aiurea si nu au postat nimic cu privire la convertorul asta sa taca sau sa faca ceva concret...Spor la ars piese !!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări