Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

andiy

Postări Recomandate

sincer mi sa parut si mie ca se ascund ceva detalii tehnice, ...

Cu observatia ca schema de la prima pagina a sufierit mai multe modificari, nu se ascund alte detalii tehnice.Schema finala a fost postata de andiy.Tibi
Link spre comentariu
  • Administratori

poponarul de genere a fost banat,, daca o mai freaca pe aici am sa-l dau iar afara pana se satura. Probabil e un retardat care nu poate sa se afirme cu nimic dar are pliscul mare si plin de rah

Link spre comentariu

am recitit subiectul de la cap la coada si nu mai gasesc cum trebuie bobinat transformatorul, tot ce am gasit este ca trebuie bobinat cu sarma cuem de 1,3 mm in primar

Totodata as ruga moderatorul sa spliteze posturile pentru a ramane doar informatia esentiala, deja sa ajuns la un carnat lung in care greu mai gasesti ceva

viewtopic.php?f=41&t=34816&p=312966#p312966

Scris: Mie Ian 14, 2009 7:13 pm nici in ziua de astazi nu sa raspuns public la intrebarea mea

nu tin partea nimanui, mi-am exprimat un punct de vedere personal in calitate de USER al forumului, nu e nimeni obligat sa imi raspunda, dar thead-ul a fost deschis sub indemnul: "hai sa facem impreuna o sursa" si nu "hai sa cumparati o sursa ne asamblata", atunci as fi nteles exact care este motivul declarat pentru care nu se ofera public detalii tehnice, nu ma leg de nimeni personal, au fost mai multi care pretind ca au realizat acest proiect si au spus ca le functioneaza, putea sa raspunda oricine, intre timp am cam renuntat la proiect pentru ca mi-am cumparat un amplificator produs industrial, si nu mai prea am nevoie

Link spre comentariu

poponarul de genere a fost banat,, daca o mai freaca pe aici am sa-l dau iar afara pana se satura. Probabil e un retardat care nu poate sa se afirme cu nimic dar are pliscul mare si plin de rah

Pai daca tot l-ai sters puteai sa stergi si prostiile pe care le-a scris si eu le-am citat :rade:
Link spre comentariu

am recitit subiectul de la cap la coada si nu mai gasesc cum trebuie bobinat transformatorul, tot ce am gasit este ca trebuie bobinat cu sarma cuem de 1,3 mm in primar

Totodata as ruga moderatorul sa spliteze posturile pentru a ramane doar informatia esentiala, deja sa ajuns la un carnat lung in care greu mai gasesti ceva

viewtopic.php?f=41&t=34816&p=312966#p312966

Scris: Mie Ian 14, 2009 7:13 pm nici in ziua de astazi nu sa raspuns public la intrebarea mea

nu tin partea nimanui, mi-am exprimat un punct de vedere personal in calitate de USER al forumului, nu e nimeni obligat sa imi raspunda, dar thead-ul a fost deschis sub indemnul: "hai sa facem impreuna o sursa" si nu "hai sa cumparati o sursa ne asamblata", atunci as fi nteles exact care este motivul declarat pentru care nu se ofera public detalii tehnice, nu ma leg de nimeni personal, au fost mai multi care pretind ca au realizat acest proiect si au spus ca le functioneaza, putea sa raspunda oricine, intre timp am cam renuntat la proiect pentru ca mi-am cumparat un amplificator produs industrial, si nu mai prea am nevoie

Daca nu mai ai nevoie, nu vad de ce mai insisti. Iar daca aveai nevoie, ai fi citit cu atentie acest thread. Raspunsul se afla in primul post.

Dupa cum se vede si in primul post al lui andiy, din schema originala, transformatorul are in primar 24 spire 1,34mm (minim 1,2mm - maxim 1,5mm) , iar in secundar 2 sectiuni de 9 spire de 1,76mm (minim 1,5mm - maxim 2mm) . Bobinarea se face in acelasi sens pentru amandoua sectiunile. Intre primar si secundar trebuie izolatie foarte buna. Eu am folosit carton cu ulei.

De preferat este ca atat primarul, cat si secundarul, sa fie facute din sarma multifilara. Lucrez la o asemenea sursa si am sa revin cu detalii.

Tibi

Link spre comentariu

As vrea sa clarific cateva aspecte :

1. va asigur ca nici unul din noi nu am ascuns nici o documentatie

2. va asigur ca Vasile nu are nici o treaba cu sursa si nici nu e parte din proiectul asta

3. group buy pentru sursa nu se va mai repeta niciodata ( daca nu intelegeti va desenez ! OK ? ) facut de noi

4. mai multe info decat schema de pe prima pagina in threadul asta mie nu mi-a trebuit mie pentru a face cele 2 surse functionale

5. ne cerem scuze daca la cablajul ultim au aparut ceva scapari

Mai mult ce vreti ?

Link spre comentariu

Eu as vrea ceva, anume sa va linistiti si sa nu va mai stresati aiurea din nimicuri sau din cauza diverselor specimene care mai intra pe forum din cand in cand.

Tin sa va reamintesc tuturor ca aceasta sursa ne este pusa la dispozitie doar multumita celor 3 dezvoltatori ai acestui proiect. Ce este atat de greu sa intelegeti ca dezvoltarea ei s-a facut in part time iar cablajul a fost re-re-re-re-re-proiectat de nenumarate ori, iar inevitabil in urma acestui fapt apar erori (si eu lucrez in proiectare -nu electronica- si stiu cum este)? Credeti ca pe ei nu ii seaca ideea ca au depus atata efort ca placile sa iasa perfect si cu toate astea au aparut erori?

Daca aveti neclaritati si nu gasiti raspunsul in topic, ati intrebat in topic iar lumea nu v-a raspuns, puteti folosi mp-ul unuia dintre dezvoltatorii proiectului iar acestia in limita timpului va vor raspunde.

Pe cei ce freaca ?iparu' acasa (a se intelege fara un scarbici full-time) apoi intra si fac galagie pe forum ca nu le functioneaza sursa si ca nu va functiona niciodata, iar ei cred ca au un program foarte incarcat ii rog sa taca dreq din gura si sa fie recunoscatori si mai ales intelegatori ca cei ce dezvolta acest proiect au mult mai putin timp liber decat ei: 8-9 ore scarbiciu fara over-time, o ora si ceva dus, o ora si ceva intors, "ritualul" de dimineata, haleala de seara...depasesc lejer 14 ore. In cele 10 ore ramase, acestia trebuie sa inghesuie pe langa dezvoltarea proiectului si cumparaturi, treburi casnice (da, chestii d-alea pe care le fac parintii in locul vostru), timp petrecut cu familia si nu in ultimul rand somn.

Ne calmam si lasam lumea sa lucreze?

Link spre comentariu

...Am mai progresat un pic Posted Image .A ramas de facut transformatorul si corectiile semnalate de colegi , sa aveti spor la montat si testat.Numai bine Alex mm, :da

Am si eu o intrebare spark gapul ala ce rol are? la 400v se inchide? :nas:

Link spre comentariu

Care eclator ca nu vad nici unul, dar daca cumva e si eu nu-l vad, trebuie sa sti urmatoarele:N-are nici un rol aici da'i Trandy sa-l pui. Orice proiectare " seroioasa" trebuie sa contina asa ceva.... Daca nu are asa ceva, nu e bun proiectul. Sper ca intelegi ce vreau sa zic. E ca patrunjelu'n'supa nici nu strica, nici n'ajuta. Da' trebuie sa fie acolo. Nu mai intreba si tu...Intreaba numai atunci cind o sa ai descarcarcari p'acolo.Daca proiectam eu cablajul, mai puneam citeva eclatoare, asa numai de frumusete, proiectate din cablaj. (nu e o gluma) Oricum nu protejaza la nimic dar sunt frumoase si dau bine si nu costa nimic in plus.

Link spre comentariu

Care eclator ca nu vad nici unul, dar daca cumva e si eu nu-l vad, trebuie sa sti urmatoarele:N-are nici un rol aici da'i Trandy sa-l pui. Orice proiectare " seroioasa" trebuie sa contina asa ceva.... Daca nu are asa ceva, nu e bun proiectul. Sper ca intelegi ce vreau sa zic. E ca patrunjelu'n'supa nici nu strica, nici n'ajuta. Da' trebuie sa fie acolo. Nu mai intreba si tu...Intreaba numai atunci cind o sa ai descarcarcari p'acolo.Daca proiectam eu cablajul, mai puneam citeva eclatoare, asa numai de frumusete, proiectate din cablaj. (nu e o gluma) Oricum nu protejaza la nimic dar sunt frumoase si dau bine si nu costa nimic in plus.

e chiar in fata punti de redresare , chestia aia rotunda si din ceramica .....mai sti ca poate salveaza ceva la o supratensiune ...poate ca sursa e in stand-by si de la 320 la 400v sunt numai 80v , nu e grav pt cateva secunde dar poate salva .....am asa ceva la balastul hid :))...oricum frumos lucrat
Link spre comentariu

Da. Frumos lucrat. Doamne da sa mearga asa cum zic ei. Eu as fi foarte bucuros sa aflu ca se comporta mai bine ca o sursa in comutatie pe care o poti cumpara de la TME de exemplu (made in Taiwan) Bine, OK , 2 surse ca la TME nu gasesti sursa dubla.(2 surse de 48V, reglabile din interior pina pe la 51V)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări