andiy Postat Decembrie 3, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 3, 2008 eu vreau 3 cablaje /cat costa unu? daca e un pret bun pot lua mai multe/cine face comada la tme rog sa ma contacteze platim transportul amandoi/vreau de lai ei ir-ul etd-ul si diodele mur/ca restul le am. Inca o intrebare cablajul va fi ca cel de mai sus sau va fi reproiectatPretul (la orice) e in functie de cantitate. Cablajul e in mare cel desenat. Urmeaza sa fie finisat. Link spre comentariu
schukaru Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Domnilor din sursa nu vom putea trage mai mult de 500w. Propun ca cel care va realiza cablajul sa mai puna un rand de irfp-urile /am ajnge la 1000w ceea ce ar fi mai bn,mai protejam piesele/ si cei ce vor dori putere mai mica sa folosesca un rand iar ceilalti ambele Cred ca marea majoritate o vor folosi la iap400 sau amplifuri asemanatoare care consuma ceva iar daca pui doua pt un module nu ii mai vad rostul/o sursa liniara ar fi cu mult mai ieftinadar acum apare intrebarea va suporta ir-ul inaca o pereche de mosuri? Link spre comentariu
Guest1 Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Domnilor din sursa nu vom putea trage mai mult de 500w. Propun ca cel care va realiza cablajul sa mai puna un rand de irfp-urile /am ajnge la 1000w ceea ce ar fi mai bn,mai protejam piesele/ si cei ce vor dori putere mai mica sa folosesca un rand iar ceilalti ambele Cred ca marea majoritate o vor folosi la iap400 sau amplifuri asemanatoare care consuma ceva iar daca pui doua pt un module nu ii mai vad rostul/o sursa liniara ar fi cu mult mai ieftinadar acum apare intrebarea va suporta ir-ul inaca o pereche de mosuri?Aceasta sursa este half-bridge. Practic poate duce maxim 1500VA.danzup a punctat foarte bine, limitarea principala este data de transformator, tipul/calitatea acestuia si bobinaj.Intr-o sursa in comutatie tranzistoarele lucreaza blocat-saturat. Criteriul principal dupa care trebuie alese tranzistoarele chopper este rezistenta drena-sursa cand tranzistorul este ON sau saturat. Rdson trebuie sa fie cat se poate de mica.Puterea maxima disipata pe tranzistor va Rdson x Id? unde Id este curentul maxim de drena.La un Rdson de 0.27ohm (IRFP460) si un curent de 10A (~2000VA) puterea totala disipata pe acesta va fi 27W.Teoretic se poate face o sursa de 3000VA cu MOSFET0uri chopper de 50W, daca acestea au Rdson suficient de mic. ;-)Pe de alta parte cu cat acest Rdson este mai mic cu atat EMI este mai mic.Pentru putere si mai mare trebuie abordata varianta full-brigge.Cat costa o sursa liniara cu traf bun (nu Petra) de 800VA + redresare 35A + 100000uF + cablaj?Asteptam inscrieri. :-DTibi Link spre comentariu
andiy Postat Decembrie 4, 2008 Autor Partajează Postat Decembrie 4, 2008 O mica precizare. Fata de schema de la pag.1 care utilizeaza ETD59, placa este proiectata pentru ETD49. Eventual, pot sa redesenez placa si sa fac ajustabila intre cele 2 tipuri de traf. Pareri. Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 scuze ca ma bag, ma gandeam sa imi fac si eu o smps 220-->2x30V (de la 12 la 30 e aproape gata dar am cam abndonat proiectul) dar realizarea trafoului nu e o treaba chiar atat de simpla, mai ales daca vrei sa ai un randmennt cat mai bun. intrebare este sursa asta este testata? si daca da, poate da cineva cat mai multe detalii despre trafo ? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Nu vreau sa va stric entuziasmul , dar nu credeti ca ar trebui facut un prototip si testat ? Mie mi se pare prea simpla schema si am mari indoieli ca functioneaza chiar asa bine . Orice amarata sursa de PC de putere modesta are implementata protectie la suprasarcina si supratensiune . Link spre comentariu
Depanatoru Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Tocmai ca in afara de iranianul ala ( autorul ) n-am vazut pe alcineva sa fi zis ca a pus-o in functiune ( cel putin nu in topicul ala ) . Iar protectie la suprasarcina ar trebui sa aiba orice sursa cat de cat decenta , zic eu , mai ales ca e pentru audio Link spre comentariu
UltimateW Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 O mica precizare. Fata de schema de la pag.1 care utilizeaza ETD59, placa este proiectata pentru ETD49. Eventual, pot sa redesenez placa si sa fac ajustabila intre cele 2 tipuri de traf. Pareri. care ar fi diferenta intre cele 2 trafouri? Link spre comentariu
Swat Cat Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 pai hai sa face pcb si la sf inseram protectia de la K6 cu fire )))daca totu e ok in rest... ma bag si eu la un pcb + componente Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Schema functioneaza dar NU asa cum este desenata aici---cel putin la mine nu a functionat in configuratia aceasta.Eu am facut ceva foarte asemanator pentru proiectul de diploma acum 2 aniDaca aveti ceva caracteristici captate cu osciloscopul ar fi minunat.Am folosit SG3524N pentru comanda, si inca cateva modificariMai are cate ceva lacune schema, cum are si a mea de la proiect, dar o sa mearga.APROPO - cand cititi o foaie de catalog a unui tranzistor--IRFP460 --NU mai ziceti ca o sa duca 20A in comutatie.Un dispozitiv semiconductor pentru a functiona corect trebuie incarcat la 60% din valorile nominale.Asta am invatat la cursul de Electronica de Putere in facultate.Mos-ul se mai si incalzeste si isi modifica rezistenta interna, in PDF este un grafic pe tema asta.IR2110 are un PDF in care va explica cum sa calculati condensatorul de pe ramura de sus in functie de capacitatea grilei tranzistorului ( ala de 0,1uF si va spune de care sa puneti si la ce tensiune sa fie, si dioda va spune de care sa fie ).Daca gresesc astept sa ma contraziceti.sper ca pana maine sa va pot pune la dispozitie si o copie a proiectului meu de diploma sa va faceti o idee si sa comparati. Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Ce stiai tu legat de 50% este pentru o functionare foarte indelungata, ceva de genul facut pe viata. Intradevar, dar nu te-ai interesat deloc de timpul de viata al tranzistorului la parametri aia de functionare. Sunt multe calcule, dar nu e loc aici, descarca de pe saitul http://www.irf.com aplicatiile si tutorialele. Va pun aici datele despre circuitul de comanda facut de mine. Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 O sa va pun pe rand si pozele cu conv functionand SI ANSAMBLUL DE LABORATOR, LA 1 SAPTAMANA DUPA CE A FOST GATA. Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Tensiunea indicata de aparatul de masura, de 60-61v este obtinuta fara reactie.O sa vedeti printre explicatiile transformatorului ca la tensiune minima de intrare aveti factor de umplere maxim in semnalul de comanda, iar la tensiune maxima de alimentare acesta este mai mic.Asta se intampla cand aveti reactia de tensiune conectata.Daca o scoateti o da aveti factor de umplere maxim si tensiune variabila in functie de retea. Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Toate cablajele mele sunt facute de mama si din aceasta cauza piesele sunt mai aerisite.La acest convertor ideea a fost sa functioneze, apoi sa fac optimizarea spatiului. Link spre comentariu
andreigradu Postat Decembrie 4, 2008 Partajează Postat Decembrie 4, 2008 Despre reteaua monofazata si Cateva PDF-uri ca sa nu mai cautati, pentru componentele utilizate in acest montaj.Scuze daca va ocup prea mult spatiu. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum