Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

andiy

Postări Recomandate

Andreigradu, sa sti ca nu e chiar asa mare problema cu smd-urile. Daca te obisnuiesti, au sa iti placa mai mult decit componentele through-hole. (fara urma de gluma) De asemenea, cipurile smd pot fi schimbate fara mari probleme fara a afecta cablajul sau aspectul, bineinteles, daca te obisnuiesti putin cu tehnologia. Primele inlocuiri de cipuri smd pot fi niste esecuri totale. Combinind tehnologia through-hole cu cea smd, pe un cablaj dublu strat cu gauri metalizate poti sa obtii niste cablaje echipate manual impresionante. Impresionante atit ca densitate si aspect cit si ca si calitate.Si in plus, nu cablajele de test le facem smd, ci produsele finale. Daca pe produsul final se arde aceeasi componenta de 3 ori inseamna ca nu e final si trebuie reproiectat. (se mai intimpla, nu e nici o rusine)

Link spre comentariu

...

iesire IR2110 (pin 1).. din pacate cred ca a decedat jumatate pt ca numai pe pinul asta misca, pe 8 este mort in baie :(

Posted Image

Te asigur ca nu e defect. :)

Multumim pentru observatii.

Tibi

Link spre comentariu

Mai scobesc Tibi :da .. nu prea am facut ceva in viata mea care sa nu functioneze. Cel putin aseara (12,30-1 noaptea) nu dorea sa miste.@andreigradu Placa nu arata chiar asa de rau pozele sunt de vina.

Link spre comentariu

Sere,Pe pinul 8 - high side gate driver output, o sa ai semnal in momentul in care o sa ai punctul de masa flotant realizat la pinul 6.Mai exact in momentul in care vei conecta IR-ul la mos-uri.Tibi

Link spre comentariu

Print screen dupa factura proforma.Stiu ca nu este bine sa te justifici, dar bunavointa aratata de cei care au cumparat cablaje, merita sa ma plec in fata lor.De asemenea, pot pune la dispozitie original pentru cei care au cumparat cablaje pentru acest proiect.Sper ca prin asta, sa aduc macar o umbra de roseata pe obrazul mojicilor, care vad in oricine un profitor.Oricum, astept cablajele minune la 2euro bucata.Tibi

Link spre comentariu

Am inlocuit mosurile ... cu unele de prin niste surse de calc, alimentat cu 50V~ partea de Hv. Pinul 8 a inceput sa miste, numai ca forma de unda in poarta este f distorsionata. Tranzistorul dintre V+ si float se cam incinge ceea ce nu este ok.

Link spre comentariu

Se poate sa nu masori corect!!Adica sa nu ai un osciloscop cu canale izolate, ceea ce duce la scurtcircuitarea punctului de masa virtual. Sau are aparatul scapari. Eventual faci rost de un traf de izolare 1:1 si il pui pe alimentare, fara sa mai folosesti firul de impamantare, doar faza si nulul din stecher.Pune o rezistenta de 10k in serie cu clestele de masa al sondei si cu varful sondei direct pe grila, apare un mare dar???? se poate sa influentezi capacitatea grilei, in cazul asta te duci direct pe iesirea lui IR. Ai puse diode zener intre grila si sursa?? 2 diode de 18V cu anozii legati intre ei.Incearca sa inseriezi o bara de ferita cu grila tranzistorului, se foloseste pentru a reduce ringingul, arata ca o rezistenta, doar k e un tub de ferita prin care trece o sarma. In anumite aparate il gasesti pus pe terminalul tranzistorului si pe diodele din secundar.Incearca totusi sa pui acele rezistente de limitare de cate 10R, ti-am pus cateva materiale mai sus, iti mai dau cateva sa vezi cum se fac driverele pt. MOS si IGBTP.S. Legat de lucrul cu SMD-uri, cati dintre voi au aparat de lipit cu jet de aer cald si pompa de vacuum pentru ridicarea pieselor, sa nu mai zic de capete adaptoare pentru dezlipit integrate........cu scule se face treaba, dar doar statia e 400-450RON pe la magazinele de pe Maica Domnului, fara pompa de vacuum si accesorii.....Iar legat de vanzari si alte discutii pe tema, nu ma deranjaza sa vinda cineva ceva si nici pretul, ceea ce ma deranjaza este sa culeaga informatii, explicatii, pareri, sa le adune, sa testeze, sa faca o chestie si sa o vanda in acelasi loc fara sa-i faca o documentatie corespunzatoare. Asta o vad ca o lipsa de respect fata de cei care au contribuit mai mult sau mai putin la reusita proiectului.

Link spre comentariu

Vreua sa intreb si eu ceva ! :daPuteti sa ma ajutati cu pdf-uri pt urmatoarele trafuri ?sau macar demumirea lor ?Pot sa le folosesc la sursa din schema de pe pagina 1 ? Care este puterea maxima pe care pot sa o scot din jucarelele mele ?

Link spre comentariu

Nu pot edita :( ...Va rog mult spuneti-mi si mie ce e cu ceaste miezuri ! macar denumirea lor....sau frecventele de lucru...

Dupa masuratori miezul E+E aste un ETD40 si deci cred ca pdf-ul corespunzator te va lamuri (la o estimare grosiera nu cred ca poti scoate mai mult de 500W putere utila in secundar cu miezul asta la circa 100Khz ) .Inelul de ferita din poza e un inel normal pentru filtraje , sau mai poate fi folosit ca tor pentru transformator de impulsuri (de exemplu..).
Link spre comentariu

Inelul de ferita din poza e un inel normal pentru filtraje , sau mai poate fi folosit ca tor pentru transformator de impulsuri (de exemplu..).

Intervin , pt traf de impulsuri nu te sfatuiesc sa il folosesti , acolo e nevoie de un tor la care ii cunosti foarte bine parametri .....e posibil ca sub acea izolatie sa fie o plabanda de otel , sau cum se gasesc in sursele atx un inel din fier.... totusi cred ca culoare ar zice ca e de ferita ...sau poate nu .
Link spre comentariu

Salut.Am pus si eu toate piesele pe cablaj-in afara de traf si MOS-uri- si as avea cateva intrebari:

1. As dori o confirmare pentru modificarile sugerate de dl.sere-vezi atasament -si care ar fi traseele optime;

2.Se poate alimenta montajul si fara MOS-uri montate si cam ce tensiuni trebuie sa avem pe iesirile integratului-pinii 1 si 8 in acest caz;

3.cum pot modifica,regla ,,factorul de umplere''-in sensul micsorarii lui-din integratul SG3525- aici scrie ca la pinul 5 viewtopic.php?f=41&t=42716

4 se poate posta cablajul aici cablajul pe o singura parte? - cel de test realizat de danzup viewtopic.php?f=41&t=34816&st=0&sk=t&sd=a&start=165

sau cablajul de la cea de aici download/file.php?id=29411&mode=view

multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări