Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa (SMPS) +/-50v pt amplif

andiy

Postări Recomandate

Am vazut o imagine interesanta pe pagina lui Tiberiu,

http://www.vicol-audio.ro/

http://www.vicol-audio.ro/products/quas ... s/smps.jpg

Convertorul din imagine e folosit de Tiberiu pentru acel amplificator, sunt curios daca are si o schema.

Daca nu este schema, macar cateva poze mai detaliate ale acelui convertor, arata interesant, tranzistoarele si diodele scoase la marginea circuitului, cate 2 condensatoare in paralel pe fiecare ramura,....

Am auzit pe cineva aici pe forum k cele 2 condensatoare de 1000uF/200V costa vreo 75ron amandoua. Daca doriti puteti folosi condensatoare recuperate din surse de calculator, puneti in paralel cate 2-3, pe fiecare ramura. In sursele de calculator gasiti valori de 220uF, 330uF sau 470uF, acestea sunt cele mai uzuale. Nu este critica valoarea capacitatii totale, poate varia cu 150uF fara mari probleme.

Schema este interesanta, dar daca se poate as dori sa vad o poza a unui modul gata asamblat, sau a celui de teste, adica firele ingramadite pe masa de lucru si ceva diagrame de osciloscop.

Totusi nu vad unde se leaga infasurarea de protectie, schema pare incompleta.

Link spre comentariu

Da ai dreptate, dar pretul celor 12 buc 1000uF/63V e mic in comparatie cu pretul celor 2 de 1000UF/200V.

Uite spre exemplificare, in cele 2 imagini de mai jos, preturile pentru acestea, sunt fara tva.

Pentru mai multe detalii te poti uita pe http://www.comet.srl.ro

si cele de 220V au preturi accesibile la comet, vezi in atasamente.

Eu zic k e mai eficient sa pui mai multe in paralel, pe langa faptul k isi impart curentul si le lungesti viata, din astea de valori mai mici gasesti mai repede.

Link spre comentariu

Sursa folosita de tvicol este de la Coldamp Cat de reusita e si ce a operat la ea o sa-ti spuna el.

Schema e completa. Acolo nu e o protectie in toata regula pt ca nu ne-am propus sa implementam asa ceva. La solicitarea unor useri, am prevazut pe placa posibilitatea de a se insera si o protectie.

Link spre comentariu

MULTUMESC, dar nu am vazut mai nimic in poza aia de pe saitu coldamp.

oricum, am gasit pe dyi.. ceva la fel cu proiectul tau si se pot urmari acolo niste discutii interesante despre ce a patit omul cu montajul lui.

1.Sunt punctate cateva probleme legate de transformator, el folosea 20 spire sarma de 1mm si i se incalzea, normal, curentul circula pe exteriorul conductorului, nu prin mijloc, de aceea trebuie sa tii cont de adancimea de patrundere.

2. tranzistorul de sus, cel cu masa flotanta i se incalzea mai mult fata de cel de jos.

3. se explica pe acolo si folosirea lui TL431, pentru o stabilitate mai buna.

4. cablajul e facut pe o singura fata si nu e prea mare, cam la fel cu cel proiectat de Andiy si Tiberiu.

Aici este discutia de pe forum:

http://www.diyaudio.com/forums/showthre ... did=140295

Aici gasiti pagina unui tip care are cateva proiecte gata facute pentru el, sunt f. dragute.

http://2ner.angelcities.com/projects.html

este si o zona cu multe poze ale acestui individ.

http://s123.photobucket.com/albums/o286 ... ?start=100

Link spre comentariu

Am vazut mai tarziu tabelul cu cei care comandau placi si am obs ca nu aveam adresa trecuta:Bucuresti, pot sa le ridic eu direct.Scuze nu am mai putut edita mesajul de mai sus.

Link spre comentariu

nu mai doresc cablajul comandat. in timpul asta am rugat o persoana sa mi execute si pretul a fost foarte mic : 10 lei. + nu a durat decat 1 zi. nu 1 an sau de cand este initiat topicul.imi cer scuze daca am cauzat probleme cu cevabafta si noroc ca o sa aveti nevoie mare!

Link spre comentariu

nu mai doresc cablajul comandat. in timpul asta am rugat o persoana sa mi execute si pretul a fost foarte mic : 10 lei. + nu a durat decat 1 zi. nu 1 an sau de cand este initiat topicul.imi cer scuze daca am cauzat probleme cu cevabafta si noroc ca o sa aveti nevoie mare!

Un, multumesc pentru proiect, cred ca era mai adecvat ...Tibi
Link spre comentariu

Un, multumesc pentru proiect, cred ca era mai adecvat ...Tibi
cand o sa montez toate piesele pe placa si o sa fie functionala, atunci o sa va multumesc sincer pentru proiect.cablajul a trebuit sa il redesenez ca sa fie doar pe o parte placat. bafta si noroc!
Link spre comentariu

cand o sa montez toate piesele pe placa si o sa fie functionala, atunci o sa va multumesc sincer pentru proiect.cablajul a trebuit sa il redesenez ca sa fie doar pe o parte placat. bafta si noroc!

Schema a fost modificata si imbunatatita, montajul a fost deja realizat practic si testat, mai departe depinde doar de priceperea ta.Succes !Tibi
Link spre comentariu

Cablajele sunt gata si arata cu muuuult mai bine decat in poza. :-))

Felicitari andiy,pentru proiectarea de exceptie !!! :aplauze

Cei care s-au inscris, ii rog sa ma contacteze pe mail la [email protected] pentru a stabili modalitatea de plata.

Un cablaj costa 7 euro, iar euro este cotat conform facturii la 4,1684 lei.

Cheltuielile postale 10lei.

Au prioritate persoanele care platesc prin transfer bancar si bine-nteles cei care vin in persoana sa le ridice.

Tibi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări